Kohortex 2010, 23-24 październik 2010 , 1600 pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Kohortex 2010, 23-24 październik 2010 , 1600 pkt

Post autor: Gokish »

Gołąb_ pisze: Turniej zajebisty ! Kujawiaki zajebiste !

a teraz zdenerwuję większość którym Kujawiaki smakowało i myśleli , że to lokalne piwo :D od 4 lat Kujawiak jest lany w Żywcu

Awatar użytkownika
Gołąb_
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gołąb_ »

gokish pisze:
Gołąb_ pisze: Turniej zajebisty ! Kujawiaki zajebiste !

a teraz zdenerwuję większość którym Kujawiaki smakowało i myśleli , że to lokalne piwo :D od 4 lat Kujawiak jest lany w Żywcu
W Chodzieży takich nie ma :P
ten podpis był nieregulaminowy

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

czy możemy wyjaśnić jedną kwestię, co oznaczały użyte prezerwatywy koło ziemka rano ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

kto ma bóle odbytu ten powinien wiedzieć co tam zaszło ;)

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Jedno jest pewne - afterparty wyglądało trochę jak armia VC bez generała - co chwila ktoś się sypał na glebę :mrgreen: Kilka osób waliło rzygnięcia, które zawstydziły by turbodymomena, a co dopiero trolle :D

Co do samych bitewek - jedyne OnG na turnieju i ciekawe dlaczego każdy się cieszył, gdy na mnie trafiał... :) No cóż, miejsce odległe, pozostaje szlifować skilla i czekać na nowy podręcznik.
Z najmilszych dla mnie bitew to B&G z Byrasem i jego imperium (i ten jego rzut 1 1 na liderkę w ostatniej turze sprawiający, że z 16:4 dla mnie zrobiło się 10:10) oraz starcie z Pająkiem - fajne, naporowe lizaki.
Wielki szacun dla młodego Dawida - rośnie nam świetny gracz! 10 lat, a gra naprawdę dobrze.

Aha - abominacja i hydra to zło jest i powinni tego zabronić!!!
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

dzięki za przybycie, Panowie, za grę przeciwnikom moim, chłopakom z nocnej biby za spoko chlanie w miłej, domowej atmosferze. Byrowi i Dimmu za to, że mnie zanieśli z dworu do sali, gdy nieco już zaniemogłem :P
Gołąb i akcja w kiblu napędziła mi nieco strachu, ale na szczęście wszystko ię dobrze skończyło.
Było epicko
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

tedzio pisze:
kudłaty pisze: Edit Gołąb znowu kimał w kiblu?
"Lekko" się poobijał :mrgreen:
Powiedzmy że złożył się przed pisuarem, zahaczając w czasie transformacji o niego głową #-o później była jeszcze gleba na korytarzu.

Ale i tak człowiek guma z przekleństwem przyciągania przez ściany miażdżył system :D

A teraz inne sprawy.

Akcja charytatywna pod nazwą "Dwójka od battlowego wujka" zakończyła się sukcesem :!:

Możemy śmiało zaryzykować stwierdzenie, że była to pierwsza akcja tego typu zorganizowana na turnieju WFB. Patrząc na rezultaty, możemy stwierdzić, że poza tym iż świetnie spędzamy czas dzięki naszemu hobby, to możemy jeszcze równocześnie zrobić razem coś co wypływa z dobroci naszych pokręconych battlowych serduszek :wink:

Po odrobinie zasłużonego lukru, garść faktów:

"Sprzedaliśmy" 141 losów i zebraliśmy łączną kwotę 310zł

Wszystkim battlowym wujkom chciałbym serdecznie podziękować w imieniu Amelii :!:
Dzięki chłopaki :!:

Osobne podziękowania należą się dla chłopaków z Kohorty którzy licznie ofiarowali fanty będące nagrodami w loterii :!:

A teraz szybka relacja:

Grałem Demonami, armią która na tym turnieju nie była dość licznie reprezentowana (tylko 2 armie).
W rozpie:

Herald Khorna, zbroja, generał,
Tęcza, BSB,
Tęcza, Master of sorcery - Metal

10 horrorów - standard, musician,
10 horrorów - standard,
24 blodki, FCG,
6 furii
5 flesh houndów
3 bazy nurglingów,
1 fiend
6 flamerów

Gry:
1 VS Morrok, jedna z najzabewniejszych tlenionych blondynek jaką znam :wink:
tak w skrócie on na mnie napiera ja się chowam i staram się go magią posmerać, wynik 8:12. Jak dla mnie spoko wynik, zwłaszcza ze szczurami, które są dość problematyczne dla danonków.

