Warheim - Fantasy Skirmish - WIP
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
009 wersja podręcznika do Warheim - Fantasy Skirmish. Kolejne aktualizacje będą pojawiać się po zakończeniu szkoleń i testów, które przede mną - najwcześniej za kilka miesięcy.
Życzę miłego grania. Wszelkie uwagi i propozycje ślijcie na email: quidamcorvus@poczta.fm lub piszcie na forum.
OnLine|OnLine (wersja 2 strony na arkusz - do druku)
DownLoad
Życzę miłego grania. Wszelkie uwagi i propozycje ślijcie na email: quidamcorvus@poczta.fm lub piszcie na forum.
OnLine|OnLine (wersja 2 strony na arkusz - do druku)
DownLoad
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Gra. Grają Katowice, grają chłopaki nad morzem.Eriks281 pisze:I jak gra ktokolwiek ??
Więcej na forum Warheim FS.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Przeczytajcie i poszukajcie błędów:
ZBROJNE STADO ZWIERZOLUDZI:
OnLine|DownLoad
ZBROJNE STADO ZWIERZOLUDZI:
OnLine|DownLoad
ERRATA:
W zasadach specjalnych Harpii powinno być:
PRZEZNACZONY NA STRATY: Harpie nie są Zwierzoludźmi i są dla Dzieci Chaosu stworzeniami o niewielkim znaczeniu. Uwzględniając ten stan rzeczy w momencie określania czy Zbrojne stado Zwierzoludzi musi wykonać test rozbicia, każdy Wyłączony z akcji! model Harpii liczony jest jako pół modelu.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Kilka ostatnich wieczorów poświęciłem na napisanie scenariuszy wiejskich, zwanych także 'Poza murami'. Choć "napisanie" to zbyt duże słowo - większość tych scenariuszy to odpowiedniki miejskich scenariuszy, gdyby więc ktoś miał jakieś pomysły to piszcie śmiało. Tekst nie był jakoś specjalnie formatowy - to wciąż wersja WiP - za co z góry przepraszam.
DownLoad|OnLine
Niebawem pojawi się także, kolejna edycja podręcznika.
DownLoad|OnLine
Niebawem pojawi się także, kolejna edycja podręcznika.
-
- Mudżahedin
Tak w paru zdaniach główne różnice w mechanice mordheima i warheima ?[w mordheim grałem kilka razy]
HE 2.5k
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Mechanika Mordheim stanowiła wyjście dla Warheim FS. Jednak znudziło mnie już zamknięcie w jednym mieście, ograniczona ilość drużyn i to, że GW przestało wspomagać system.cold turkey pisze:Tak w paru zdaniach główne różnice w mechanice mordheima i warheima ?[w mordheim grałem kilka razy]
W związku z tym mechanikę z Mordheim zaktualizowałem o niektóre zasady z 7ed WFB, inne zmieniłem tak, by były bardziej grywalne (na przykład skoki).
Warheim daje więcej możliwości: więcej drużyn do wyboru, więcej umiejętności, więcej przedmiotów (także magicznych), magowie mogą zdobywać poziomy i znać wiele czarów, itd. No i cały czas się rozwija, także dzięki uwagom innych graczy.
Tutaj masz forum poświęcone Warheim.
-
- Mudżahedin
Hmm ok, ale nie zmieniłeś nic w założeniach gry ? Awanse mnie najbardziej denerwowały w mordheim, lepsze niz w necromundzie ale ciagle słabe. I brak naprzemiennych aktywacji, skirmish to powinny być naprzemienne aktywacje.
Grasz w swój system w Katowicach ? Miałbyś chęć go nam pokazać ?
Grasz w swój system w Katowicach ? Miałbyś chęć go nam pokazać ?
HE 2.5k
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
W Katowicach to ostatnio tylko pracuję (gram głównie z Żorach), ale przed wakacjami graliśmy w Smoku w Silesia CC, zobaczymy może znów uda się reaktywować spotkania.cold turkey pisze:Grasz w swój system w Katowicach ? Miałbyś chęć go nam pokazać ?
-
- Mudżahedin
W smoku tam nie ma makiet za bardzo[z tego co widziałem]. Lepiej w bardzie.
HE 2.5k
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
NIe ma, ale swoje przywoziliśmy.cold turkey pisze:W smoku tam nie ma makiet za bardzo[z tego co widziałem]. Lepiej w bardzie.
Świetne zasady i naprawdę dużo flufu w jednym miejscu, wielki plus!
Ogrom pracy jaki musieliście w to włożyć po prostu mnie przerasta... prawie 500 stron!
Dotarłem do tego podręcznika dopiero dzisiaj, a już zabrałem się za lekturę i mam za sobą dobrych kilkadziesiąt stron.
Jednak można by popracować nad stroną językową, bo niektóre fragmenty historii (np. Wampirów) są zagmatwane, występują powtórzenia i literówki.
Trzymam za Was kciuki!
Ogrom pracy jaki musieliście w to włożyć po prostu mnie przerasta... prawie 500 stron!
Dotarłem do tego podręcznika dopiero dzisiaj, a już zabrałem się za lekturę i mam za sobą dobrych kilkadziesiąt stron.
Jednak można by popracować nad stroną językową, bo niektóre fragmenty historii (np. Wampirów) są zagmatwane, występują powtórzenia i literówki.
Trzymam za Was kciuki!
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
010 wersja podręcznika do Warheim - Fantasy Skirmish.
DownLoad*|DownLoad
* Wersja 2 strony na arkusz - do druku
DownLoad*|DownLoad
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
011 wersja podręcznika do Warheim - Fantasy Skirmish.
DownLoad*|DownLoad
DownLoad*|DownLoad
-
- Mudżahedin
Widać ogrom pracy w tym pdfie. Dziękujemy!
HE 2.5k
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
STĄD ściągnąć można pdf z proponowanymi zmianami. Macie jakieś opinie, propozycje, sugestie?