Kohortex 2010, 23-24 październik 2010 , 1600 pkt
Re: Kohortex 2010, 23-24 październik 2010 , 1600 pkt
JA jednak raporty nie skrobne bo w sumie nie ma z czego, 66 z bitew. Ale chcialbym podziekowac wszystkim za super zabawe! Za kalambury w nocy! i chlanie pięćdziesiątek przy barze.
Za rok bede na pewno, super format, super bydgoszcz!
pozdrawiam
Za rok bede na pewno, super format, super bydgoszcz!
pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Fluffowe testy wiedzy z odpowiedziami:
WE
Jak mają na imiona „sister of twilight” bohaterki specjalne armii leśnych elfów?
Dlaczego forest spiryty nie walczą zimą?
Ponieważ spia.
Jak nazywał się lord leśnych elfów, który zaatakował ekspedycję krasnoludów, a walka ta nosiła później nazwę „battle of pine crags” ?
Lord Findul (Pasiak zboczeniec to wiedzial - masakra)
Gdzie obradowała „wielka rada” (great council) leśnych elfów?
Oak of Ages
Bretonnia
Kim są knights errant?
Synami nobli, najnizsza w hierarchii formacja kawalerii w Bretonni
Z jakiego regionu pochodzą rycerze na pegazach?
Parravon
Jaki region w Bretonii uważany jest za przeklęty?
Mousillon
Wymień co najmniej 3 miasta w Bretonni.
np. Mousillon , Parravon, Brionne
VC
Konrad von Carstein został pojmany i unicestwiony w bitwie na Ponurym Wrzosowiskiem przez połączone armie:
Krasnoludów i ludzi
Wymień imiona co najmniej 3 wampirów z rodu Von Carstein:
np. Vlad, Konrad, Manfred
Kto był pierwszym Blood Dragonem?
Abhorash
Z jakiego materiału zrobiony jest płaszcz Kemmlera?
Ze skory ludzkiej
O&G
Jaka tajna broń Gorbada Zabiła Imperatora Sigismunda?
Wywerna
Który warlord poprowadził atak na Ulthuan?
Grom
Jak nazywa się squig pupilek Skarsnika?
Gobbla
Jak nazywał się warboss, który pokonał samego Archaona?
Grimgor
Imperium
Count jakiego regionu z ramienia Imperium zarządza Sylvanią?
Stirlandu
Wymień co najmniej 5 miast w Imperium.
np. Nuln, Altdorf, Middelheim, Talabheim , Marienburg
Jaki przydomek ma Marienburg?
City of Merchants
10. Electorem którego regionu jest Emperor Karl Franz
Reikland
Skaven
Kto zniszczył klan i twierdzę Rikek?
Nagash
8. Kim jest trzynasty członek rady 13?
Rogaty Szczur
9. Ile lat trwała wojna o zdobycie Karak 8 Peaks [ można się pomylić o 5 ]
150
10. Dlaczego Ikit Claw nosi maskę?
Podczas wybuchu jego ciało uległo deformacji i z głowy została tylko łysa czaszka.
Warriorzy chaosu
Czym jest hellcannon?
Demonem zakletym w maszyne, jednak uznawalismy odpowiedz monsters and handlers, poniewaz nie sprecyzowalem, ze chodzi mi z fluffowego punktu widzenia
Kto pokonał Archaona w czasie Storm of Chaos?
Grimgor
Kto uleczył rany Khalaca Swordssona po walce z potworem?
Lord of Chang
Pragg padło zimą 2302 pod naporem armii chaosu dowodzonej przez?
Asavar'a Kul'a
Lizardmen:
Podaj nazwę co najmniej 3 miast-świątyń w Lustrii
np. Tlaxla, Itza , Xlanhuapec
Jaki potężny artefakt ukradły dark elfy lizardmenom, że te ruszyły na północ w celu jego odzyskania?
Star Stella
Jak nazywa się bohater specjalny lizardmenów – skink chamelon?