2 VS - nie pamiętam #-o ale niespodzianka i kolejne szczury.
Tym razem z bagażem doświadczeń po grze z Morrokiem (i Młodym na lokalu Pre Kohortexowym u nas) udało się zrobić coś sensowniejszego i wynik 15:5 IIRC #-o

3 VS Toudi i tu, niespodzianka i wielki lament z mojej strony, bo okazało się że dostałem kolejne szczury. A zatem zostałem nominowany naczelnym deratyzatorem :roll: Scenariusz z breakpointami, u mnie garść (6) u przeciwnika 9. Błędy w wystawieniu wyeliminowały abomkę na 2 tury. Rakieta ściągnęła mi 10 blodków. I takie tam różne, dość powiedzieć że wygrałem w piątej turze chyba 17:3. Więc było całkiem git.

4 VS i znowu nie pamiętam #-o DE

Meeting Engagement, bo chyba tak to się nazywa. Sytuacja nie wyglądał za cukierkowo dla mnie, graliśmy oboje zachowawczo, przy czym, ostrzał przeciwnika powoli zaczynał ściągać żniwo w mojej armii. Żaden z nas specjalnie nie garnął się do przeciwnika, do momentu w którym chariot nie zdał głupoty i podstawił się pod szarżę blodków, w tej samej turze czarodziejka się wysadziła i zabrała ze sobą 12 spearmenów. W mojej turze, blodki szarża w rydwan, z jedną wbitą raną, herald go kosi i klocek wpada z overruna w resztkę spearmenów. Flamery wbijają czwartą ranę na hydrze i monster zostaje na jednej ranie. Metalowiec kosi pedałowca na cold onie. W turze przeciwnika hydra wpada w bok blodków. Wojownicy i poganiacze zabijają 2 blodków, ja w odpowiedzi, hmmm chyba można powiedzieć, że nadszedł czas napier... hydra ginie, z warriorów zostaje mielone. później już bez czarodziejki zaczyna się czyszczenie przy pomocy magicznych płomieni i innych cudów magicznych. wynik 19:1 IIRC

5 VS Piotr i jego imperium. Przy moim dobrym początku przegrałem, 16:4 w ostatniej turze. Patrząc na tę bitwę podpiszę się pod tym co Piotr stwierdził po grze, "ta gra pokazała, że trzeba walczyć do końca". Ciężko się z tym nie zgodzić. Miałem trochę pecha bo miałem 2 szanse na zabicie generała i wygraną, lecz dice gods have left me :cry:
Gratki dla Piotra =D> Przy okazji mieliśmy lekcje na temat walk toczonych w budynku :wink:

6 VS Dumny HE ojciec :wink: któremu na wstępie należy pogratulować zdolnego młodego syna battlowca. Nic tylko pozazdrościć :D

Na początku bitwy powiedziałem że może weźmiemy remis, ale przeciwnik nalegał na grę, więc zagraliśmy o ten remis :)
W wyniku tej bitwy wyszło trochę zamieszania z czarem final transmutation, który... i tu jest pytanie do naszych zasadowych mistrzów:

Czy obrażenia z tego czaru są flaming :?: - moja argumenty, na tak - bo to direct damage, na nie - na kartach z czarami jest napisane że ten czar nie dostaje bonusów z attribute lore.
Czy dragon armour daje na te obrażenia 2+ ward :?: - moje argumenty na nie - bo w opisie czaru jest napisane że "with no saves of any kind allowed" czyli możesz sobie mieć 2+ ward na flaming ale i tak nie możesz z niego skorzystać.

Gra zakończona remisem, jak przewidywałem, ale gdyby nie zamieszanie wywołane problemem z tym czarem mogło byc zupełnie inaczej. #-o No ale nic nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. To początek turniejowy tej edycji i jest jeszcze wiele rzeczy które wypłyną na światło dnia i dyskusji o nich na liście sędziowskiej.

Turniej świetny, bo jakżeby inaczej w tej świetnej lokalizacji, zero spinek w trakcie gier, to chyba jeden z plusów nowych zasad, bo eliminują sporo problemo-twórczych sytuacji w trakcie rozgrywki. Gratki dla organizatorów i wszystkich uczestników którzy dotarli świadomi tego, że nie będzie maxa do ligii :wink: =D>

A teraz to jestem tak styrany że czas spać.

