Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Andrzej »

A ja bym chciał polecieć na księżyc...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Lugburc
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lugburc »

Ja też bym coś chciał - smoki za darmo, i abym walił zawsze 6ki na k6 wtedy kiedy trzeba, a jedynki też wtedy kiedy trzeba. I chciałbym, aby księżyc przesunąć trochę w lewo i w tył, bo mi fagas w oczy świeci jak leżę w łóżku.
Nie potrzebny mi twój żal ani twoje miłosierdzie. Już wolę jak walczysz!
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8

Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

@Lugburc, dzięki, że podzieliłeś się z nami swoimi łóżkowymi problemami ;-)

ale w tym temacie albo gadamy o 8 edycji albo milczymy - taka nowa zasada od moda :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lugburc

As, nie przeczytałeś mojej wypowiedzi uważnie. gdybyś to zrobił, zauważyłbyś, że wiele w niej jest o 8 ed.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, o 11:11 przez Lugburc, łącznie zmieniany 1 raz.

Lugburc

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Lugburc pisze:As, nie przeczytałeś mojej wypowiedzi uważnie. gdybyś to zrobił, zauważyłbyś, że wiele w niej jest o 8 ed.
1. Nie przekręcaj w ten sposób nicka, bo jest to obraźliwe. ;-)
2. Mój komentarz tyczył się również spamu ponad Twoim postem.
3. Twój post w połowie jest nie na temat.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lugburc

Przepraszam za Ass, który publicznie zmieniam na AS - i aby była jasność, chodzi mi o ASA, czyli kogoś najlepszego.

Lugburc

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Post autor: Kaylar »

HHmm ten lwi rydwan jest naprawdę spoko, biorąc pod uwagę jego siłę uderzeniową jest chyba bardziej opłacalny na małe pkt (to tylko moja opinia :oops: ), ale jak się sprawuje na większe pkt ? Ktoś go używa ? CZy lepiej postawić na zwykły oddział ? Jak uważacie ?
HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
WARRIORS OF CHAOS 0/0/0 (W fazie smutku ;])

Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Kaylar pisze:HHmm ten lwi rydwan jest naprawdę spoko, biorąc pod uwagę jego siłę uderzeniową jest chyba bardziej opłacalny na małe pkt (to tylko moja opinia :oops: ), ale jak się sprawuje na większe pkt ? Ktoś go używa ? CZy lepiej postawić na zwykły oddział ? Jak uważacie ?
2 lwie rydwany to ok 16 WL (FCG) - jednak 16 woundów bardziej do mnie przemawia niż 8.
ale można je wypróbować, są szybsze od piechoty, wiec lepiej będą się uganiały za kawalerią i skirmishem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Asassello pisze:są szybsze od piechoty
W movie nie są bo WL mogą marszować a chariot nie.W szarży są ale i tak jest losowa wiec nigdy nic nie wiadomo.A ogolnie i tak ssą :) Wole dodac pare punktów i dokupić drugiego Tiranoca :D
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Andrzej
Pan Spamu

Z racji braku impactów w kolejnych turach, generalnie rydwany obsysają ;)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Andrzej pisze:Z racji braku impactów w kolejnych turach, generalnie rydwany obsysają ;)
i lwy nie mają re-rolla :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Faktycznie re-roll mocno tu obniża wartość rydwanu :/ Ale wyobraźcie sobie Elfickiego generała na lwie (aaahhh ta wyobraźnia hehe). Chociaż wydaje mi się, że to kwestia czasu ponieważ skoro są statystyki lwów do rydwanu to w końcu wejdą jako wierzchowce generałów( albo całej kawalerii oooooo taaakkk za Silver helms ;D). Szkoda, że rydwan jest w special bo gdyby byłby w core to by zrobiło mega różnicę.

Przy okazji. Jak to jest w tej edycji z szarżami (lance). Tylko w pierwszej turze dodają +2 do siły ? Czy i w następnych szarżach także ? Bo znajomy z moriona powiedział, że niby się łamią i w bitwie nie można ich więcej użyć. :^o ?

Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

+2 do siły w szarży a później pozostaje już tylko S3 i powolne umieranie przy wtórze szczęku oręża i kwiku koni...
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Andrzej
Pan Spamu

+2 do siły w każdej turze, w której szarżują.

Gdyby rydwany były w corach, to każdy brałby 3-4 :)

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Niestety my w core mamy to co mamy.

Tak w ogóle to myślicie, że najlepsza opcja z core to łucznicy ? Wiekszośc osób na forum bierze właśie łuczników z core. Jednak nasi łucznicy nie są wcale wyjątkowi (niby jedni z najlepszych na świecie a nic pokaźnego i groźnego nie mają :evil: ). Chyba, że w fazie strzelania mogą przeżucać nieudane trafienia :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Kaylar pisze:Niestety my w core mamy to co mamy.

Tak w ogóle to myślicie, że najlepsza opcja z core to łucznicy ? Wiekszośc osób na forum bierze właśie łuczników z core. Jednak nasi łucznicy nie są wcale wyjątkowi (niby jedni z najlepszych na świecie a nic pokaźnego i groźnego nie mają :evil: ). Chyba, że w fazie strzelania mogą przeżucać nieudane trafienia :mrgreen:
w corach po prostu nie mamy nic lepszego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

A jak to jest z tym przeżucaniem ? Łucznicy także mogą przeżucać na trafienie ?

Andrzej
Pan Spamu

Oczywiście, że mogą przerzucać hity. W CC.

Co łucznicy mają dobrego? Świetnie się biją. Dzięki przerzutom, 30 łuczników jest bardzo ciężkim oddziałem do zniszczenia. Spokojnie rozwalają każdą corową piechotę wroga.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Andrzej pisze:Oczywiście, że mogą przerzucać hity. W CC.

Co łucznicy mają dobrego? Świetnie się biją. Dzięki przerzutom, 30 łuczników jest bardzo ciężkim oddziałem do zniszczenia. Spokojnie rozwalają każdą corową piechotę wroga.
A jak mają na sobie brzytwę to rozwalą nawet więcej niż corową piechotę

Andrzej
Pan Spamu

Z brzytwą rozwalą wszystko.

ODPOWIEDZ