Oxyotl
Wymień co najmniej 2 armie z którymi walczyli lizardmeni:
np. DE, Skaveni
Krasnoludy
Wymień trzech najważniejszych Krasnoludzkich bogów:
Dokończ stare Krasnoludzkie powiedzenie : Na świecie nie ma nic tak lśniącego jak złoto i tak zdradliwego jak ...
(There is nothing as sure in the word as glitter of gold and the treachery of ........ )
ELF
9. W roku -1997 wg kalendarza imperialnego Król Gotrek Starbreaker wysłał ambasadora do Ulthuanu. Była to ostatnia próba zapobieżenia wojnie. Krasnoludy zażądały uczciwej zapłaty za wyrządzone im krzywdy. Zostaje to uznane przez Elfy za arogancję i poseł zostaje wyrzucony a jego broda zgolona. Ten incydent był iskrą która rozpoczęła wojnę, zwaną później przez ludzi i elfy jako "Wojna o Brodę",
zaś przez Krasnoludy jako "Wojna ..............." lub "Wojna ......... .........".(podaj chociaż jedną z tych nazw).
Wojna o Zemste
10. Podaj nazwy chociaż 3 twierdz krasnoludzkich
np. Karak Kadrin , Karak Varn , KArak Ungor
HE
Jak nazywa się dowódca Białych Lwów?
Korhil
Z którego regionu pochodzi obecny Pheonix King?
Eataine
Co łączy Tyriona i Teclisa?
Sa bracmi
Jaki pełen tytuł nosi Książe Tyrion?
Defender of Ulthuan and Champion of the Everqueen
OGry
Jaka jest ulubiona rozrywka ogrów?
walka na brzuchy
Czym jest gorger?
Wyrzuconym z tribu, zdziczalym ogrem
Jakich zwierząt używa łowca (hunter) podczas polowania?
Sabertuski
Czyim synem jest Greasus Goldtooth the Overtyrant?
Gofga Tyrana z doliny tyranów
DE
Kto jest bezpośrednim zwierzchnikiem Shadowblade'a?
Crone Helleborn
Podaj nazwę rytualnych ostrzy Exekutionerów.
Driach
Jakie kształt mają żagle statków dark elfów?
Trojkatny
Dokończ: Mengil of ...
Clar Karond
Demony
Wymień nazwy greater demonów 4 najważniejszyc bóstw chaosu.
Bloodthrister, Keeper of Secrets, Great Unclean One, Lord of Change
Który z bogów chaosu nazywany jest Mrocznym Księciem?
Slanesh
Kto prowadził atak na Xahutec i pozwolił je zniszczyć?
Kairos Fateweaver
Wymień chociaż jeden z 3 znanych ksiąg heretyków używanych do wezwania demonów
Grimoire Daemonicus, the Pandemonius, the Liber Malefic
No w koncu skonczylem uffffffffffffff.
Fluff generalnie robil Pasiak, poza lizakami, breta i WE.
Musialem niestety Pasiaka test zmodyfikowac, bo byl za trudny i do kazdej nacji doszkolo 1-2 latwe pytania
WE
Jak mają na imiona „sister of twilight” bohaterki specjalne armii leśnych elfów?
Dlaczego forest spiryty nie walczą zimą?
Ponieważ spia.
Jak nazywał się lord leśnych elfów, który zaatakował ekspedycję krasnoludów, a walka ta nosiła później nazwę „battle of pine crags” ?
Lord Findul (Pasiak zboczeniec to wiedzial - masakra)
Gdzie obradowała „wielka rada” (great council) leśnych elfów?
Oak of Ages
Bretonnia
Kim są knights errant?
Synami nobli, najnizsza w hierarchii formacja kawalerii w Bretonni
Z jakiego regionu pochodzą rycerze na pegazach?
Parravon
Jaki region w Bretonii uważany jest za przeklęty?
Mousillon
Wymień co najmniej 3 miasta w Bretonni.
np. Mousillon , Parravon, Brionne
VC
Konrad von Carstein został pojmany i unicestwiony w bitwie na Ponurym Wrzosowiskiem przez połączone armie:
Krasnoludów i ludzi
Wymień imiona co najmniej 3 wampirów z rodu Von Carstein:
np. Vlad, Konrad, Manfred
Kto był pierwszym Blood Dragonem?