Dodatkowe podziękowania dla naszego kierowcy który odstawił mnie pod samą chatę mimo iż nie było mu ewidentnie po drodze, dzięki Kroolik :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Malin pisze: Akcja charytatywna pod nazwą "Dwójka od battlowego wujka" zakończyła się sukcesem :!:

Możemy śmiało zaryzykować stwierdzenie, że była to pierwsza akcja tego typu zorganizowana na turnieju WFB. Patrząc na rezultaty, możemy stwierdzić, że poza tym iż świetnie spędzamy czas dzięki naszemu hobby, to możemy jeszcze równocześnie zrobić razem coś co wypływa z dobroci naszych pokręconych battlowych serduszek :wink:
tak, nie wspomniałeś o tym że 90% nagród poszło do członków XIII kohorty ;)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

takie 6 odpowiedzi na pytania z testu (część ogólna)

Na 10 swordmasterów (ustawionych w 2 szeregi po 5) posiadających całą grupę dowodzenia i war baner znajdujących się na górce szarżuje 18 clanratów (w tym bsb i cała grupa dowodzenia) ustawieni w szregach po 5. W wyniku walki elfy zabijają 3 szczury, a skaveni 1 elfa. Jaki jest wynik starcia?

Skaveny wygrywają o 1. Dlaczego
Elfy mają 5 ( sztandar,warbanner , 3 rany)
Skaveny mają 6 (sztandar,bsb,2ranki,szarża,rana)

ELFY NIE DOSTAJĄ +1 za high ground bo w 8ed trzeba szarżować z górki aby mieć ten bonus . A to one zostały zaszarżowane przez Skaveny.

Jak działa atrybut magii niebios?

dodatkowe d6 s4 hitów w jednostkę która była celem i lata lub ma zasadę flying.

Jak działa sling (proca) w 8ed?
(tu szaleństwo 2 prawidłowe odpowiedzi)

Zasięg 18" multiple shot x2 , S3

Na 10 chosenów khorna z dodatkowymi brońmi z championem (ustawieni w 2 szeregi po 5) szarżuje 5 dragon princów. Elfy zabijają 2 chosenów. Ile ataków zwrotnych wypłaci oddział chosenów????

24 ataki dlaczego?
każdy chosen ma 4 ataki (2 z bazy +1 khorne +1 dodatkowa broń) czempion 5. 1 szereg = 4 zwykłych + czempion co daje 21 ataków i 3 ataki supportingu.

Będąc w domku co zyskuje oddział z płonącymi atakami (flaming attacks)?

Oddział taki ma przerzuty do ranienia .

Jak działa zasada Hover z podręcznika do 8ed?

Model ma wszystkie zasady flyersów ale nie możesz marszować (tutaj dużo interpretacji tego było przyjmowanie , że może latać ale nie marszuje itp)

a wyniki już robię :D

@Tedzio

TO MALIN losował :D ja i tak już z Psów zrezygnowałem :D za dużo tego bym dostal :P. I tak najważniejsze mam Storm of Chaos :D

P.s były pomysły aby nie starać się o mastera w next sezonie ale powiem tak chuj ja mogę nawet organizować mastera na 30 osób . Dworek + ludzie = mega impreza

I TU KOMUNIKAT

CZY KTOŚ NIE ZNALAZŁ JAKIŚ TELEFONÓW / DOKUMENTÓW ?
Ostatnio zmieniony 24 paź 2010, o 20:49 przez Gokish, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Ogólnie cały weekend zlewa mi się w jedno, jestem tak wyczerpany, bo dopiero o 18 wróciliśmy z Gołębiem do domu, jakieś spóźnienia pociągów jeszcze...

Grałem Empire na:
magiku 1 lvl fire
bsb konny 2+ ward na ogień 1+ sejwa z rerollem
11 kawalerii inner cirle
20 handgunow
20 kusz
10 archersów
mortar
2x działo
czołg

1 bitwę grałem z Elvisem z Kohorty (DE) Battleline
zupełnie nie pamiętam przeciwnika rozpiski, ale wiem, że nie było hydry. 17-3 dla mnie

2 bitwa z KJ ze Snota (VC) Dawn attack - rozrzucił mi trochę armię, ale większe problemy miał KJ (wielki domek na środku i wszystko wylosował, że ma stać w centrum, więc musieliśmy lekko nagiąc zasady, hehe :) )
tu wiedziałem, że będzie kiepsko, Wampiry w końcu, kolega zdawał wszystkie wardy na kawalerii od strzelania i dojechała niemal w komplecie, przez pierwsze tury strzelałem w generała z dział, w końcu nie zdał look outa, kulnąłem 1 na zranienie... potem IFka na brzytwę i 7 ran wbitych na czołgu od black knightów z siłą 9... ogólnie 4-16

