PanBoczkowa Parówa, Pre-Strateg 30.X.2010 Wa-wa - Dogrywka

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Re: PanBoczkowa Parówa, Pre-Strateg 30.X.2010 Wa-wa

Post autor: Cauliflower »

Dzwoniłem do Ciebie Rybo to trzeba było odebrać :wink:

Teraz to gram już z Ciastorem i uwaga, uwaga
przeczytałem już jak wygląda magia i wszystkie czary w 8 edycji....
jest postęp :D

moze Ciastor ogarnie pozostałe tury :D
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

wielka maczugo!
ghule ci wezme ale zbednych GG jeszcze nie posiadam
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

http://www.youtube.com/watch?v=tN_jNVlpVAc

boczek bardzo emocjonuje się turniejem na swoją cześć

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

wyniki?

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Super fajny turniej! Przyszedlem jeszcze mocno nawalony po imprezie, ale gdzies w polowie drugiej bitwy doszedlem do siebie. Tutaj wielkie podziekowania dla JASIAAAA, ktory znalazl sie we wlasciwym miejscu, o wlasciwej porze i poczestowal mnie trawka narkotyczna, dzieki ktorej moglem odzyc :)

Co do samych bitew, rozpa sprawdzila sie znakomicie. Dzielenie kosci magii troszke boli, ale nie ma tragedii. Gralismy DE+WE na samym strzelaniu z pokiem i hydra do kontry. 14 z he/emp, 19 z he/we i 16 z df/breta. Ostatnia bitwa byla zdecydowanie najlepsza. B&G wymiata. Totalny odlot!

Podziekowania dla przesympatycznych przeciwnikow!

Aaaaaa, no i chlopaki z Bastionu jak trafili z nagrodami. Dzienx :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Wygraliście Rince?

Co wygrałeś?

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Wielkie dzięki za kolejny zje**ście zorganizowany turniej i tym samym soboty.

Jeszcze raz dzienx sojusznikowi i wszystkim przeciwnikom za fajne, bezciśniniowe bitwy. . . (aaa, i oczywiście Arbitrowi, który poratował stan liczebny mojego oddziału korsaży).
. . .podsumowując:
I. vs. DE + Skaveny 10:10
II. vs. Skaveny + VC 7:13
III. vs. DF + IMP 2:18

co razem daje naszemu sojuszowi 19 pkt.

To teraz tylko czekać na kolejny turniej :mrgreen:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Pedros, kodex DE :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Dopiero dotarłem do domu. Dobiegłem do pociągu pospiesznego, nie dało się drzwi otworzyć (próbowałem przy trzech) i pociąg sobie spokojnie pojechał. Szybka runda żeby oddać bilet, kupić bilet na osobówkę bo następny był o 23:10 i ledwo zdążyłem na 21:47.
Turniej był wypaśny, ogromne =D> dla organizatorów za brak wejściówki dla przyjezdnych.
Z bitew 33 punkty, mogło być więcej ale nieudolność i spiskowanie janqa uniemożliwiły realizację rozkazów Rady 13-tu :twisted:
VC, SKV - SKV, WoCH 10 - 10
Zagraliśmy na pełnym defensie a chłopakom zabrakło czasu żeby do nas w pełni dojść. Z ciekawych akcji to plague monki, które zarżnęły Hellcanon a do dobrych rzutów na zranienie zmobilizowała ich wiadomość że to jest unbreakable :D Jang zdrajca nawet jednego modelu nie stracił :D
VC, SKV - DE, WoCH 13 - 7
W grze były 4 epickie combaty. Abominacja vs Hydra, w końcu wygrywa Abomka wspomagana przez slajwy. Gwardia VC vs Chaos Warriors of Tzeenth z dwoma herosami gdzie WoCh został rozklepany i gwardia pobiegła dalej rozwalić Helke. Corsarze z frenzy vs ghoule, po kilku turach combatu zwyciężyły ghoule. Około 7 warriorów Khorne'a vs Plague Monki, tym razem górą byli warriorzy, którzy pojechali dalej na clanraty. Miłym dla oka wydarzeniem była ifka czarodziejki DE, której pitka zniosła w szczere pole a po suczkę przyszedł sam Rogaty Szczur. Uśmiechnął się serdecznie, puścił oczko i porwał czarkę aby wykorzystać ją w niecnych celach.
VC, SKV - DE, VC 10 - 10
Mieliśmy już ustawione 10-10 i wypad na browarek z innymi graczami ale przez jakieś roszady zmienił się nam przeciwnik, który piwkiem wzgardził i trza było zagrać. Długo by się rozpisywać co w tej bitwie zaszło,warto na pewno nadmienić, że ten zdrajca janq dostał nauczkę kiedy jego generał został zabity gdzieś w 2-3 turze. Mimo to rozegraliśmy 6 tur i zostało nam i przeciwnikom po 4 break pointy na stolę i finałowo wyszedł remis.

Dziękuje mojemu team mate'owi za wspólną grę
Przeciwnikom za fajne, bezciśnieniowe bitwy
Wszystkim obecnym za atmosferę
i jeszcze raz organizatorom.
Do następnego!
Pozdrawiam Lazur
Obrazek

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Post autor: Matej »

klasyfikacja wyglądała mniej więcej tak:
1. Tutajec & Riiiiiiiiince
2. JaceK & Voodoo
3. Don Pedro & Paździoch

Don Pedro i Paździoch, macie do odebrania nagrody i dyplom Pana Boczka :]
Parę zgub zebraliśmy, jakoś jutro się to tu, razem z pełnymi wynikami wrzuci.

szkoda, że było nieparzyście i musieliśmy grać, bo gorzej nam szło ogarnianie tego pierdolnika.
A no i Barb, który miał służyć swoją wiedzą się rozchorował niestety...