Abhorash
Z jakiego materiału zrobiony jest płaszcz Kemmlera?
Ze skory ludzkiej
O&G
Jaka tajna broń Gorbada Zabiła Imperatora Sigismunda?
Wywerna
Który warlord poprowadził atak na Ulthuan?
Grom
Jak nazywa się squig pupilek Skarsnika?
Gobbla
Jak nazywał się warboss, który pokonał samego Archaona?
Grimgor
Imperium
Count jakiego regionu z ramienia Imperium zarządza Sylvanią?
Stirlandu
Wymień co najmniej 5 miast w Imperium.
np. Nuln, Altdorf, Middelheim, Talabheim , Marienburg
Jaki przydomek ma Marienburg?
City of Merchants
10. Electorem którego regionu jest Emperor Karl Franz
Reikland
Skaven
Kto zniszczył klan i twierdzę Rikek?
Nagash
8. Kim jest trzynasty członek rady 13?
Rogaty Szczur
9. Ile lat trwała wojna o zdobycie Karak 8 Peaks [ można się pomylić o 5 ]
150
10. Dlaczego Ikit Claw nosi maskę?
Podczas wybuchu jego ciało uległo deformacji i z głowy została tylko łysa czaszka.
Warriorzy chaosu
Czym jest hellcannon?
Demonem zakletym w maszyne, jednak uznawalismy odpowiedz monsters and handlers, poniewaz nie sprecyzowalem, ze chodzi mi z fluffowego punktu widzenia
Kto pokonał Archaona w czasie Storm of Chaos?
Grimgor
Kto uleczył rany Khalaca Swordssona po walce z potworem?
Lord of Chang
Pragg padło zimą 2302 pod naporem armii chaosu dowodzonej przez?
Asavar'a Kul'a
Lizardmen:
Podaj nazwę co najmniej 3 miast-świątyń w Lustrii
np. Tlaxla, Itza , Xlanhuapec
Jaki potężny artefakt ukradły dark elfy lizardmenom, że te ruszyły na północ w celu jego odzyskania?
Star Stella
Jak nazywa się bohater specjalny lizardmenów – skink chamelon?
Oxyotl
Wymień co najmniej 2 armie z którymi walczyli lizardmeni:
np. DE, Skaveni
Krasnoludy
Wymień trzech najważniejszych Krasnoludzkich bogów:
Dokończ stare Krasnoludzkie powiedzenie : Na świecie nie ma nic tak lśniącego jak złoto i tak zdradliwego jak ...
(There is nothing as sure in the word as glitter of gold and the treachery of ........ )
ELF
9. W roku -1997 wg kalendarza imperialnego Król Gotrek Starbreaker wysłał ambasadora do Ulthuanu. Była to ostatnia próba zapobieżenia wojnie. Krasnoludy zażądały uczciwej zapłaty za wyrządzone im krzywdy. Zostaje to uznane przez Elfy za arogancję i poseł zostaje wyrzucony a jego broda zgolona. Ten incydent był iskrą która rozpoczęła wojnę, zwaną później przez ludzi i elfy jako "Wojna o Brodę",
zaś przez Krasnoludy jako "Wojna ..............." lub "Wojna ......... .........".(podaj chociaż jedną z tych nazw).
Wojna o Zemste
10. Podaj nazwy chociaż 3 twierdz krasnoludzkich
np. Karak Kadrin , Karak Varn , KArak Ungor
HE
Jak nazywa się dowódca Białych Lwów?
Korhil
Z którego regionu pochodzi obecny Pheonix King?
Eataine
Co łączy Tyriona i Teclisa?
Sa bracmi
Jaki pełen tytuł nosi Książe Tyrion?
Defender of Ulthuan and Champion of the Everqueen
OGry
Jaka jest ulubiona rozrywka ogrów?
walka na brzuchy
Czym jest gorger?
Wyrzuconym z tribu, zdziczalym ogrem
Jakich zwierząt używa łowca (hunter) podczas polowania?
Sabertuski
Czyim synem jest Greasus Goldtooth the Overtyrant?
Gofga Tyrana z doliny tyranów
DE
Kto jest bezpośrednim zwierzchnikiem Shadowblade'a?
Crone Helleborn
Podaj nazwę rytualnych ostrzy Exekutionerów.
Driach
Jakie kształt mają żagle statków dark elfów?
Trojkatny
Dokończ: Mengil of ...
Clar Karond
Demony
Wymień nazwy greater demonów 4 najważniejszyc bóstw chaosu.
Bloodthrister, Keeper of Secrets, Great Unclean One, Lord of Change
Który z bogów chaosu nazywany jest Mrocznym Księciem?
Slanesh
Kto prowadził atak na Xahutec i pozwolił je zniszczyć?
Kairos Fateweaver
Wymień chociaż jeden z 3 znanych ksiąg heretyków używanych do wezwania demonów
Grimoire Daemonicus, the Pandemonius, the Liber Malefic
No w koncu skonczylem uffffffffffffff.
Fluff generalnie robil Pasiak, poza lizakami, breta i WE.
Musialem niestety Pasiaka test zmodyfikowac, bo byl za trudny i do kazdej nacji doszkolo 1-2 latwe pytania
Nie.
Tak samo DoW, Beastmenami, TK.
Tak samo DoW, Beastmenami, TK.
Tomek, a jak kolejne 2 mastery wygra woch, szczurlandia albo znow vc to bedziesz rownie gorliwie wnosil o ich przyciecie?
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
"Jak nazywa się dowódca Białych Lwów?
Korhil"
To pytanie i odpowiedź jest równie z dupy jak to o domek i płonące ataki, znaczy się niejednoznaczne.
Champion (Guardian) oddziału również jest dowódcą Białych Lwów.
Z pytania w żaden sposób nie można było wywnioskować o kogo dokładnie chodzi.
Korhil"
To pytanie i odpowiedź jest równie z dupy jak to o domek i płonące ataki, znaczy się niejednoznaczne.
- swieta_barbara
- habydysz
Chodzilo o mastera na duze punkty. Wygralem Kohortex 2 lata temu DE, co umozliwilo "Wielki Szwindel"
No to teraz kilka slow ode mnie.
Kohortexem zaczalem na powaznie zajmowac sie ok 3 tyg temu.
Niefortunnie termin magisterki pokrywal mi sie poniekad z Kohortexem (19stego mialem obrone)
Powiem szczerze, ze jestem zadowolony z organizacji i uwazam, ze byl to najlepiej pod kazdym wzgledem zorganizowany przez nas turniej do tej pory. Jedyne co spieprzylo mi humor to frekwencja, ale z drugiej strony wiem, ze ludzie co przyjechali - zrobili to, bo chcieli sie dobrze bawic i to bylo dla nich priorytetem. Wielke uznanie dla Was za to.
W piatek mialem okazje goscic ekipe z Bialego oraz Morroka i Mika, ktorzy przybyli z Wrocka.
Mieslimy nie pic, a skonczylo sie tak, ze bylo duzo mieszania wyciagnietego z mojego barku
Rano lekko zmeczony, ale pelen optymizmu ruszylem z ogarnianiem wszystkiego.
Gokish dawal swietnie rade jako techniczny i generalnie 1 osoba zajmujaca sie tylko wynikami to strzal w 10tke.
Michal i Shino - super sedziowanie, jesli bedziecie chcieli to zawsze jest dla Waszej dwojki miejsce na to stanowisko u nas.
W sobote zdazylem ocenic w 2 bitwy cale malowanie, a chlopaki zrobili test, wiec tzw. upierdliwa robota byla juz z glowy.