3 bitwa z Królikiem ze Snota (Bretonia) Blood and Glory (Breta z 9 brejkpointami!)
Wiedziałem od początku, że nie da rady tu wygrać poprzez scenariusz, więc graliśmy spokojnie dość, zachowawczo, w tym samym czasie trudny test wiedzy, 12-8 dla mnie

4 bitwa z Groshlekiem(Woch) i chyba Meeting scenariusz
Rozstawiliśmy się, na środku wielki obelisk i domek, cały Woch schowany, stwierdziliśmy, że idziemy na piwo, 10-10

5 bitwa to wyrzynka między Battlegroundem, sparowali nas z Gołębiem (Doch) Blood and Glory
W piątej turze wygrywam poprzez scenariusz, 17-3 dla mnie

6 bitwa i Dimmnu (Skaveny) Battleline
Rozpiska taka, że mój czołg mógł tylko stać za obeliskiem (brass orb, cracks call, działo, klopa, dwa mortary i globki). Myślałem, że będzie kiepsko, ale Dimmnu miał pecha, rozwalił sobie dwóch bohaterów biegnąc przez ruiny, a ja nieźle trafiałem i woundowałem z cannonów. Co prawda dość pechowo straciłem rycerzy, ale to raczej mało, w porównaniu do mojego szczęścia, dzięki za bitwę, 17-3 dla mnie.

łącznie 77 pkt

Man of the match : Huntsmani ! Zabili damselkę, spowodowali śmierć szczurzemu chieftanowi, pomogli tankowi z bloodletterami i chyba zginęli tylko raz przez cały turniej :)

Pozdrawiam wszystkich raz jeszcze i do następnego!

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

tedzio pisze:
Malin pisze: Akcja charytatywna pod nazwą "Dwójka od battlowego wujka" zakończyła się sukcesem :!:

Excela czasami nie przeskoczysz #-o
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Obrazek

Wszyscy dostali +5 za zgłoszenia.

Kolejna sprawa Hobbystę wygrał Pasiak (nie dziwne :D no ale liczyliśmy na Druchiiego który obessał test :D )

jak all ok to jutro wieczór wyniki do ligi idą :)

250 pkt dla zwycięzcy

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

@Malin "no saves of any kind" to znaczy że po prostu wchodzą rany i nie ma żadnych wardów czy regeneracji.

Awatar użytkownika
Lubin
Calineczka

Post autor: Lubin »

tedzio pisze:

Kupiliśmy po kilka losów, stąd szanse większe :) Cel szczytny - tylko to się liczy!
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Lubin pisze:
tedzio pisze:

Kupiliśmy po kilka losów, stąd szanse większe :) Cel szczytny - tylko to się liczy!

Malin to jeszcze policzy ale co pamiętam to około 300-400 zł zebraliśmy : ) więc DZIĘKUJEMY

P.S mam SOC'a jednak D:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

jakieś foty?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

gokish pisze:jak all ok to jutro wieczór wyniki do ligi idą :)
Uczulam na zdradliwą kropkę po "OK", którą Excel ma brzydki zwyczaj dodawać. ;)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

KrzysiekW pisze:
gokish pisze:jak all ok to jutro wieczór wyniki do ligi idą :)
Uczulam na zdradliwą kropkę po "OK", którą Excel ma brzydki zwyczaj dodawać. ;)
w pliku csv już jej nie ma ;D

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Pierwsze koty (czy też ogry) za płoty, jak to mówią :D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Dojechałem wreszcie. Turniej był zajebisty.
Zacznę od podziękowań:
XIII Kohorta za organizację zajebistego mastera w Toruniu :D
Dla Piotra za gościnę
Moim przeciwnikom za zajebiste bitwy
Chopaki z którymi podróżowałem za miłe towarzystwo w czasie pokonywania trasy
Assasello za to, że do domu dojechałem :)
Wszystkim uczestnikom battlowego kalambury za zajebistość
Succesfull Trollowi za to, że jest succesfull

Jakiegoś reporta skrobnę jutro po robocie.
Ale jeszcze taka uwaga, którą doczytałem po drodze o co nie mam pretensji bo mogłem to od razu sprawdzić. @Grzegorz Chojnowski Miron w czasie bitki ze mną puściłeś mi dużą sygnaturkę na Abomkę zadając jej 2 rany, czego nie mogłeś zrobić bo Aboma nie ma sejwa. Fuck luck :(
Ostatnio zmieniony 25 paź 2010, o 06:53 przez Lazur, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

ODPOWIEDZ