Fallout- New Vegas

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Fallout- New Vegas

Post autor: Hurtmaker »

wkrótce premiera (22 października 2010 r.) i zamierzam sobie zakupić tę gierkę. 3 mi się nawet podobała, więc pokładam jeszcze większe nadzieje w tej części. Są tu jeszcze jacys inni fani Fallouta?

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

bardziej 1 i 2 wole ale 3ka też miała swój klimat (bardzo oblivionowaty klimat..)

czekam z niecierpliwoscia na vegas i ponownie przechodze 3ke tym razem z modami
Obrazek
T

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

O kurcze, a ja 3ki jeszcze nie przeszedlem. Dzieki za dobra podpowiedz!

Awatar użytkownika
SouTee
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SouTee »

Uwielbiam wszystkie Fallout-y, chociaż uważam, że nie można ich porównywać (poza 1 i 2). Fallout 1 i 2 miały bardziej mroczny klimat, za to trójka pokazywała, że po postapokalipsie da się żyć. Fallout: New Vegas - obowiązek do kupienia na liście. ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu

http://www.youtube.com/watch?v=PcXjTYLr ... re=related

słabo

pare nowych skórek pare nowych broni pare nowych potworów

: [
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

SouTee - ja mam wprost odwrotne wrażenia :) , tzn. uważam, falloucie 3 za bardziej przygnębiającego. po części wynika to z silnika gry - który uniemozliwia w zasadzie, aby w jednej lokacji było za dużo npc- ców. tak było w oblivionie, w którym miasta były po prostu puste i niestety tak zostało w falloucie 3.pare kluczowych osob na krzyż i brak zwykłych ludzi stanowiących tło powoduje, że jakoś nie chce się wierzyć, że ludzkość może przetrwać - zwłaszcza, że za każdym rogiem jest mnóstwo potworów, które chcą nas ukatrupić.
za to fallout 3 miał swój własny niepowtarzalny klimat- mi przypadły do gustu zwłaszcza muzyka z radia (wszystkie riadiostacje były świetne) i do tego grafika, którta dobrze odzwierciedla ten postapokaliptyczny klimat. jeśli utrzymają to w new vegas i dołożą lepsze dialogi i ciekawsze questy, to na pewno gra się spodoba.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

dla mnie największą wadą trójki jest jej łatwość - na najtrudniejszym gra jest banalna gdy zdobędziemy lepsze bronie
bez problemu da się zebrać pokaźny zapas amunicji (kilka tysięcy) i stimpacków gdy w jedynce (w dwójce też ale mniej) liczyło się każdą kulę a stimpacki były rzadkie i nie wszędzie dostępne
Obrazek
T

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Jasiuuu pisze:i stimpacków gdy w jedynce (w dwójce też ale mniej) liczyło się każdą kulę a stimpacki były rzadkie i nie wszędzie dostępne
Z tą dwójką i stimpacka trochę przesadziłeś.
Majron. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
SouTee

Mi się zawsze 2 kojarzyła, że dało się już żyć - czas nie gonił cię tak brutalnie jak w 1, a stimpacków miewałem po 20 (trochę się w samochodzie chowało ;D). Najciężej to chyba było zdobyć jakikolwiek pancerz w 1 z taką presją czasu. Achh, miło sobie powspominać, aż można by założyć oddzielny wątek. ;)

Awatar użytkownika
SouTee

Uwaga! Uwaga! Fallout: NV ocena na stronie cd-action 9/10. Podobno znacznie bardziej fallout-owski klimat. Zainteresowanych odsyłam do linka na stronę cdaction.pl :
http://www.cdaction.pl/news-15459/recen ... s-pc-.html

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Z jednej strony można przejść ją w ogóle nie przejmując się tym, że w zasadzie jest to gra RPG... Z drugiej w każdej chwili można przełączyć się na tryb „Hardcore” i zmierzyć się z pustkowiem na poważnie. Wybierając tę opcję należy przygotować się jednak na fakt, że Stimpaki nie leczą od razu, amunicja waży, a utracone kończyny przyszyje nam albo lekarz, albo naprawi torba lekarska. Trzeba też jeść, pić i spać, a napromieniowanie nie znika od razu po zażyciu AntyRadu – wszystkie te rzeczy znacznie utrudniają zabawę i dodają jej całkiem nowego smaku.
=D> =D> =D>
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

I o to chodzi!

W pewnym momencie w 3ce jak dochodzimy do gościa z power armourem, plazmą i setką stimpacków, to robi się nuuuuudzia, deathclaw trafiany w prawe jądro na 95% z dodatkową szansą na lepsze criticale itd.

Chcę grać tak, żeby każda uniknięta kula się liczyła :mrgreen: I feel hardcore!

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Ja tam najbardziej lubię 2.
Ale imo 3 też jest rewelacyjna.
Zupełnie inna, ale jak najbardziej utrzymała klimat.

A
Barbarossa pisze:W pewnym momencie w 3ce jak dochodzimy do gościa z power armourem, plazmą i setką stimpacków, to robi się nuuuuudzia, deathclaw trafiany w prawe jądro na 95% z dodatkową szansą na lepsze criticale itd.
tak jest zawsze, w F1 i F2 też :roll:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ja wlasnie zaczalem grac trojke (nie mialem kompa wczesniej, a nie chcialem grac w New Vegas bez ukonczenia pierwszej czesci). Jest mega.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Basiu , na necie jest mnóstwo dodatków które przydałoby się zassać

między innymi max lvl cap z 20 do 100 , nowe bronie nowe questy nowe potwory

chcesz linka do torrenta czy sam poszperasz ?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Nie, chyba mam wyjebane.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

a ja bardzo proszę Jasiuu [-o<

miłego,
Michał

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

a kiedy wyszło/wychodzi New Vegas?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

po dłuższym graniu i zwiedzeniu fallouta 3 i jego hm 3/5 pustkowii dałem sobie spokój bo się bym zanudził, sprowadza się gra do strzelania, strzelania i strzelania właściwie. może vegas bedzie lepszy.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

w vegas pustkowia są jeszcze większe... ogólnie pod względem fabularnym jest podobno lepsze od f3, ale podobno można się zanudzić chodząc po pustyni i nie spotykając żywej duszy.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

ODPOWIEDZ