Witajcie z okazji zbliżającego się turnieju parowego w Wawie postanowiłem porzyczyć sobie Dwarfy brata i zorganizować armię po 1500 każdą na turniej jak oceniacie???
WOCH:
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 155.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 2; Chaos Armour
Spell Familiar [15.0]
1 Exalted Hero of Tzeentch @ 220.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
Biting Blade [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Stream of Corruption [20.0]
16 Chaos Warriors of Tzeentch @ 362.0 Pts
Mark of Tzeentch; Option Qualifier; Chaos Armour; Shield; Standard;
Musician
Blasted Standard [40.0]
1 Champion @ [12.0] Pts
Chaos Armour
17 Chaos Warriors of Khorne @ 376.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Option Qualifier; Halberd; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Banner of the Eternal Flame [10.0]
1 Champion @ [12.0] Pts
Chaos Armour
25 Chaos Marauders of Khorne @ 180.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Flail; Standard; Musician
1 Chieftain @ [8.0] Pts
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
Models in Army: 65
Oraz Pokurcze:)
Dwarfs Army
1 Thane @ 145.0 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Armour [50.0]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Runic Talisman [5.0]
Rune of the Furnace
1 * Runesmith @ 151.0 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [75.0]
Rune of Spellbreaking
Spelleater Rune
1 Dragon Slayer @ 50.0 Pts
10 Thunderers @ 150.0 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Standard
10 Thunderers @ 150.0 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Standard
19 Warriors @ 240.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard
1 Veteran @ [10.0] Pts
14 Longbeards @ 230.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard
1 Greatbeard @ [10.0] Pts
15 Miners @ 175.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard
1 Cannon @ 95.0 Pts
Engineering Runes [5.0]
Rune of Burning
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
1 Cannon @ 105.0 Pts
Engineering Runes [15.0]
Rune of Burning
Rune of Reloading
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
Dispel Pool: 5
Additional Casting Dice: 0
Models in Army: 81
generalnie plan jest taki zabunkrować się i nawalać z dział i heleny:)
WOCH&Dwarfy 1500 każdy:)
WOCH&Dwarfy 1500 każdy:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
imo 1 magiem duzo nie poczarujesz, wiec ja bym sie skupił w armii WoCh wyłącznie na klepanie+helena. Dwarfy ustawiłbym maks na strzelanie. Niby 2 działa są, ale ja bym chyba wolał zestaw 1 cannon(flamingi) + 2 katapy(z plusami do siły) + organy. Pkt na maszyny mozesz wziąść obcinając longów i minerów, jeden duzy klocek warriorów z GW(tak ze 30) wystarczy
Zjadacz czarów na takie pkt chyba nie będzie aż taki niezbędny, za to wziąłbym tą rune co zabiera przecinikowi PD i dodaje do naszych DD +1.
Zjadacz czarów na takie pkt chyba nie będzie aż taki niezbędny, za to wziąłbym tą rune co zabiera przecinikowi PD i dodaje do naszych DD +1.
Nie wiem czy warto dawać maga, tracisz wtedy atut krasnoludów +2 do dispela. Czarodziej 2 poziomu też daje co prawda taki sam bonus ale może mu się coś nie udać rozproszyć i dalsza tura będzie już bez bonusu.
Możesz się też zastanowić czy nie wziąć dla czarodzieja tego daru, co pozwala kraść czary albo blood of tzeentch + homunculus (przerzut jednej kostki i +k3 do wyniku)
Możesz się też zastanowić czy nie wziąć dla czarodzieja tego daru, co pozwala kraść czary albo blood of tzeentch + homunculus (przerzut jednej kostki i +k3 do wyniku)
Problem mam taki że braciak ma tylko 2 cannony... więc to co dałem do dwarfów to po prostu wszystko co ma 2x Skull Pass + jakieś dodatki. Hmmmm jeśli nie niszczyciel spelli to może 3 x dispell krasnoludzki bo bodajrze można dawać max 3 runy na item...
Hmmmm naporowy WOCH zastanowie się czy uda mi się wepchnąć 2 klepaczy zamiast tego maga... ale może być ciężko z punktami bo mam 375 pkt. na herosów... a BSB kosztuje 220 pkt... a jego nie chciał bym zmieniać bo w tym layoucie jest całkiem fajny.
Hmmmm naporowy WOCH zastanowie się czy uda mi się wepchnąć 2 klepaczy zamiast tego maga... ale może być ciężko z punktami bo mam 375 pkt. na herosów... a BSB kosztuje 220 pkt... a jego nie chciał bym zmieniać bo w tym layoucie jest całkiem fajny.
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Co do Dwarfów moglibyście złączyć tych longbeardów i warriorów w jeden duzy klocek, na tego thane'a RO Preservation by sie przydał, Jednych thunderersów na Kuszników, warto mieć cos na daleki zasięg. Przynajmniej jedna klopa musiała by byc.
PS: Jezeli jedziecie na Mastera to moge wam jedną pozyczyc
PS: Jezeli jedziecie na Mastera to moge wam jedną pozyczyc
Dzięki za feedback... nie to jest na lokala w wawie i ja sam gram:) braciak kupił figsy ale jeszcze ani razu nie zagrał... Kusznicy... pomyślę. Rune of Preservation daje warda tak???
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
1 czarodziej nie jest zły tylko jak by miał spell familiara to duże prawdopodobieństwo na wrota... co wzmocni jego skuteczność... dodatkowo wada na 3 od strzelania i roa jako gift... genialne na czołgi i maszyny
BSB można dać collar of khorne będzie miał mniejszego warda ale MR na odział ( no i razem powini się mieścić pkt. )
reszta chaosu w miarę spoko
u krasnali bym zmienił to że pkt. z warriorów dał do longbeardsow by stworzyć fajny twardy klocek u krasi
10 minersów powinno wystarczyć ale daj im bomby
na reszcie się za bardzo nie znam... chodzi o nazw runów
BSB można dać collar of khorne będzie miał mniejszego warda ale MR na odział ( no i razem powini się mieścić pkt. )
reszta chaosu w miarę spoko
u krasnali bym zmienił to że pkt. z warriorów dał do longbeardsow by stworzyć fajny twardy klocek u krasi
10 minersów powinno wystarczyć ale daj im bomby
na reszcie się za bardzo nie znam... chodzi o nazw runów