1 Exalted Hero @ 185.0 Pts
No Mark; Chaos Armour; Battle Standard
Enchanted Shield [15.0]
Luckstone [5.0]
Stream of Corruption [20.0]
Biting Blade [5.0]
Potion of Speed [5.0]
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 190.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 2; Chaos Armour
Power Familiar [25.0]
Book of Secrets [25.0]
30 Chaos Marauders of Khorne FCG, Flail
30 Chaos Marauders of Khorne FCG, Flail
1 Chaos Warshrine @ 130.0 Pts
24 Chosen of Nurgle @ 595.0 Pts
FCG, Halabardy
Banner of Rage [35.0]
1 Champion @ [25.0] Pts
Favour of the Gods [5.0]
Models in Army: 85
Total Army Cost: 1500.0
taka przykładowa połówka na Strategicon.
W sumie 3 mocne kloce, 2 dodatkowe kostki do power poola.
1500 WOC
Wciśnij 2 Shriny bo może być problem z wardem na chosenach i koniecznie baner z Terrorem dla większej możliwości przerzutów.
No chyba że nie ma to być rozpa z OP Chosenami.
Najlepsze ich złożenie wg. mnie to baner z terrorem, ahw, mark do wyboru (ja lubie jak mają warda na 3+ wiec Tzeentha biore), champion tak jak masz z favorką. Przy takim złożeniu i 2 shrinach masz 3 blessy i spore prawdopodobieństwo na warda najpóźniej w 2 turze.
Najlepsze możliwości przerzutów, dodatkowy atak a +1S z blessa bierzesz.
Book of Secrets.... nie pamiętam na czym dyskusja się skończyła ale wg. FAQ WoCh robi ona z ciebie 1 lv maga z możliwością wyboru 3 lorów, wiec jest bez sensu.
No chyba że nie ma to być rozpa z OP Chosenami.
Najlepsze ich złożenie wg. mnie to baner z terrorem, ahw, mark do wyboru (ja lubie jak mają warda na 3+ wiec Tzeentha biore), champion tak jak masz z favorką. Przy takim złożeniu i 2 shrinach masz 3 blessy i spore prawdopodobieństwo na warda najpóźniej w 2 turze.
Najlepsze możliwości przerzutów, dodatkowy atak a +1S z blessa bierzesz.
Book of Secrets.... nie pamiętam na czym dyskusja się skończyła ale wg. FAQ WoCh robi ona z ciebie 1 lv maga z możliwością wyboru 3 lorów, wiec jest bez sensu.
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.
-
- Masakrator
Dokładnie.Jak dasz czarodziejowi poziomu 2 book of secret, to stanie się on czarodziejem 1 poziomu, który będzie znał jedno zaklęcie - bez sensu. lepiej już dać spell familiara
Ssąca nieco ta rozpa.
1) Nie masz ŻADNEGO śmiecia.
2) Beznadziejnie złożeni herosi.
3) Choseni na +.
Generalnie bez minimum 10 psów ta rozpiska nie bedzie działała dobrze.
Ja np. widze grywalność tej rozpy gdyż jak mi się wydaje ta rozpa jest do sojuszu zrobiona. Kolega z sojuszu może dać jakies smieci a tu jest sam combat i troszke magii. Mi się podoba oprócz itemów na hero, bo te bym zmienił.
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
- swieta_barbara
- habydysz
IMO najlepszy maly mag Wochu, jakiego mozna zlozyc to 2 poziom fire, third eye of tzeentch, filakterium, ds i jesli masz chosenow teczy to jeszcze ironcurse icon.
-
- Masakrator
Złożenie bardzo ciekawe.IMO najlepszy maly mag Wochu, jakiego mozna zlozyc to 2 poziom fire, third eye of tzeentch, filakterium, ds i jesli masz chosenow teczy to jeszcze ironcurse icon.
Również uważam, iż Fire na małe pkt. jest niezły. Relatywnie niski CV, dobra sygnaturka do czyszczenia śmieci/regenek. A Third Eye to mus.
Zresztą, zawsze można pokombinować z Oczkiem i Power Scrollem.
Nie ma nic przyjemniejszego od pokonania wroga jego własną bronią
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
PS - jest zbanowany
nie wiem czemu nie ma bloodcrushig roa... myślę że bardziej się przyda niż stream of corruption... w CC i tak jest świetnie a z takniem czy inną dużą krową lepiej czasem nie wchodzić w zwarcie a teraz zawsze ranimy na 6+
nie wiem czemu nie ma bloodcrushig roa... myślę że bardziej się przyda niż stream of corruption... w CC i tak jest świetnie a z takniem czy inną dużą krową lepiej czasem nie wchodzić w zwarcie a teraz zawsze ranimy na 6+