Ruiny

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mortimerto
"Nie jestem powergamerem"

Ruiny

Post autor: mortimerto »

Oto WIP moich ruin : D
Jak wam się podoba?
Piasek będzie pomalowany na popiół lub na ciemny brąz :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu :oops:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No fajna, choć bardzo widać, że taka tekturowa.
Brakuje mi jakiś detali, całej masy gruzu, jakiś większych kamieni, może jakieś zwłoki, powbijane stare strzały?

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

widac ze wlozyles w to troche pracy i w sumie wyglada calkiem ok ale tektura faktycznie bije po oczach i nie wyglada to fajnie... mozna tego uniknac na kilka sposobow :) np zmienic material :P a jak juz robisz makiety z tektury to oklej ja czyms (zwyklym papierem, najtanszym papierem toaletowy, papierowa tasma ochronna) i albo to pomaluj jezeli zadowoli Cie efekt albo popiaskuj i dopiero pomaluj... ciut wiecej pracy a nie bedzie widac tych szpetnych krawedzi :)

Awatar użytkownika
mortimerto

W pracę włożyłem zaledwie 3 godziny mojego nędznego życia :mrgreen:
Krawędzie będą zasypane szarym piaskiem, już mam przygotowany : D
Jeszcze planuję dorobić drewnianą drabinkę na pięterko.
Co do zwłok, to w sumie czemu nie mam nawet jednego konika od Tomb Kingów więc same kości :D
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Tylko nie syp samego piasku. Brakuje mi jakiś większych kamieni(tych drobnych zresztą też), nawet może jakiegoś gruzu(nie, nie piasku). Popracuj nad tym.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Fajne fajne, tylko gruzu rzeczywiście brak, a trawka to sypana czy w kępkach gotowych?

Awatar użytkownika
mortimerto

Trawka w kępkach, dokładnie produkt Army Painter Jungle Tuft 6mm. :)
Jutro dam zdjęcia, jak na razie to cały piasek został zdrybrushowany na szaro :D
+Pojutrze prawdopodobnie zdjęcia dwu poziomowej górki :D

Awatar użytkownika
Phoenix
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

Ogólnie fajne, ale nie podoba mi się koncepcja kamiennych "kafli". Trochęto wygląda jakby posadzka była zrobiona z betonowych płyt (bo marmuru by tak dokładnie nie ociosano) i to sporej wielkosci... Nie chcę polemizować czy taka technologia byłaby dostępna w świecie WH Fantasy, ale mnie osobiście to nie pasuje.

Bardzo fajnie natomiast prezentują siepionowe ściany i kępki trawki, czy to Army Painter?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

Post autor: Toczek »

Gneralnie postarales sie na tym i to bardzo mocno tylko przesadziles :) Nazywa sie to przerostem formy nad trescia.

Nie wszytsko co jest wycacane w 200% jest super czesto to co wydaje Ci sie ze zje... wyglada o wiele lepiej.
Wiec na przyszlosc nie napychaj tyle cieni i trawki tylko zrob to naturalnie. Idz na ruiny jakies stare i zobacz jak to wyglada sprobuj stworzyc to samo.

Awatar użytkownika
Manco
Mudżahedin

Post autor: Manco »

bardzo ladna praca:) obskrob troche ta posadzke zeby nie byla tak idealnie rowna poszarp ja i bedzie gitara :)
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Z "budowlanego" punktu widzenia: przydałby się słup podtrzymujący narożnik resztek stropu pierwszego piętra, bo to nie ma prawa tak stać ;)
Wybaczcie zboczenie zawodowe :P
Vae victis!

Awatar użytkownika
Manco
Mudżahedin

Post autor: Manco »

jak nie ma prawa jak stoi:)
^^ hehe ^^
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum

Awatar użytkownika
Guter
Mudżahedin

Post autor: Guter »

Czyż mnie oczy nie mylą? Toż to (był kiedyś) mój slayer - poznaję mój styl malowania sprzed... 7lat. Aż łezka się w oku kręci...

ODPOWIEDZ