Wielkie dzięki dla naszych sponsorów z Kuźni Gier i sklepu Faber & Faber, którzy dorzucili dla pierwszych 6 osób fajne nagrody.

dzięki za obecność ludziska i do zobaczenia w przyszłości mam nadzieję :)

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

coraz bardziej mi się to podoba, chociaż z Cockletem lepiej nam szło rok temu, to jeszcze wam pokażemy ;)
niech tylko wyjdę na prostą to kupuje armię :D
dzięki przeciwnikom za bitwy, Bastionowi za organizację (ale za DMP i tak mamy kosę :P )

Pomimo tego że Warlords of Darkness nie pocisnęli to Nemezis i tak zarządził :D

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

dzięki za tur, naprawdę nieźle było, ciężkie paringi co prawda, ale odegraliśmy się na Kotlecie i Manfredzie w ostatniej rundzie,dzięki wielkie zwłaszcza dla nich :mrgreen:
wrzucicie jakąś klasyfikację całościową/ogólną :?:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Miła niespodzianka! 3cie miejsce, całkiem fajnie :D

Na następnym lokalu odbierzemy nagrody.

janq79
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: janq79 »

Lazur pisze: Z bitew 33 punkty, mogło być więcej ale nieudolność i spiskowanie janqa uniemożliwiły realizację rozkazów Rady 13-tu :twisted:
Nie nie, zupełnie się nie zgadzam... :) To właśnie przez spiskowanie skavenów nie udało się wskrzesić Nagasha. :)
A tak na serio - to w każdej bitwie w 2 max 3 turze psuł nam się sojusz...
Poza tym strasznie plewną rozpiskę zrobiłem na kolanie kilkanaście minut przed bitwą, ale mimo to myślę, że poszło nam w miarę nieźle... :) Turniej nauczył mnie kilku rzeczy, jeśli chodzi o 8 ed, poznałem np. kilka zasad, których wcześniej nie doczytałem, no i poznałem, jak silne mogą być np. ghoule... :)

Ogólnie wielki pozytyw. :)
Z Lazurem mi się bardzo dobrze grało i jak by miał ochotę jeszcze kiedyś na jakąś parówkę jechać, to moje VC stoją w gotowości... :)

edit. ostatnią bitwę, to w sumie chciałem nawet zagrać, ale jak się skończyła remisem, to trochę się wkurzyłem... :) bo można było iść na piwo... :)
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

Dzieki za turniej, jak zwykle fajnie bylo. Graty dla orgow i zwyciescow.
Gejostwo widac ciagle tyra czaszeczki =D>

Szkoda tylko, ze zapomnialem o minusach sojuszow DE. Wystarczylo raz obnizyc sobie poziom sojuszu i moglibyscie zapomniec o koltowaniu chadeckich oddzialow Pedros z Pazdziochem... Dzielenie kostek na pol tez by was mocno bolalo majac 1 czarke. Graliscie tak poprzednie bitwy??
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Zielony, graliśmy z nimi pierwszą bitwę...cóż trzeba było patrzeć na ręce :wink: , drugą z Tobą zagraliśmy, też mały wałek się wkradł, jak zwinęliście się za pierwszym razem z hordy w walce z hammerersami, to waliliście 10 ataków więcej z 3 szeregu, mimo że hordy już nie mieliście :wink: ale miło było urwać wam sporo punktów :mrgreen:
suma sumarum, wyszło 33+2 za rozpę więc powinno być nawet powyżej środkowej linii :mrgreen:
kawa bez Grand mastera ssie, ale za to czołg i działa krasnoludzkie kosiły aż miło;
magus z rodem zdziałał w sumie cuda, ani razu przeciwnicy nie uzyskali przewagi w magii
Ostatnio zmieniony 31 paź 2010, o 10:27 przez #helion#, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
GALERIA

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

szkoda, że było nieparzyście i musieliśmy grać, bo gorzej nam szło ogarnianie tego pierdolnika.
A kto wam pomagał;)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Zielony pisze: Wystarczylo raz obnizyc sobie poziom sojuszu i moglibyscie zapomniec o koltowaniu chadeckich oddzialow Pedros z Pazdziochem...
A nie rzucali na osłabienie sojuszu?
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Voodoo pisze:
Zielony pisze: Wystarczylo raz obnizyc sobie poziom sojuszu i moglibyscie zapomniec o koltowaniu chadeckich oddzialow Pedros z Pazdziochem...
A nie rzucali na osłabienie sojuszu?
z nami nie; a z wypowiedzi Zielonego wychodzi na to, że też nie...wniosek prosty, jak nie upilnujesz to na pewno nie przypomną tego
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

No to nieźle. Przed pierwszą bitwą właśnie rozmawialiśmy z Pedrosem, że sojusze z DE lub Skavenami są słabą opcją bo co turę trzeba wykonać dwa rzuty na 4+ albo relacje się pogarszają...
Obrazek

ODPOWIEDZ