Omsknęły ci się DE...gerald_tarrant pisze:imo aktualnie najmocniejsze są:
1.HE
2.Empire
3.Woch/Lizaki/VCty
Najbardziej opcjonalna armia na 8 edycje
Re: Najbardziej opcjonalna armia na 8 edycje
-
- Mudżahedin
Z czym warriors of chaos są tacy dobrzy teraz ? (pamiętam, że czytałem, że po VII edycyjnym kodeksie wylądowali pośrodku albo pod koniec stawki)
Jeszcze co do opcjonalności to myślę, że VC i Chaos nie spełniają tego kryterium z racji braku strzelania.
Jeszcze co do opcjonalności to myślę, że VC i Chaos nie spełniają tego kryterium z racji braku strzelania.
HE 2.5k
Pół biedy. Ale masz uberpancerną niezłamywalną, niezabijalą piechote z 3+ wardemSiriael pisze:W WoCh-u masz Działa Piekieł...

"Spam jest sztuką, której nikt nie potrafi zrozumieć" - Anyix
"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein
"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt
"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein
"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt
-
- Mudżahedin
Nie, no Hellfire za 2 bańki z mo chyba nie zmienia sytuacji co do strzelania w tej armii. Zreszta jak ktoś juz ma to pewnie 1.
Czyli piechota przesądza.
Czyli piechota przesądza.
HE 2.5k
-
- Masakrator
Przede wszystkim nazwa tematu jest niezwykle myląca. Jednak odłożywszy na bok dywagacje nt. pojęcia "opcjonalna"( które jest cholernie nieostre i rozumiane bardziej intuicyjnie) skupmy się na tzw. "TOP".
He stały się cholernie mocne, z racji podpakowania zasady Asf i ominięcia jej wady( jaka jest niwelacja takowej przed GW), nie wspominając o bezmózgich jednostrzałowcach spamujących Dwellersów co turę. Nie dziwie się zresztą, iż w Warszawie tną Power Scrolla oraz magię.
Empire spokojnie okupuje miejsce w TOP, z racji potężnego strzelania, mocarnego czołgu i dostępu do każdego Rulebookowego Lora.
W TOP spokojnie też zmieszczą się Vc i WoCh, pierwsze z racji potężnych GG i mocnej magii, drugie z zajebistej piechoty i herosów( co jak co, lecz nikt nie powinien negować tego, iż WoCH, dzięki Commonom z RB, potrafi sklecić swych herosów na prawdziwe monstra CC).
Generalnie armie, pomijając nieliczne wyjątki, dają sobie radę w ósmej edycji. Grać i wygrać można każdą z nich.
Brakuje tu faktycznie De z racji posiadania Hydrantów, dobrego wyboru Lorów oraz mocnym przedmiotom magicznym. Jednak na pewno nie widziałbym ich na 1szej oraz 2giej pozycji.imo aktualnie najmocniejsze są:
1.HE
2.Empire
3.Woch/Lizaki/VCty
He stały się cholernie mocne, z racji podpakowania zasady Asf i ominięcia jej wady( jaka jest niwelacja takowej przed GW), nie wspominając o bezmózgich jednostrzałowcach spamujących Dwellersów co turę. Nie dziwie się zresztą, iż w Warszawie tną Power Scrolla oraz magię.
Empire spokojnie okupuje miejsce w TOP, z racji potężnego strzelania, mocarnego czołgu i dostępu do każdego Rulebookowego Lora.
W TOP spokojnie też zmieszczą się Vc i WoCh, pierwsze z racji potężnych GG i mocnej magii, drugie z zajebistej piechoty i herosów( co jak co, lecz nikt nie powinien negować tego, iż WoCH, dzięki Commonom z RB, potrafi sklecić swych herosów na prawdziwe monstra CC).
Generalnie armie, pomijając nieliczne wyjątki, dają sobie radę w ósmej edycji. Grać i wygrać można każdą z nich.
Zaszarżuj sobie w 20+ Chosenów z Wardem na 3+. Emocje gwarantowane.Z czym warriors of chaos są tacy dobrzy teraz ?
Aha. Na mniejsze pkt. Na większe to już stały bywalec na stołach.Deathstary nie zawsze się sprawdzają...
@Varinastari, nie wiem skąd ty ten TOP# wyciągnąłeś...
jakieś podstawy czy tylko własne traumatyczne doświadczenia/przemyślenia?
jakieś podstawy czy tylko własne traumatyczne doświadczenia/przemyślenia?

-
- Masakrator
Nic oprócz mojego osobistego doświadczenia i posta któregoś z użytkowników, który uważałem za w miarę zgodny z moimi obserwacjami. A traumatycznych przeżyć to od czasu ósmej edycji w battlu nie miałem.
Zatem prowokacja nieudana i potencjalny flame ugaszony.

Zatem prowokacja nieudana i potencjalny flame ugaszony.

- Infernal Puppet
- Masakrator
Zaraz za podium
.
Swoją drogą nie rozumiem zupełnie czemu ludzie tak się rajcują chosenami. Owszem, są kilerscy, wyborni i teraz wreszcie przyzwoicie szybcy, ale kosztują krocie i na tego "super" warda muszą się zwykle solidnie narzucać by go mieć
. 40 WL jest od nich lepszych niemal w każdym aspekcie, a kosztuje MNIEJ
.

Swoją drogą nie rozumiem zupełnie czemu ludzie tak się rajcują chosenami. Owszem, są kilerscy, wyborni i teraz wreszcie przyzwoicie szybcy, ale kosztują krocie i na tego "super" warda muszą się zwykle solidnie narzucać by go mieć

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- gerald_tarrant
- Masakrator
Bo jak sam powiedziałeśInfernal Puppet pisze: Swoją drogą nie rozumiem zupełnie czemu ludzie tak się rajcują chosenami.
i imo jak już rzucą te blessy co trzeba tro łatwiutko rozkręcają WLInfernal Puppet pisze: są kilerscy, wyborni i teraz wreszcie przyzwoicie szybcy, .
tak wystawcie 25+ chosenów za 600 pkt i liczcie że kulniecie 12 na blessingu wsadzcie tam herosów za drugie tyle i czekajcie na idiote który w to będzie wpadał
napewno wygracie każdego mastera
gówno warta ta piechota bez strzelania , na parówkach się zda do czegoś może ale napewno nie stawia chaosu w czołówce

gówno warta ta piechota bez strzelania , na parówkach się zda do czegoś może ale napewno nie stawia chaosu w czołówce

Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, o 19:25 przez Jasiuuu, łącznie zmieniany 1 raz.

T
-
- Masakrator
No niestety na Dwellersów( life) nie ma mocnych. Za to słoneczka nie ma się czego bać. Chyba, iż masz farta do 6 na inicjatywę 
Ja gram na piechocie od początku ósmej edycji i nie narzekam. Jeśli przegrałem, to z racji nieogrania i nieogarnięcia nowych zasad.

Ja gram na piechocie od początku ósmej edycji i nie narzekam. Jeśli przegrałem, to z racji nieogrania i nieogarnięcia nowych zasad.
- gerald_tarrant
- Masakrator
dwellersi bez supportu z life też szału nie robią bo 5 siły to nie źle...
- gerald_tarrant
- Masakrator
choseni z 2 schrineami mają s5 skarbie
i nie ma innej opcji
i nie ma innej opcji