Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
zawsze można dorobić do tych topków które mają krasie z skullpasa
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
przetestowana rozpiska na 1,5 z poprzedniej strony...
ogolnie rangersi sie spisali pieknie...
Chaos Dwarf poslal na mnie wieze obleznicza + 7 krasi z dupami konia... zeszlo wsio w 3 turze z tego co pamietam i po reformie bieglem na pomoc machinom i kuszolom, po calej zabawie zostalo 23szt + tan na przodzie
niestety kuszole zdechli i 3 ostatnich wybieglo za stol, bsb zbieral becki i wisial na wlosu, za nim staly tylko machiny...
katapa - poszla pieknie, z tego co pamietam 3x hit i cos tam zeszlo
dzialo - OMG... w 4 strzalach, zabilo... 1 wroga... fizycznie 1 CHDka, nie oddzial
Ogolnie z 40rangersow jestem zadowolony, musze pomyslec nad "ochrona" dzial jak brygada wypadowa dziala na srodku pola
niedlugo WoCH, zobaczymy jak rangersi spisza sie przy fastach bo tu ruchy byly jak w szachach ;P
ogolnie rangersi sie spisali pieknie...
Chaos Dwarf poslal na mnie wieze obleznicza + 7 krasi z dupami konia... zeszlo wsio w 3 turze z tego co pamietam i po reformie bieglem na pomoc machinom i kuszolom, po calej zabawie zostalo 23szt + tan na przodzie
niestety kuszole zdechli i 3 ostatnich wybieglo za stol, bsb zbieral becki i wisial na wlosu, za nim staly tylko machiny...
katapa - poszla pieknie, z tego co pamietam 3x hit i cos tam zeszlo
dzialo - OMG... w 4 strzalach, zabilo... 1 wroga... fizycznie 1 CHDka, nie oddzial
Ogolnie z 40rangersow jestem zadowolony, musze pomyslec nad "ochrona" dzial jak brygada wypadowa dziala na srodku pola
niedlugo WoCH, zobaczymy jak rangersi spisza sie przy fastach bo tu ruchy byly jak w szachach ;P
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Dwarfy na Chaos Dwarfy to musiały być szachy ;] W sumie mogłeś ich nieżle powystrzelać zanim doszli.
Do obrony machin - Dragon Slayer lub Master Engineer, spisują się naprawdę nieżle.
Z katapami się poszczęściło, z cannonem widocznie nie.
Na WoCh radziłbym nie dawać Rangerów, bo fasty do nich prędziutko dobiegną i może być lipa bez zmiękczenia. Ogólnie trzymałbym się swojego krańca stołu, brał jak najwięcej strzelania i tym naparzał do Warriorów (u mnie na 1600pkt z 20 thundami, 10 kuszolami, działem i organkami - tylko oni doszli <a były jakieś fasty, psy i maruderzy>), bo to są takie skurczybyki, że miazga jak dojdą.
Do obrony machin - Dragon Slayer lub Master Engineer, spisują się naprawdę nieżle.
