Walka oddziałem w domku, w którym sa herosi

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Walka oddziałem w domku, w którym sa herosi

Post autor: szafa@poznan »

for both the attacking and the defending unit, a number of models up to a unit strength of 10 may fight

If characters, champions or other models that can be normally singled out if they are in base contact, are involved in a fight, up to a unit strength of 5 of the enemy models fighting may choose to attack them
Characters cannot move into a non-fighting rank to avoid fighting unless deliberately refusing a challenge
Once he has joined the unit, the model (character-przyp. Gobosa) is automatically placed in the front rank
Nie wszystkie cytaty do końca na temat...ale już tłumaczę:

do domku wchodzi 10 orków z 3 magami wewnątrz.

Na domek szarzuje inny oddział.

Czy gracz orkowy może stwierdzić ze magowie nie walczą, tylko zwyklasowi orkowie? a wróg nic nie może magikom zrobic w close combacie?

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Nie widze haczyka. Nie?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

intuicyjnie: nie

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ale nigdzie nie ma nakazu walczenia magami...no i: to wszystko powyżej co tyczy się pierwszej ranki nie do końca ma znaczenie bo w domku nie ma ranków...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Characters cannot move into a non-fighting rank to avoid fighting unless deliberately refusing a challenge

powinno wystarczyc co? :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

szafa@poznan pisze:ale nigdzie nie ma nakazu walczenia magami...no i: to wszystko powyżej co tyczy się pierwszej ranki nie do końca ma znaczenie bo w domku nie ma ranków...
Jeżeli jest miejsce to trzeba zaangażować do walki herosów. Tutaj będzie imo.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

ech ech. kombinujesz IMO troche na sile. potem pobawie sie z rulebookiem, ale nawet jesli doslowna interpretacja nie nakazuje bezposrednio wystawiac magow do CC - to chyba nie taki byl zamysl tworcy domkow

Luks
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Luks »

Jeśli normalnie trzeba zaangażować do walki herosów to tu też trzeba. Akurat w tym wypadku nie będą walczyły trzy orki.

ODPOWIEDZ