No i przyszedl wieczor - mialem plan opic:
a.) moje dojscie do zdrowia
b.) imieniny
c.) obrone magisterki
Czyli 3 dosc mocne powody - niestety razem z Bartasem przegielismy pale i skonczylo sie jak skonczylo. Zaluje, bo mozna bylo napic sie duzo, ale nie doprowadzac sie do takiego stanu - przez co kac normalny i moralny nastepnego dnia mnie meczyl, a w dodatku nie mialem okazji pogadac z tak wieloma osobami z ktorymi bym chcial.
No coz, co zrobic. Juz na pewno na zadnym turnieju sie tak nie zalatwie, a alkoholu teraz nie tykam w ogole przez 3-4 tyg.
Generalnie co mnie bardzo cieszylo caly turniej przebiegl w mega sielankowej atmosferze i tylko w nielicznych grach mozna bylo zauwazyc cisnieniowanie sie graczy.
(btw. Fisch -spoko z Ciebie ziom, ale musisz cos zrobic ze swoim stylem gry - w bitwie z Pasiakiem myslalem, ze to wina moze byc 50/50 , ale potem Megi nie chcial w ogole z Toba grac i oddal Ci walkowera, widzialem jak Dimmu dostal k.... grajac z Toba, a na koniec Morrok malo by Cie nie zjadl - wiec hmmm - cos chyba jednak Twoj styl gry nie jest za fajny - nie gralem z Toba nigdy wiec nei wiem jak jest ,tylko obserwowalem zachowanie Twoich przeciwnikow)
Ciesze sie, ze podobalo Wam sie - jest to naprawde najlepsza nagroda dla organizatora - czy za rok bedzie Kohortex - nie wiem. Czas pokaze.
Teraz podziekowania:
dla naszych sponsorow firm Faber & Faber , Micro Art Studio , Replikator , sklepu Imperium, wydawnictwu Rebis
Gokisha, bez ktorego nie chcialoby mi sie cokolwiek robic, ktory razem ze mna zrobil wokol tego turnieju najwiecej
reszcie Kohorty, ktora w mniejszym lub wiekszym stopniu pomagala przy organizacji
dla Was graczy - za to, ze byliscie!!!
dla Shina i Michala za dobre sedziowanie
dla Dimma, Dawa i Shina - za ogarnianie zwlok w nocy
Pozdrowienia dla nowo mi poznanych osob:
Czarnego, Dawa, Assassela, Druchiego, Lazura, Toudiego, Tedzia (choc drazniacy momentami jestes , Seby i Dawida R. , Wisni, Golebia, Aldeena, Grolshka, Afra
NO i dla calej reszty, ktora znam - a nie bede wymienial, bo bylaby to druga polowa turnieju
Juz od jakiegos czasu traktuje turnieje battla jako fajny czas, w ktorym moge spotkac sie z kumplami, tym razem nie do konca to wyszlo, bo szybko poszedlem spac
Kohortexem zaczalem na powaznie zajmowac sie ok 3 tyg temu.
Niefortunnie termin magisterki pokrywal mi sie poniekad z Kohortexem (19stego mialem obrone)
Powiem szczerze, ze jestem zadowolony z organizacji i uwazam, ze byl to najlepiej pod kazdym wzgledem zorganizowany przez nas turniej do tej pory. Jedyne co spieprzylo mi humor to frekwencja, ale z drugiej strony wiem, ze ludzie co przyjechali - zrobili to, bo chcieli sie dobrze bawic i to bylo dla nich priorytetem. Wielke uznanie dla Was za to.
W piatek mialem okazje goscic ekipe z Bialego oraz Morroka i Mika, ktorzy przybyli z Wrocka.
Mieslimy nie pic, a skonczylo sie tak, ze bylo duzo mieszania wyciagnietego z mojego barku
Rano lekko zmeczony, ale pelen optymizmu ruszylem z ogarnianiem wszystkiego.
Gokish dawal swietnie rade jako techniczny i generalnie 1 osoba zajmujaca sie tylko wynikami to strzal w 10tke.
Michal i Shino - super sedziowanie, jesli bedziecie chcieli to zawsze jest dla Waszej dwojki miejsce na to stanowisko u nas.