Na WoCh radziłbym nie dawać Rangerów, bo fasty do nich prędziutko dobiegną i może być lipa bez zmiękczenia. Ogólnie trzymałbym się swojego krańca stołu, brał jak najwięcej strzelania i tym naparzał do Warriorów (u mnie na 1600pkt z 20 thundami, 10 kuszolami, działem i organkami - tylko oni doszli <a były jakieś fasty, psy i maruderzy>), bo to są takie skurczybyki, że miazga jak dojdą.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
testuje duuuze klocki czy to rangerow czy longow tak okolice 40tkicahir pisze:Dwarfy na Chaos Dwarfy to musiały być szachy ;] W sumie mogłeś ich nieżle powystrzelać zanim doszli.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
No to przygotuj się na możliwą masakrę ;] Bo oponent widząc taki kloc na pewno wjedzie w niego warriorami chaosu
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
wiem, ze wjedzie oponentkacahir pisze:No to przygotuj się na możliwą masakrę ;] Bo oponent widząc taki kloc na pewno wjedzie w niego warriorami chaosu
ale się nie przejmuję, powalczymy, zobaczymy
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Co sadzicie o takiej rozpie na Kohortex, do pary z HE na min. dwoch magach i dwoch klockach:
general - Thane AS 1+ z przerzutem, dwurak, MRoChallenge, Oath Stone (ewentualnie zamiast chelendza RoBrotherhood i wystawienie z Longami w skaucie)
runesmith z 3 scrollami (albo kradziejka+scroll, do przemyslenia)
30 Longbeardow- Rangerow z dwurakami, pelna command grupa (wystawienie jako zwyklaki albo moze przeszkadzajki w scoucie jesli tanowi dam brotherhooda)
Cannon z przerzutem missfire+maly inzynier
Cannon z przerzutem missfire + plonace ataki+maly inzynier
Klopa 5 Sily, przerzut scatterki+maly inzynier
Klopa 4 Sily, przerzut scatterki, plonace atak+maly inzynier
Organki
Antymagia niezla, jednostka do walki tylko jedna.. Nigdy jeszcze nie gralem rozpiska z taka przewaga strzelania ale jednak nie jest to gra solo i pewne braki w piechocie/manewrowosci mam nadzieje zostana wyrownane przez sojusznika. Jakies opinie?
general - Thane AS 1+ z przerzutem, dwurak, MRoChallenge, Oath Stone (ewentualnie zamiast chelendza RoBrotherhood i wystawienie z Longami w skaucie)
runesmith z 3 scrollami (albo kradziejka+scroll, do przemyslenia)
30 Longbeardow- Rangerow z dwurakami, pelna command grupa (wystawienie jako zwyklaki albo moze przeszkadzajki w scoucie jesli tanowi dam brotherhooda)
Cannon z przerzutem missfire+maly inzynier
Cannon z przerzutem missfire + plonace ataki+maly inzynier
Klopa 5 Sily, przerzut scatterki+maly inzynier
Klopa 4 Sily, przerzut scatterki, plonace atak+maly inzynier
Organki
Antymagia niezla, jednostka do walki tylko jedna.. Nigdy jeszcze nie gralem rozpiska z taka przewaga strzelania ale jednak nie jest to gra solo i pewne braki w piechocie/manewrowosci mam nadzieje zostana wyrownane przez sojusznika. Jakies opinie?
Thane'owi daj zamiast Challenge'a Broherhooda. Mnie się to sprawiło świetnie, Thane umieszczony w dziadkach kosił zielonoskórych aż miło ^^
a ja mimo wszystko zostawilbym challange i wywalil strazaka z longow tylko po to by wstawic ich troche wiecej.
chyba, ze wystawiasz ich w innej formacji niz horda. w takim razie dokupilbym im rune grungiego na sztandar by miec lepsza oslone przed strzelaniem.
chyba, ze wystawiasz ich w innej formacji niz horda. w takim razie dokupilbym im rune grungiego na sztandar by miec lepsza oslone przed strzelaniem.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
-
- Masakrator
Masz zajebiście wiele sztandarów na B&G.
Powodzenia z jednym
Powodzenia z jednym
No na singla na pewno bym sie tak nie wystawil, choc przyznam, ze i tak troche malo sztandarow bedzie.. Mysle, ze jedno dzialo odejdzie w niebyt na rzecz oddzialu kuszoli/thundow. Oath Stone na generale bez sensu - przeciez i tak nie moze z nim wejsc do oddzialu Rangerow
2 w nocy chyba nie jest dobra pora na tworzenie rozpisek
2 w nocy chyba nie jest dobra pora na tworzenie rozpisek
A taką sobie rozpiskę skrobnąłem na Macki Wojny Zagrałbym sobie większą armią ale niestety mam ambicje wystawić tylko te ładnie pomalowane modele z mojej kolekcji więc muszę zagrać jako ta powergammerska i nudna dostawka kraśkowa Zaczynamy:
Master Engineer 154pts
-general
-great weapon
-dwarf handgun
-R. of Spellbreaking
-M. r. of Balance
20xQuarellers 265pts
-shield
-FCG
6xTroll Slayers 81pts
-giant slayer
Grudge Thrower 150pts
-engineer
-R. of Penetration
-R. of Accuracy
-R. of Burning
Grudge Thrower 85pts
-R. of Burning
Cannon 145pts
-engineer
-R. of Forging
-R. of Burning
Organ Gun 120pts
Razem równe 1k.
Chyba wiadomo kto co tutaj robi ME zamiast Kowala, bo ten drugi nie daje bonusów kostkowych wg. uściśleń turnieju, a ME jako trzymacz scrolli przynajmniej trochę pomoże klopom i okopie jakąś maszynkę. Słówko tylko o slayerach. Zastanawiałem się czy ich nie wywalić i zamiast tego dopakować drugą klopę, żeby była jak ta pierwsza ale pomyślałem sobie, że:
-slayerzy są zajebiści
-mogą zawsze pilnować maszynek przed fastami
-zdecydowanie poprawiają walory estetyczne mojej armii
-ustawieni w węża mogą przetrzymać nawet do trzech tur walki z niewygodnym przeciwnikiem
-zmienią trochę monotonię mojej rozpiski, bo obawiam się, że wszystkie będą podobne
-wspominałem, że są zajebiści?
Co o niej myślicie? Gram z HE. Pewnie nie będą się wiele różnić od deathstarowego standaru
Master Engineer 154pts
-general
-great weapon
-dwarf handgun
-R. of Spellbreaking
-M. r. of Balance
20xQuarellers 265pts
-shield
-FCG
6xTroll Slayers 81pts
-giant slayer
Grudge Thrower 150pts
-engineer
-R. of Penetration
-R. of Accuracy
-R. of Burning
Grudge Thrower 85pts
-R. of Burning
Cannon 145pts
-engineer
-R. of Forging
-R. of Burning
Organ Gun 120pts
Razem równe 1k.
Chyba wiadomo kto co tutaj robi ME zamiast Kowala, bo ten drugi nie daje bonusów kostkowych wg. uściśleń turnieju, a ME jako trzymacz scrolli przynajmniej trochę pomoże klopom i okopie jakąś maszynkę. Słówko tylko o slayerach. Zastanawiałem się czy ich nie wywalić i zamiast tego dopakować drugą klopę, żeby była jak ta pierwsza ale pomyślałem sobie, że:
-slayerzy są zajebiści
-mogą zawsze pilnować maszynek przed fastami
-zdecydowanie poprawiają walory estetyczne mojej armii
-ustawieni w węża mogą przetrzymać nawet do trzech tur walki z niewygodnym przeciwnikiem
-zmienią trochę monotonię mojej rozpiski, bo obawiam się, że wszystkie będą podobne
-wspominałem, że są zajebiści?
Co o niej myślicie? Gram z HE. Pewnie nie będą się wiele różnić od deathstarowego standaru
Na Spellbreakingu rzeczywiście pisze - Runesmith/Runelord only.
To by było za miłe, żeby na inżynierze to kłaść.
Zresztą Zembol zastanawia się nad dopuszczeniem Dispel Dice'ów w dwarfach na 1000pts.
Co do 6ciu Slayerów - on ma chytry plan...
To by było za miłe, żeby na inżynierze to kłaść.
Zresztą Zembol zastanawia się nad dopuszczeniem Dispel Dice'ów w dwarfach na 1000pts.
Co do 6ciu Slayerów - on ma chytry plan...
Takie moja "rozkmina" na 2,6 k na turniejik z scernariuszami
1. Meeting Engagement
2. Blood and Glory
3. Battleline
1 Runelord @ 640.0 Pts
Anvil of Doom; General; Gromril Armour
Spelleater Rune (x3)
1 Anvil of Doom @ [175.0] Pts
1 Thane @ 165.0 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Master Rune of Challenge
Master Rune of Gromril