Szeregi w 7 edycji.

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Szeregi w 7 edycji.

Post autor: Slayer Zabójców »

Witam, mam pewne wątpliwości dotyczące szeregów w 7 edycji, sprawa wygląda tak:
Bonus za szeregi w 7 edycji (tak, gramy z kolegami w 7 ;)) liczy się od 4 czy 5 modeli? W skullpassowym podręczniku pisze, że od 5, lecz ostatnio kolega ściągnął jakiegoś okrojonego pdfa (49mb) Gdzie pisało, że od 4 modeli, i teraz sami nie wiemy jak grać.
Z góry dziękuje jeśli ktoś pomoże :)

nie wrzucaj tu linkow do podrecznika

Więc napewno od 5 ;)?
Ostatnio zmieniony 1 lis 2010, o 15:11 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

5...
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

W sklepach są podręczniki... Ale jeśli wolisz kraść to pomocy nie oczekuj...

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

@Up
Nikogo tu nie chce obrazić, ale proszę nauczyć się czytać(Powrót do szkoły?).
Posiadam podręcznik skullpassowy, w którym pisze, że od 5 modeli, lecz kolega w domu ściągnął jakiegoś pdfa w pigułce, i właśnie z niego jest screen.
Ostatnio zmieniony 1 lis 2010, o 15:26 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

W 7 edycji tak jak pisze nindza77 pełny szereg liczył minimum 5 modeli.

Sposób formatowania jaki przedstawiłeś powyżej wskazuje, że korzystasz z podręcznika do 6 edycji i tam szereg faktycznie liczony był od 4 modeli.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Dziękuje bardzo za odpowiedź :)

Jeszcze dla pewności zapytam, Saurusi albo Chaos Warriorzy, którzy maja większe podstawki niż zwykła piechota, także musi być wystawiona 5 w szeregu?
Pytam się, ponieważ ostatnio Graliśmy z kolegami 2vs2, Krasnale i Zieloni(tak tak, dziwne ;P) vs Lizaki i Empire i zdziwiłem się, kiedy kolega Lizak chciał mieć premię za szeregi u saurusów w ustawieniu 4x4 w walce z 5x4 goblinami, uznaliśmy mu tą premię, ale wydaje mi się, że gobliny w tym przypadku zostały poszkodowane.\

Później przedstawiłem koledze Lizakowi jak to powinno wyglądać, ale on właśnie zasłonił się argumentem, że piechota z większa podstawką premię za szeregi posiada od 4 modeli.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Slayer Zabójców pisze:@Up
Nikogo tu nie chce obrazić, ale proszę nauczyć się czytać(Powrót do szkoły?).
Posiadam podręcznik skullpassowy, w którym pisze, że od 5 modeli, lecz kolega w domu ściągnął jakiegoś pdfa w pigułce, i właśnie z niego jest screen.
Nikogo nie chcę obrazić ale prawidłowa pisownia to "w którym jest napisane". Proszę ukraść jeszcze słownik ortograficzny do kompletu...

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

Saurusi i Wojownicy chaosu także muszą mieć 5 modeli by szereg był pełny.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Dziękuje bardzo, temat można zamknąć a zbędny spam mój i Pana Grolsheka, usunąć :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kwaśny
Wałkarz

Post autor: Kwaśny »

Grolshek tobie to chyba jakiś różowy rower w dzieciństwie skradli... :roll:
Kupię:
- 4 edycyjnych bretonnian knights on foot
- bretonnian trebuchet
-wood elves treekins

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Kwaśny pisze:Grolshek tobie to chyba jakiś różowy rower w dzieciństwie skradli... :roll:
Lubisz jak ci ktoś coś ukradnie ?

ODPOWIEDZ