Oczy i przejścia kolorów

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Oczy i przejścia kolorów

Post autor: BoB miniatures »

Ma ktoś pojęcie jak zrobić dobre oczy? Czarne, wielkie źrenice mi wychodzą, ale gdy próbuje zrobić cokolwiek z tęczówkami niszczę tylko figurkę... A wiem że jest to możliwe bo taka jedna fotka ciągle mnie demotywuje... I ta figurka na pewno jest w naszej skali bo ją mam nawet... Jest tak na oko o połowę mniejsza od standardowego młotkowego piechura...
Obrazek
Tylko nie dawać mi linka do tego bo to już umiem ;p
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=121&t=9236

I druga sprawa która mnie zastanawia to jak zrobić takie przejścia pomiędzy barwami ja na tym płaszczu? Próbowałem wiele razy, ale nigdy nie wychodzi tak jak powinno...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 5 lis 2010, o 18:09 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Co do drugiego pytania myślę ze mogę ci pomoc :wink: skoro mój figs :mrgreen: Malowałem najpierw normalnie plaszczyk na czerwono (rozjanienia itp. ...) wygladal tak : http://images49.fotosik.pl/60/6ea3cfdc93e4e769.png i na to rozwodnionym filetem (z czarnym) lekkie glazy na dole ... potem stopniowo coraz jasniejszym fioletem ...duzo zabawy poprawiania ale da sie uzyskac zadowalajacy efekt ;) Jakbvys mial jakies pytanka wal na PM :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: BoB miniatures »

A to mnie zdziwiłeś ;p ja zawsze jednocześnie rozjaśniałem białym/żółtym u góry i z wybranym kolorem na dole... I wychodziła taka ogólna kupa :mrgreen:

mifa40
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: mifa40 »

podziwiam was mi pedzelkiem nie udaje sie pomalowac oka zeby nie wyjechac

ODPOWIEDZ