5000 Big Ard Boyz ;]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

5000 Big Ard Boyz ;]

Post autor: Kołata »

Oto moja wstępna rozpiska. Postawiłem w niej raczej na jakość niż na ilość, więc niestety horda nie będzie aż tak liczebna, jak przypuszczałem. Ale za to będę miał malutko do domalowania, a pozatym ld generała sięga tylko na 12" (gdyby dopuścili Gorbada...), więc hordówka średnio by się opłacała.
Za to postawiłem na całkiem sporą różnorodność i grę ofensywną, czyli w prawdziwym klimacie O&G :)

WARBOSS KOŁATA WAAAGH! (Rozpiska tajna :P)

1 Black Orc Warboss
General; Heavy Armour; Shield
Boar

1 Black Orc Warboss
Heavy Armour
Wyvern

1 Black Orc Big Boss
Heavy Armour; Shield
Boar

1 Black Orc Big Boss
Heavy Armour; Battle Standard
Boar

1 Orc Great Shaman
Magic Level 4; Big Waagh; Choppa

1 Night Goblin Shaman
Magic Level 2; Little Waagh

1 Night Goblin Shaman

1 Night Goblin Shaman

5 Goblin Spider Riders
Spear; Shield; Musician

5 Goblin Wolf Riders
Spear; Light Armour; Musician

5 Goblin Wolf Riders

5 Goblin Wolf Riders

2 Snotlings
2 Snotlings

25 Night Goblins
Netters; Shield; Standard; Musician

25 Night Goblins
Netters; Shield; Standard; Musician

25 Night Goblins
Netters; Shortbow; Standard; Musician

24 Orc Boyz
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician

23 Savage Big 'Uns
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield; Standard; Musician

17 Black Orcs
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

2 Spear Chukka
Bully

2 Spear Chukka
Bully

4 Squig Herd

9 Savage Boar Big 'Uns
Standard; Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Musician

9 Squig Hoppers
9 Squig Hoppers

1 Giant
1 Giant

1 Doom Diver
1 Doom Diver

4 Trolls

Casting Pool: 12

Dispel Pool: 7

Models in Army: 238

Total Army Cost: 4998

Jak się podoba? Chyba nie przegięta ;)

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Ha! Ja kapelusznikami wyciągam więcej modeli :P

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Ty jednak jajcarz jestes, wrzucac na forum rozpiske bez magic itemow i pytac czy nie przegieta ;P
Ale nic, zrobie tak jak Ty pewnie. Jakby udalo mi sie dotrzec do stolicy, to moze jakies male village wars? ;)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Ha! Ja kapelusznikami wyciągam więcej modeli
Z hobgoblinami za grosze i bez elit to nie problem. A tak wogóle to masz 300 pomalowanych modeli ChD :?: ;)
Niepomalowanych figurek to i ja mógłbym jeszcze ze 200 dorzucić, ale nie lubię takimi grać.
Ty jednak jajcarz jestes, wrzucac na forum rozpiske bez magic itemow i pytac czy nie przegieta ;P
Ale nic, zrobie tak jak Ty pewnie. Jakby udalo mi sie dotrzec do stolicy, to moze jakies male village wars?
Hehe, w sumie racja :) Jeśli chodzi o itemy, to są na tyle standardowe, że rozpę można oceniać bez nich ;) [herosi złożeni do walki, a magowie do czarowania :D ]
Pozatym jeśli się dobrze orientuję, to te zawody odbędą się w Poznaniu, a nie w Wawie. A co do village war, to z chęcią :) Odmawiam challenge'ów tylko nieklimatycznym armiom, a takiej się od Ciebie nie spodziewam :) Tylko się dowiedz wcześniej czy będziesz, bo coś czuję, że sporo bitew może się w challenge przerodzić ;)

Pozdr!

Nehan
Masakrator

Z hobgoblinami za grosze i bez elit to nie problem. A tak wogóle to masz 300 pomalowanych modeli ChD
żartujesz? :wink:
A elity mam - 25 black orków, jak widać w temacie niżej 8)

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Mało coś, ja uważam, że mnie jest mało, a mam o jakieś 80 modeli więcej. :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

No wiem, wiem. Ale te oddziały elit są strasznie drogie. Za black orki, piechotę i jazdę savage płacę w sumie ponad 900 :D Do tego nocniki mam na full wypasie, masę hopperów, 2 giganty, 4 trolle.

Zresztą spójrzcie na to z innej strony. Mam 7 mocnych kloców piechoty. A do tego kupę innych rzeczy. Teraz pomyślmy jak to będzie działać na stole. 6 z 7 kloców jest podatnych na animozję. Do 3 z nich wchodzą herosi i quellują, więc jakoś to powinno iść do przodu bez zbytniego załamywania linii. A co mi za pożytek po ścierwie, które się nie zmieści w zasięgu generalskiej liderki, a do tego będzie oblewać animozję i blokować napór? I tak będzie ciężko operować tym co mam :) Mam nadzieję, że tereny na stole bedą z głową ustawiane i będzie można grać swobodnie na szerokim froncie. Inaczej hordówki się zakiblują na przejściach i nici z dobrej zabawy. To muszą być standardowe pola bitew - czyli duża ilość przestrzeni :)

No i jeszcze raz podkreślam - i tak będę miał trochę do domalowania i dokupienia, a nie chce mi się malować 100 modeli śmieciowej piechoty, którą i tak nie będę potem grał :) Wolę mieć elitarną armię, z grywalnymi, porządnie pomalowanymi oddziałami.

Pozdr!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Kołata pisze:[Pozatym jeśli się dobrze orientuję, to te zawody odbędą się w Poznaniu, a nie w Wawie.
W Wawie niestety.
Jakby były w Poznaniu, to na DMP mógłbym sobie zagrać, a nie sędziowac... :roll:
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Kołata pisze:...No i jeszcze raz podkreślam - i tak będę miał trochę do domalowania i dokupienia, a nie chce mi się malować 100 modeli śmieciowej piechoty, którą i tak nie będę potem grał :) Wolę mieć elitarną armię, z grywalnymi, porządnie pomalowanymi oddziałami...
To główna różnica, bo ja 90% mojego śmiecia mam już pomalowane, do domalowania mi mało co zostało, ale też tego dokupić nie muszę, wystarczy, że zaczerpnę ze swojego wiaderka boyzów. :wink:

A co do elitarności, to ja po prostu nie potrafię uwierzyć w tą orkowo, goblińską elitę, dla mnie wszystko co nie jest BO tak naprawdę nie spełnia warunków elitarności.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

to teraz najlepiej poinformowany czlonek listy ligowej zapyta:
kidy wlasciwie DMP jest?:P

Nehan
Masakrator

30 sierpnia - 2 września, albo jakoś tak.
wtedy kiedy polcon :)

ODPOWIEDZ