W sobote zdazylem ocenic w 2 bitwy cale malowanie, a chlopaki zrobili test, wiec tzw. upierdliwa robota byla juz z glowy.
No i przyszedl wieczor - mialem plan opic:
a.) moje dojscie do zdrowia
b.) imieniny
c.) obrone magisterki
Czyli 3 dosc mocne powody - niestety razem z Bartasem przegielismy pale i skonczylo sie jak skonczylo. Zaluje, bo mozna bylo napic sie duzo, ale nie doprowadzac sie do takiego stanu - przez co kac normalny i moralny nastepnego dnia mnie meczyl, a w dodatku nie mialem okazji pogadac z tak wieloma osobami z ktorymi bym chcial.
No coz, co zrobic. Juz na pewno na zadnym turnieju sie tak nie zalatwie, a alkoholu teraz nie tykam w ogole przez 3-4 tyg.
Generalnie co mnie bardzo cieszylo caly turniej przebiegl w mega sielankowej atmosferze i tylko w nielicznych grach mozna bylo zauwazyc cisnieniowanie sie graczy.
(btw. Fisch -spoko z Ciebie ziom, ale musisz cos zrobic ze swoim stylem gry - w bitwie z Pasiakiem myslalem, ze to wina moze byc 50/50 , ale potem Megi nie chcial w ogole z Toba grac i oddal Ci walkowera, widzialem jak Dimmu dostal k.... grajac z Toba, a na koniec Morrok malo by Cie nie zjadl - wiec hmmm - cos chyba jednak Twoj styl gry nie jest za fajny - nie gralem z Toba nigdy wiec nei wiem jak jest ,tylko obserwowalem zachowanie Twoich przeciwnikow)
Ciesze sie, ze podobalo Wam sie - jest to naprawde najlepsza nagroda dla organizatora - czy za rok bedzie Kohortex - nie wiem. Czas pokaze.
Teraz podziekowania:
dla naszych sponsorow firm Faber & Faber , Micro Art Studio , Replikator , sklepu Imperium, wydawnictwu Rebis
Gokisha, bez ktorego nie chcialoby mi sie cokolwiek robic, ktory razem ze mna zrobil wokol tego turnieju najwiecej
reszcie Kohorty, ktora w mniejszym lub wiekszym stopniu pomagala przy organizacji
dla Was graczy - za to, ze byliscie!!!
dla Shina i Michala za dobre sedziowanie
dla Dimma, Dawa i Shina - za ogarnianie zwlok w nocy
Pozdrowienia dla nowo mi poznanych osob:
Czarnego, Dawa, Assassela, Druchiego, Lazura, Toudiego, Tedzia (choc drazniacy momentami jestes , Seby i Dawida R. , Wisni, Golebia, Aldeena, Grolshka, Afra
NO i dla calej reszty, ktora znam - a nie bede wymienial, bo bylaby to druga polowa turnieju
Juz od jakiegos czasu traktuje turnieje battla jako fajny czas, w ktorym moge spotkac sie z kumplami, tym razem nie do konca to wyszlo, bo szybko poszedlem spac
Spoko ale za rok robię własny plik i drukarkę dzień prędzej sprawdzamZiemko pisze: Gokish dawal swietnie rade jako techniczny i generalnie 1 osoba zajmujaca sie tylko wynikami to strzal w 10tke.
Pierdolisz dostaniemy w przyszłym roku to robimy nie ma bataZiemko pisze:
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, o 18:10 przez Gokish, łącznie zmieniany 1 raz.
Obiecujesz?tedzio pisze:młody jestem, to wyrosne z tegoZiemko pisze:, Tedzia (choc drazniacy momentami jestes ,
Dowódca a nie czempion a to różnica.Asassello pisze:"Jak nazywa się dowódca Białych Lwów?
Korhil"
No muszę przyznać że sporo moich pytań zniknęło ale faktycznie były za trudne bo na początku myślałem że test się nie wlicza...
Jak ktoś chce to mogę podesłać z odpowiedziami [ lub bez ].
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned