Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Marcins
Masakrator

Re: Początkujący generał

Post autor: Marcins »

slejwy jak sama nazwa wskazuje to niewolnicy
wiele razy widziałem oddziały niewolników zrobionych z goblinów choć najpopularniejsze są szczury.

co do startera to jak kupisz island of blood+batalion+army book to będzie niezły zestaw na poczatek :D

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

jeszcze co do zapychania pierwszego ranku.. jak komuś zależy to fcg + ze 2 gołych inżynierów dać:P

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

ile kosztuje rat ogre perfekt breed bo w polskim booku tego nie ma!!
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Racja, też mnie to zdziwiło... :? Ulepszenie na Szczurogra Doskonałego kosztuje 15pkt.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Twoja stara - w booku masz napisane, że musi być bonus szeregów własnych nie "generalskiej" jednostki

Ten polski book to w ogóle komedia - polecam opis mortara...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

nie mam polskiego booka możesz zacytować?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Angielski "move and fire"

Polski "Ruch lub strzał"...

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Mmmm, dobrze sprawdzone tłumaczenie, tylko nasłać na takiego autora tekstu abomkę czy wyposzczonego rat ogra :twisted: :evil:
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Myth pisze:Mmmm, dobrze sprawdzone tłumaczenie, tylko nasłać na takiego autora tekstu abomkę czy wyposzczonego rat ogra :twisted: :evil:
Nie wiem czy wyposzczony ratogr da radę, wyślij wypeszczonego to dopiero zło
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

Hm.. czy zagranie jest legalne? na poczatku gry ustawiam oddzial po 3 w szeregu, w pierwszym stoja oczywiscie fcg, w drugim stoi bsb. w mojej turze robie reforma i wystawiam normalne szeregi, czy bsb dalej zostaje w 2 czy przenosi sie sam do pierwszego?

Awatar użytkownika
Jorge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jorge »

Przechodzi do pierwszego.

Arui
Mudżahedin

Post autor: Arui »

Mam pytanie chciałem zacząć grać w WFB ale nie wiem czym zacząć DE czy Skaveni. Którą armią się gra lepiej? Przynajmniej na początku. I czy opłaca się kupić Island Of Blood?
Obrazek

Marcins
Masakrator

ja grywam tymi dwoma armiami lecz z naciskiem na skaveny...
a więc
na początku wszystko jest ciężko ogarnąć wydaje mi się ze dark elfy są troszkę łatwiejsze ale to i tak nie ma znaczenia,kieruj się klimatem armii jeżeli chciałbyś mieć wiadro figurek na stole przewyższając 3razy liczebność przeciwnika to skaveny są armią dla ciebie,jeżeli chciałbyś pobawić się w smoki i inne ciekawe monstra wspartą piechotą i kawalerią o dosyć odstającej od innych ras orientacji seksualnej to wówczas dark elfy są dla ciebie stworzone...

co do island of blood
jest to według mnie najlepszy zestaw na początek, razem z batalionem i oczywiście army bookiem możesz spokojnie próbować zagrać turniej.

Arui
Mudżahedin

Post autor: Arui »

No to inne pytanie. Czy Skaveni są podstawieni pod strzał, walkę w ręcz czy pośrednio? I czy są drodzy na dłuższą metę?
Obrazek

densew15
Wałkarz

Post autor: densew15 »

osobiscie uwazam że sa jedną z droższych jeżeli wystawiasz tak jak ja okolo 250 slejwow :D i to jeszcze 6ed. figurki (nie pytajcie dlaczego bo w lidze lubie kombinować), no chyba ze kupujesz szczurki ze startera to co innego nie zmienia jednak faktu że żeby zebrać to co potrzebujesz ( przykladowo serka na dzwonie, sporo corów jakiś oddzial stormverminów, jakiś speciali, rary to trzeba według mnie min. 1000zl wydać

A co drugiego pytania skaveni sa typowa armią do walki wspomagane strzalami ze swoich cannonów, mortarów itp. i magią seerow, priestow i elektryków

Awatar użytkownika
Wilczek.

Post autor: Wilczek. »

Mam pytanie co do rarów, czy na małe pkt(1250) opłaca się wstawiać abomke, czy lepiej latarke, kółko itp?
Z góry dzięki za odp :)

Marcins
Masakrator

abominacje zawsze się opłaca wystawiać...

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

na jakiej I testuje sie hydre jak dostanie z brass orba?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Wilczek.

Post autor: Wilczek. »

Dzięki, jeszcze pytanie co do Elektryków, czy oplaca dać się takiego gołego za 15 pkt do slejwów, zeby im podwyższyć liderke czy to strata punktów? Oraz co to jest filler? Widziałem u Kefasa w blogu coś takiego i nie wiem jak to działa itp.
Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

filler to polaczonych kilka podstawek w jedna wieksza, zazwyczaj na ktorej jest mniej figurek niz powinno byc na pojedynchych podstawkach (lub czasem tych figurek mnie ma, poniewaz sa zastepowane czyms innym). Fillerow uzywa sie zeby poprawic wyglad oddzialu, zeby zaoszczedzic kase itp.
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

ODPOWIEDZ