Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: pingu »

ale nie tak udany;) raczej nigdy nawet nie będzie tak udany jak Raksa
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ćwicz, ćwicz, ćwicz... maluj dużo a w końcu przy odpowiednich chęciach zostawisz Raksa w tyle ;)

Figurki są jak najbardziej ok, przydało by im się cieniowanie odpowiednie. Zrób wash na metalu, złocie i brodach, potem powyciągaj je nieco żeby uzyskać odpowiedni kontrast i będzie cacy. Na rogach i zębach smoka porób takie linie brązowe, grubsze u podstawy rogów, cieńsze bliżej końców, np do połowy rogu. na nich cieńsze i krótsze, ciemniejsze, np prawie czarne i będzie ok. Skórę smoka też na wystających elementach możesz porozjaśniać.

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

Wrzuciłem do ogólnej galerii, ale grzechem by było ominąć krasnoludzką brać w halach i sztolniach :wink:
Podstawka będzie, a grot i gemy wiem, że do poprawki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

pozytywnie
IMO bardzo mi się podoba :)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Felu
Mudżahedin

Post autor: Felu »

Witam, chciałbym przedstawić jedynie zalążek moich pierwszych pomalowanych figurek. Chciałbym abyście wyrazili swoje sugestie na ich temat, co zmienić, co dopracować.

Oto oni:

Obrazek
Obrazek

Z góry dzięki!

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Kawałek solidnej roboty, z tego co zaprezentowałeś to całość gitarka, koniecznie kończ i pokaż efekt finalny.

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

Świetne brody blond i ruda, ale tej pierwszej od prawej to by sie przydało jeszcze jedno/dwa rozjaśnienia. Chyba, że zdj. aż tak przyciemnia kolory. Fajne brązowe pasy. Ogólnie bardzo fajnie się prezentują, czekamy na dalsze postępy.
P.S To są pierwsze pomaowane dwarfy, dobrze rozumiem? Bo nie uwierzę, że pierwsze malowane w ogóle figsy :D

Awatar użytkownika
Felu
Mudżahedin

Mongrim pisze:Świetne brody blond i ruda, ale tej pierwszej od prawej to by sie przydało jeszcze jedno/dwa rozjaśnienia. Chyba, że zdj. aż tak przyciemnia kolory. Fajne brązowe pasy. Ogólnie bardzo fajnie się prezentują, czekamy na dalsze postępy.
P.S To są pierwsze pomaowane dwarfy, dobrze rozumiem? Bo nie uwierzę, że pierwsze malowane w ogóle figsy :D
Pierwsze Dwarfy i jeżeli nie uznawać ok. 10 night goblinów które zbierałem w 5 edycji , to i pierwsze figurki. Ok. 3 razy zmazywałem już farbę z tych krasnali aby dobrać odpowiedni layout dla mojej armi;)

PS. Czarna broda, bo taka chciałem żeby wyszła jest trochę rozjaśniona codex grey. Mam w zanadrzu jeszcze białą. Jak pomaluję więcej wyśle foty, tym razem nie robione na szybko telefonem ^^

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

No i kolejne prace

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Felu
Mudżahedin

Witam, straciłem już cierpliwość to warriorów i chciałem zacząć coś innego. Oto zaczęci minerzy:

Obrazek

Utkwiłem w tym punkcie ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak pomalować ich ramiona. Zna ktoś sprawdzony sposób? ^^

Pozdro!

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

1. Nadlewki! Usuń. Koniecznie.
2. Co to znaczy "jak pomalować ramiona"? Chodzi ci o dobór koloru, czy efekt muskulatury?
Jeśli to drugie to najprościej: Tallarn Flesh, rozjaśnić wystające miejsca jakąś cielistą (ja używam Reapera, więc nie podaję nazwy), a potem złoszować Gryphonne Sepia.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Witam, co prawda te zdjęcia są już w mojej galerii, ale zaprezentuję swoje krasnoludy i tutaj. Zatem po kolei:
Bohaterowie: Lord/Than, BSB, Inżynier, Runesmith z kusznikiem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rangersi, w środku pijak, który będzie obsługantem którejś z maszyn
Obrazek
Obrazek
Dowódca Rangersów, obsługant balisty, Ironbreakerzy (mają już tarcze) oraz muzyk minersów z bonusowym WIP Ogrem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zapraszam do komentowania :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

BSB ma piwo! +10 do combat result w promieniu 18" ;D

IMO Ironbreakerzy troche za ciemni jak dla mnie - pucha to pucha, srebrna winna być. Ale jeśli taki był zamysł, to fajnie :)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Widzę, że nie próżnowaliście, synowie Grungniego :)

Felu - bardzo zacne brody, ogólnie schludnie i elegancko i czekam na skończone modele. Na przyszłość też staraj się bardziej przykładać do usuwania nadlewek (sam tego nie znoszę robić ale niestety trzeba ;) )

Bayard - zauważyłem, że niektóre modele cieniujesz i rozjaśniasz (nie bój się ich cieniować i rozjaśniać jeszcze bardziej, wyjdzie im to na dobre ;) ) niektóre natomiast są dosyć płaskie. Np lord prosi się o wycieniowanie brody i metalików, ironi proszą się o rozjaśnienia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Obrazek

Najnowsza wersja Grombrindala.
Obrazek

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Widziałem dziś w WD;)
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Zaiste zacny, tylko nie za bardzo przemawia do mnie do śmigiełko i ogólna stylizacja na lotnika...

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

"Ci wspaniali mężczyźni w swych latających maszynach"
Idealny na szefa eskadry zyrokopterow! :D

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Super! Brodaty Baron! =D>
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Piękny brodacz :D , raczej jako uzupełnienie kolekcji niż model do gry.

ODPOWIEDZ