Warszawa-Bemowo Klub Walkiria
Re: Warszawa-Bemowo Klub Walkiria
Jesli bedzie zainteresowanie to moze i uda sie zalatwic wiecej stolów. Jesli tylko bedzie miejsce w klubie.
Miejsca jest na maksymalnie na jakieś 170 cali bieżących stołów co daje 2,3 pełnowymiarowego stołu albo niecałe 3,5 małego stoł, wtedy zostaje jeszcze trochę miejsca na przejście pomiędzy. To co jest obecnie ustawione daje jakieś 160 cali.
W tej chwili mamy ustawione takie stoły:
1) cityfight 48*48
2) tundra 50*50
3) łącznik tundra-morze jakieś 14 cali
4) morze 50*50
Do tego można dowolnie zamieniać jeszcze:
5) ziemia/spalona ziemia 48*48 (Dominik ma jeszcze taki jeden stół, do pary do tego który jest)
6) stół do cityfight'a 50*82 (?)- u mnie w domu, ale w sumie jest na podorędziu jakby co
Jest jeszcze potencjał do wykończenia ich na odwrocie, ale tym się zajmiemy prawdopodobnie jak skończymy robić tereny w klimacie tundrowo-arktycznym.
Do 15ego lutego możecie za darmo korzystać z klubu- trzeba się tylko umówić z którymś z członków. Za niedługo udostępnimy Wam stronę na, której będzie można ustalać terminy spotkań.
W tej chwili mamy ustawione takie stoły:
1) cityfight 48*48
2) tundra 50*50
3) łącznik tundra-morze jakieś 14 cali
4) morze 50*50
Do tego można dowolnie zamieniać jeszcze:
5) ziemia/spalona ziemia 48*48 (Dominik ma jeszcze taki jeden stół, do pary do tego który jest)
6) stół do cityfight'a 50*82 (?)- u mnie w domu, ale w sumie jest na podorędziu jakby co
Jest jeszcze potencjał do wykończenia ich na odwrocie, ale tym się zajmiemy prawdopodobnie jak skończymy robić tereny w klimacie tundrowo-arktycznym.
Do 15ego lutego możecie za darmo korzystać z klubu- trzeba się tylko umówić z którymś z członków. Za niedługo udostępnimy Wam stronę na, której będzie można ustalać terminy spotkań.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2010, o 14:15 przez Yegr, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak- z resztą w 1 poście jest to opisane, w przypadku członkostwa jest jeszcze trochę inaczej, ale o nim możemy rozmawiać jak poznamy chętnego, a on pozna mechanizmy działania klubu.
Więcej informacji można otrzymać i umówić się na bitwy na naszym forum:
http://walkiria.xaa.pl/
Więcej informacji można otrzymać i umówić się na bitwy na naszym forum:
W najbliższym czasie zacznie się kampania Warhammera Fantasy Battles w Walkirii na 1500+ punktów.
Więcej szczegółów i dyskusję nad szczegółami zasad znajdziecie pod:
http://walkiria.xaa.pl/viewtopic.php?p= ... light=#609
Więcej szczegółów i dyskusję nad szczegółami zasad znajdziecie pod:
http://walkiria.xaa.pl/viewtopic.php?p= ... light=#609
ja tez Mysle - K1 albo MMA i dlatego wszedłem w temat
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Na czas wakacji zamierzamy wprowadzić dyżury, kiedy w konkretnych terminach klub zawsze będzie otwarty (nie będzie się trzeba umawiać)- zawsze wtedy będzie ktoś na miejscu.
Zasady korzystania pozostają stałe, tzn. dla pojedynczych osób 5 zł za możliwość korzystania grania w klubie jednego dnia, lub 15 zł za dowolną ilość razy w danym miesiącu.
Teraz macie wpływ na to na jakie dni ustalimy dyżury (konkretne dni i godziny w tygodniu- co tydzień te same). Viva vox populi!
Zasady korzystania pozostają stałe, tzn. dla pojedynczych osób 5 zł za możliwość korzystania grania w klubie jednego dnia, lub 15 zł za dowolną ilość razy w danym miesiącu.
Teraz macie wpływ na to na jakie dni ustalimy dyżury (konkretne dni i godziny w tygodniu- co tydzień te same). Viva vox populi!
Że też dopiero teraz zobaczyłem ten temat... pół roku zmarnowane Muszę koniecznie do Was wpaść, bo dawno nie grałem i strasznie mi tego brakuje
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
http://kgbwalkiria.blogspot.com/
Działamy- dlaczego mielibyśmy nie działać?
Spotkania są dość nieregularne- w zależności od tego kto kiedy ma ochotę zagrać. W najbliższy weekend to u nas raczej w battle'a nie zagrasz bo większość aktywnych graczy whfb od nas jedzie na dmp.
Jak już wcześniej było pisane- najłatwiej znaleźć przeciwników przez nasze forum, bo je w przeciwieństwie do BP większość klubowiczów czyta.
