Orki i Gobliny na 1000pts.
-
- Plewa
Orki i Gobliny na 1000pts.
Stworzyłem następującą rozpiskę dla orków i goblinów na 1000pts. Jestem nowym graczem brak mi doświadczenia jeśli w mojej rozpisce coś będzie źle poprawcie. Powiedzcie co wam się nie podoba czekam na konstruktywną krytykę z góry dziękuję.
Herosi: to jest w sumie 215 czyli 21,5% a jak dodam dispel skrola to bedzie 240 i 24% i sie mieszcze w 25%
*Black Orc Big Boss do niego mam heavy armour shield i great axe to razem wychodzi 95pts. i mam pytanie czy mogę mu dołożyć dispelskrola?
*Najt Goblin Szaman do niego mad kap maszróm i tricksy trinket i to jest 95pts. on jest BSB to tam będzie 25 i nie ma żadnego sztandaru
Jednostki: 468pts.+225pts.+90pts.
*27xnajt goblin maja łuki za darmo + 3x fanatyk i to jest 156pts.
*Rok lober z orkiem buli to jest 75pts.
*Rok lober z orkiem buli to jest 75pts. i tu mam pytanie czy moge wsadzic wiecej orkow niz 1?
*czerwone gęby z popychaczami 30pts.
Tu są 124 modele + 3 katapulty
Taka armia kosztuje 1003pts. jeśli ktoś się nie zgodzi na to malutkie przekroczenie zabiore heavy armour z orka a jak gram przeciw elfom czy kims z magią a bez ward sejwów zamieniam tricksy trinket i wsadzam dispel skrola podobna armia tylko zamiast czerwonych gąb miałem spirczukki pokonałem bretonię 1v1 tracąc tylko 1 spirczukke i 1 roklobcia bo pegazy sie mi wtryniły
Herosi: to jest w sumie 215 czyli 21,5% a jak dodam dispel skrola to bedzie 240 i 24% i sie mieszcze w 25%
*Black Orc Big Boss do niego mam heavy armour shield i great axe to razem wychodzi 95pts. i mam pytanie czy mogę mu dołożyć dispelskrola?
*Najt Goblin Szaman do niego mad kap maszróm i tricksy trinket i to jest 95pts. on jest BSB to tam będzie 25 i nie ma żadnego sztandaru
Jednostki: 468pts.+225pts.+90pts.
*Rok lober z orkiem buli to jest 75pts. i tu mam pytanie czy moge wsadzic wiecej orkow niz 1?
Tu są 124 modele + 3 katapulty
Taka armia kosztuje 1003pts. jeśli ktoś się nie zgodzi na to malutkie przekroczenie zabiore heavy armour z orka a jak gram przeciw elfom czy kims z magią a bez ward sejwów zamieniam tricksy trinket i wsadzam dispel skrola podobna armia tylko zamiast czerwonych gąb miałem spirczukki pokonałem bretonię 1v1 tracąc tylko 1 spirczukke i 1 roklobcia bo pegazy sie mi wtryniły
Nie możesz mieć dispell scroll na Black Orcu. Szaman nie może być BSB No i katapy nie mogą mieć wiecej niż jednego bulliego na model katapulty.
Dalej: Goły ork to jest straszny szit.
Nie masz czym się bić, główna siła uderzeniowa to fanatycy, bo te paszczaki mają małą I, są bez sejwa i mogą najwyżej wybuchać pod liniami przeciwnika
No nie wiem, nie wiem. Mnie się nie podoba taki ultradefens.
Dalej: Goły ork to jest straszny szit.
Nie masz czym się bić, główna siła uderzeniowa to fanatycy, bo te paszczaki mają małą I, są bez sejwa i mogą najwyżej wybuchać pod liniami przeciwnika
No nie wiem, nie wiem. Mnie się nie podoba taki ultradefens.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
sprawdz zasade armed to da teef u black orków. czyk nie bierz wystarcza te klopy . zamiast czuk proponuje rydwany orkowe . da ci to jako taka stabilna i wytrzymala kątre na wroga..:PW:.Hektor pisze:Black Orc Big Boss do niego mam heavy armour shield i great axe
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
-
- Plewa
Tylko jak wyspawnie jakiś odział do walki wrecz bardziej to i tak nic to nie da. Jako, że najczęściej gram przeciw bretoni lub vc to moje jednostki do walki wrecz padna po 2 turach i zabija może 3 kawalerzystów a tak fanatycy z przerzutem na liczbe ran i zdejmuje ward sejwy. Czemu szaman nie może być BSB?
Bo nie może. W podręczniku masz napisane kto może nieść sztandar armii. U nas są to wszelcy Big Bossowie.
I pierdolisz głupoty. Mamy fajne jednostki do walki wręcz Hordy Big Uns, Trolle i Black Orki Ale w ultradefens też można iść, ale teraz kiedy czuki słabsze to moim zdaniem kijowo
I pierdolisz głupoty. Mamy fajne jednostki do walki wręcz Hordy Big Uns, Trolle i Black Orki Ale w ultradefens też można iść, ale teraz kiedy czuki słabsze to moim zdaniem kijowo
Ostatnio zmieniony 31 paź 2010, o 10:25 przez nindza77, łącznie zmieniany 1 raz.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Zaden mag nigdy nie moze byc bsb i tyle
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
-
- Plewa
Jakikolwiek odział orków nie wytrzyma szarży 12stki rilmów bretońskich w lancy. Padnie 10 potem w combat resolution nie ciekawie i uciekają. Już widziałem pojedynek Black Orków z Grejw Głuardami. Zabiłem 2, którzy i tak zaraz się wskrzesili. A taki rock lobber walnie jak trafi to 5 raczej zabije. Fanatycy z przerzutem na liczbe ran jak wyspawnia 15 ataków z siłą 5 i -3 do armorsejwa ^^ . Grałem już 1v1 z bretonią. Jedna lanca nie dojechała, to zasługa rock lobów pół drugiej wpadło frontalnie w najt goblinow lucznikow z fanatykami 3 i rzucam na liczbe ran. Wypadło 6 4 i 3 przerzuciłem 3 i wypadło 6 i okazuje sie że nadlatuje 16 ataków i cała lanca padła. A te czerwone mordy chodzą sobie przed armią by nikt jakąś lekką jazdą nie wyciągnął fanatyków. W sumie można by spróbować zagrać na 6x spirczóka ale wole rockloby
moze to i jest metoda. umysł czysty od betonu ma. niech idzie drogą która uwaza za słuszną. tylko niech sie trzyma zasad.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
ojtam ojtam ;p
to odstepstwa od reguly
to odstepstwa od reguly
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja