Talisman 3ed Magia i miecz
Talisman 3ed Magia i miecz
Witajcie Przeglądając forum zobaczyłem , że sporo osób zna grę Magia i Miecz . Została ona wydana przez gs w łącznie 5 edycjach . W Polsce jednak 3 edycja się nie ukazała więc pewnie mało osób z was o niej słyszało . Jest to forum o warmłotku więc większości z was ta edycja się spodoba bo jest to warhamerowa-magia i miecz . Ostatnio zakupiłem sobie jeden 18-letni egzemplarz tej gry i chciałbym wam ją tu przedstawić . Kupiłem podstawkę i dodatek "Dungeon of doom"
Najpierw fotki :
Pudełka :
Plansze :
Podstawka :
Zbliżenie :
Dodatek:
Całość :
Figurki (jak możecie oceńcie czy są to najpaskudniejsze jakie widzieliście )
Bestman,Druid,ChaosWarrior :
Minotaur,WoodElf,Skaven,DwarfWarior:
HighPriest , Shaman , I coś co dostałem za fanatyka nocnych goblinów :
Warrior,FireWizard,KnightTemplar,Ranger:
Wizard,Swashbuckler,Barbarian:
Karty :
Adventure :
Dungeon:
Mountain:
Spell:
Purchase :
Talisman :
Toad:
Tower:
Przykładowa karta postaci :
Knight Templar :
Inne rzeczy . Żetony itp . nie ma tylko znaczników które wyglądają jak pionki od chińczyka .
Jak by co figurki , te co są zaczęte to nie moja robota . Jak je pomaluje to pokaże . I jak ktoś ma jakieś pytania to pytajcie
Najpierw fotki :
Pudełka :
Plansze :
Podstawka :
Zbliżenie :
Dodatek:
Całość :
Figurki (jak możecie oceńcie czy są to najpaskudniejsze jakie widzieliście )
Bestman,Druid,ChaosWarrior :
Minotaur,WoodElf,Skaven,DwarfWarior:
HighPriest , Shaman , I coś co dostałem za fanatyka nocnych goblinów :
Warrior,FireWizard,KnightTemplar,Ranger:
Wizard,Swashbuckler,Barbarian:
Karty :
Adventure :
Dungeon:
Mountain:
Spell:
Purchase :
Talisman :
Toad:
Tower:
Przykładowa karta postaci :
Knight Templar :
Inne rzeczy . Żetony itp . nie ma tylko znaczników które wyglądają jak pionki od chińczyka .
Jak by co figurki , te co są zaczęte to nie moja robota . Jak je pomaluje to pokaże . I jak ktoś ma jakieś pytania to pytajcie
oczywiście , że się pochwale . Tylko za wiele nie oczekuj bo mój talent raczej nie olśniewa . A udało mi się to dorwać na allegro Byłem bardzo zdziwiony bo szukałem tego od dawna i już miałem kupować na jebayu , a tu patrze i pojawiło się na allegro .
-
- Wałkarz
Dostac taka grę to naprawdę duży unikat,można wiedziec gdzie ja kupiłes? Z tego co widzę,to figurki sa w bardzo dobrym stanie,można spokojnie grac.
- gerald_tarrant
- Masakrator
ja tak samo, 2ga edycja rulezNijlor pisze:Hehe oryginalny Talisman miał fajny oldschoolowy klimacik, ale jednak wolę nasza polską Magię i Miecz
ale muszę powiedzieć, że czwarta edycja, obecnie dostępna, też spełnia wszystkie moje oczekiwania
Kiedyś Magia i Miecz to była super gra, ale obecnie jest daleko za innymi planszówkami.gerald_tarrant pisze: ale muszę powiedzieć, że czwarta edycja, obecnie dostępna, też spełnia wszystkie moje oczekiwania
Wszystko poszło do przodu, a MiM nadal ta sama - grafiki tylko dali nowe.
- gerald_tarrant
- Masakrator
Asassello pisze: Kiedyś Magia i Miecz to była super gra, ale obecnie jest daleko za innymi planszówkami.
Wszystko poszło do przodu, a MiM nadal ta sama - grafiki tylko dali nowe.
no i dalej jest imo w czołówce dostępnych planszówek w jakie można zagrać
a IMO jest nudnagerald_tarrant pisze:no i dalej jest imo w czołówce dostępnych planszówek w jakie można zagrać
ale to już są nasze różne gusta.
-
- Mudżahedin
Talisman jest zbyt losowy i ma przestarzala mechanike. Na dzisiejsze standardy nie wystarczy dodac jeden wspolczynnik [los] do 30letniej gry zeby zasady byly nowoczesne.
Ale jest w nim magia grywalnosci. Przyglupia ale swietna gra.
Ale jest w nim magia grywalnosci. Przyglupia ale swietna gra.
HE 2.5k
-
- Wałkarz
A czemu twierdzisz,że obecnie Magia i Miecz to słaba gra? Może nie jest tak chętnie kupowana jak kiedyś,ale moim zdaniem to jedna z lepszych planszówek w swoim gatunku. Poleciłbym ją każdemu początkującemu graczowi i nie tylko.