Pozdro,
Działamy- dlaczego mielibyśmy nie działać?
Spotkania są dość nieregularne- w zależności od tego kto kiedy ma ochotę zagrać. W najbliższy weekend to u nas raczej w battle'a nie zagrasz bo większość aktywnych graczy whfb od nas jedzie na dmp.
Jak już wcześniej było pisane- najłatwiej znaleźć przeciwników przez nasze forum, bo je w przeciwieństwie do BP większość klubowiczów czyta.
Pozdro,
Poszukujemy osoby na funkcję animatora warhammer'a u nas w klubie.
Co oferujemy w zamian dla tej osoby?
Darmowy dostęp do klubu (własny klucz)- wszelkie składki będą pokrywane za taką osobę.
Na czym polega funkcja?
Na kontakcie i udostępnianiu klubu dla zgłaszających się np. przez GV graczy- granie z nimi, albo po prostu obecność w tym czasie w klubie. Ma to na celu lepsze wykorzystanie i tak dostępnego miejsca do grania i bazy terenowej.
Najlepiej, aby taka osoba była aktywnym graczem whfb. Ze względu na słabnące zainteresowanie członków klubu WHFB, nie możemy podtrzymać regularnych dyżurów członków, którzy by grali w whfb z chętnymi osobami spoza klubu. A celem klubu jest w końcu udostępnianie swoich zasobów do grania.
Czy może to być więcej niż jedna osoba?
Jest to wariant, który również rozważam- i jestem otwarty na propozycje.
W tej sprawie można się kontaktować bezpośrednio ze mną.
Pozdrawiam
Darmowy dostęp do klubu (własny klucz)- wszelkie składki będą pokrywane za taką osobę.
Na czym polega funkcja?
Na kontakcie i udostępnianiu klubu dla zgłaszających się np. przez GV graczy- granie z nimi, albo po prostu obecność w tym czasie w klubie. Ma to na celu lepsze wykorzystanie i tak dostępnego miejsca do grania i bazy terenowej.
Najlepiej, aby taka osoba była aktywnym graczem whfb. Ze względu na słabnące zainteresowanie członków klubu WHFB, nie możemy podtrzymać regularnych dyżurów członków, którzy by grali w whfb z chętnymi osobami spoza klubu. A celem klubu jest w końcu udostępnianie swoich zasobów do grania.
Pozdrawiam
Mały update, jeśli ktoś szuka przeciwników do gier takich jak:
Battlefleet Gothic
Warmachine+Hordes
Flames of War
To do każdego z tych systemów znajdzie u nas co najmniej paru przeciwników (zwykle w soboty, albo wieczorami w tygodniu).
Tak samo z resztą do gier planszowych (w piątki- ostatnio nie rzadziej jak raz na 2 tygodnie- czasami częściej).
Battlefleet Gothic
Warmachine+Hordes
Flames of War
To do każdego z tych systemów znajdzie u nas co najmniej paru przeciwników (zwykle w soboty, albo wieczorami w tygodniu).
Tak samo z resztą do gier planszowych (w piątki- ostatnio nie rzadziej jak raz na 2 tygodnie- czasami częściej).
Nikt nie jest zainteresowany? Czy jeszcze jacyś gracze whfb- żyją na Bemowie?Yegr pisze:Poszukujemy osoby na funkcję animatora warhammer'a u nas w klubie.
Na czym polega funkcja?
Pozdrawiam
Ponieważ, z końcem marca nasza miejscówka na Secemińskiej przestanie działać (będzie nowe miejsce- jeszcze nie wiem gdzie i kiedy, czy będzie jedno czy dwa i w jakiej formule będzie działać, ale będzie)
i zastanawiam się nad zmianą formy działania klubu, mam pytania do Was:
1) czy korzystałbyś / korzystałabyś z miejsca do grania w wh40k/whfb/fow/WM+H itd. w domu kultury / szkole, dostępnego w konkretny dzień w konkretnych godzinach (np. soboty albo niedziele; 10-18 albo 14-20 itp.)? Gdyby takie miejsce było na Bemowie.
2) jeśli tak to jak często?
3) jak często -gdyby miejsce takie było bezpłatne?
4) jak często gdyby było płatne np.5 zł za dzień grania?
5) czy chcesz się dołożyć, to stworzenia bazy terenowej, lub restauracji istniejących terenów, tak aby miejsce było i pozostało bezpłatne.
Nawet jak ktoś nie jest zainteresowany, to odpowiedzi w stylu:
„Mieszkam niedaleko, ale i tak wolę grać w domu”, „gram tylko na turniejach” itp. Pozwolą mi oszacować potencjalne zainteresowanie, i czy w ogóle jest pula graczy dla których warto podejmować jakikolwiek wysiłek, żeby zorganizować taką „otwartą gralnię”.
i zastanawiam się nad zmianą formy działania klubu, mam pytania do Was:
1) czy korzystałbyś / korzystałabyś z miejsca do grania w wh40k/whfb/fow/WM+H itd. w domu kultury / szkole, dostępnego w konkretny dzień w konkretnych godzinach (np. soboty albo niedziele; 10-18 albo 14-20 itp.)? Gdyby takie miejsce było na Bemowie.
2) jeśli tak to jak często?
3) jak często -gdyby miejsce takie było bezpłatne?
4) jak często gdyby było płatne np.5 zł za dzień grania?
5) czy chcesz się dołożyć, to stworzenia bazy terenowej, lub restauracji istniejących terenów, tak aby miejsce było i pozostało bezpłatne.
Nawet jak ktoś nie jest zainteresowany, to odpowiedzi w stylu:
„Mieszkam niedaleko, ale i tak wolę grać w domu”, „gram tylko na turniejach” itp. Pozwolą mi oszacować potencjalne zainteresowanie, i czy w ogóle jest pula graczy dla których warto podejmować jakikolwiek wysiłek, żeby zorganizować taką „otwartą gralnię”.
1) korzystałbym, chciałem już wcześniej ale jeśli dobrze pamiętam odesłaliście mnie w tym celu na jakieś forum a kolejna rejestracja mnie zniechęciła. Jeśli źle pamiętam to sorry.
2,3,4) gdyby odpowiadało mi miejsce (nie gdzieś głęboko na Bemowie żeby się trzy razy przesiadać (mieszkam przy Ciepłowni Wola) to nawet raz na dwa tygodnie, cena 5zł za wymiarowy stół i dobre tereny mnie nie odstrasza, pewnie nawet 10 by nie odtraszało chociaż rozumiem że innych, na przykłád tych jeszcze nie pracujących może
5) nie
2,3,4) gdyby odpowiadało mi miejsce (nie gdzieś głęboko na Bemowie żeby się trzy razy przesiadać (mieszkam przy Ciepłowni Wola) to nawet raz na dwa tygodnie, cena 5zł za wymiarowy stół i dobre tereny mnie nie odstrasza, pewnie nawet 10 by nie odtraszało chociaż rozumiem że innych, na przykłád tych jeszcze nie pracujących może
5) nie
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Przykro mi słyszeć, że coś takiego Cię zniechęciło; klub działa na zasadzie dobrej woli – to znaczy, że każdą część działalności prowadzi najbardziej kompetentna osoba, z gotowych ją pełnić. Jeśli coś nie działa tak jak powinno, to znaczy, że nie mam kim zastąpić tego kto powinien to zrobić. To z kolei wynika z małej liczby członków. Ja natomiast nie mogę rozwiązać problemów, o których nie wiem.
Tak czy inaczej nowa siedziba klubu, kiedy już będzie, będzie dalej prawdopodobnie na Bemowie, bo inne miejsce byłoby kłopotliwe do korzystania dla obecnych parunastu klubowiczów. Ale jak masz liczną grupę potencjalnych korzystających, to jestem skłonny rozważyć zmianę miejsca.
Wraz ze zmianą miejsca prawodpodbnie zmienimy również postać forum. Na razie szukam, bardziej kompetentnego admina.
Tak czy inaczej nowa siedziba klubu, kiedy już będzie, będzie dalej prawdopodobnie na Bemowie, bo inne miejsce byłoby kłopotliwe do korzystania dla obecnych parunastu klubowiczów. Ale jak masz liczną grupę potencjalnych korzystających, to jestem skłonny rozważyć zmianę miejsca.
Wraz ze zmianą miejsca prawodpodbnie zmienimy również postać forum. Na razie szukam, bardziej kompetentnego admina.
Sądzę, że źle rozumiesz.
Po prostu, spółdzielnia z dnia na dzień zakomunikowała, że już nam dalej nie będzie wynajmować piwnicy - "bo tak". To, że szukałem miejsca na Bemowie, wydaje mi się logiczne w obliczu tego, że praktycznie wszyscy klubowicze mieszkają na Bemowie lub okolicach.
Przenosimy się do Art.Bem'u. Tam też zapraszam. Jeszcze dogrywamy szczegóły, ale miejsce do grania będzie dostępne w weekendy- jak dobrze pójdzie to ruszymy tam na nowo już z tym tygodniu.
Po prostu, spółdzielnia z dnia na dzień zakomunikowała, że już nam dalej nie będzie wynajmować piwnicy - "bo tak". To, że szukałem miejsca na Bemowie, wydaje mi się logiczne w obliczu tego, że praktycznie wszyscy klubowicze mieszkają na Bemowie lub okolicach.
Przenosimy się do Art.Bem'u. Tam też zapraszam. Jeszcze dogrywamy szczegóły, ale miejsce do grania będzie dostępne w weekendy- jak dobrze pójdzie to ruszymy tam na nowo już z tym tygodniu.