Gothic - wszystkie części

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arantir
"Nie jestem powergamerem"

Gothic - wszystkie części

Post autor: Arantir »

Któż z nas nie grał w tą kultową grę? :P Za miesiąc wychodzi kolejny dodatek do 3, jednakże do mnie najbardziej przemówiły części 1 i 2 a wam? :)

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

dla mnie to najbardziej przereklamowany rolplej ewar.
beznadziejny protagonista, wkurwiający na maksa system walki, niska erpegowość i nudna fabuła.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

a dla mnie jeden z lepszych rolpleji ewar
świetny protagonista, dobra fabuła, klimat, otwartość świata
dobrze przedstawiony system "od zera do bohatera"
jesteśmy niby nikim a tak naprawdę nasze czyny mają (nieraz poważny) wpływ na losy całego chociażby Khorinis

tylko nie miałem okazji zagrać w część trzecią, miałem za słabego kompa

Awatar użytkownika
Elefenzis
Wałkarz

Post autor: Elefenzis »

1 i 2 były bardzo ciekawe lecz część 3 do mnie nie przemawia. Po prostu przeciągają tytuł by na nim jeszcze więcej zarobić ;p.

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

1 i2 - fantastyczne. 3 nędza, bo chociaż fabuła mnie wciagnęła to bugi pod koniec gry (szczególnie na pustyni) wkurzyły mnie do tego stopnia, że nie dotarłem do finału. Nie odważę sie na dodatek do 3 części.

Mam Dead Space ! :)
Obrazek

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Jedynke przeszedłem z wielką przyjemnościa, do dwójki niestety nie mam czasu się zabrac ale tez słyszałem same dobre rzeczy. :)

EDIT Ups emm ekhm no zawsze mi sie dwójka i drugi myli :oops:
Ostatnio zmieniony 26 gru 2008, o 22:09 przez Piotrax, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

dwujki? oO

smigol
Wałkarz

Post autor: smigol »

G1 i G2 wymiata!!! Trójeczka mi nie przypadła do gustu... A dodatku nie kupiłem po przeczytaniu paru recenzji... :? Szczerze powiedziawszy bardziej mnie wciągnął Wiedźmak ale to już inna historia... :D .
Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum - Dewiza Joannitów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Death_John
Warzywo

Post autor: Death_John »

Gorąco nie polecam kupować dodatku do G3. W tej części idziesz i jest Bug na Bugu i Bugiem pogania i nie można się od nich odpędzić bo gdzie ni pójdziesz to wszędzie są a najgorsze są nie usunięte przedmioty z podstawki G3. [-X [-X [-X [-X [-X [-X [-X [-X

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a patche?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Post autor: Barney »

To gra made by Chinese :D

Awatar użytkownika
Sir_Ling
Wałkarz

Post autor: Sir_Ling »

Tak dokładnie to dodatek jest z indii. A co myślicie o Risen? Gra podobno jest dobra jak G1 i 2 tyle, że ma lepszą grafikę.
"Jak kobieta o czymś nie mówi, to nie znaczy, że tego nie chce. Zdarza się też, że kobieta mówi coś, a ma na myśli coś zupełnie innego.,, - Zoltan Chivay - gra Wiedźmin

Awatar użytkownika
Kjorn
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kjorn »

Nie no G1 i G2 to gry które sprawiły że pokochałem RyPyGy! Pierwsze zresztą w które grałem, no a trójka była by fajna gdyby nie bugi wyżej wspomniane i kosmiczne wymagania sprzętowe przy dość miernej grafice (bumpmapping? a co to takiego?). NIe mogę się zmusić żeby w końcu przejść, a już szczytem wszystkiego było gdy na 56 levie dotarłem do starego ziomka Xardasa i mi save'a uszkodziło... grr!
Jedna rzecz która naprawdę mi się podoba to tempo zdobywania doświadczenia. To tak jakbyś się budził, zrobił śniadanko, gazeciarz prznosi codzienną gazetę z nowym dodatkiem "kolejny poziom doświadczenia".
W Risena nie grałem ale recenzje obiecujące, przedmioty i potwory żywcem z Gothica zerżnięte ale Jowood nie zezwolił na osadzenie w świecie. Kupię na mojego X-a
W ogóle to G4 wychodzi...
Rzekłem. Niech tak się stanie.

Awatar użytkownika
Artix
Warzywo
Kontakt:

Post autor: Artix »

Ja grałem w 1 oraz 2. Spodobały mi się. Lecz naprawdę pociągnął mnie Risen, a mianowicie grafika. Grafa podobna do wiedźmińskiej, lecz lubię patrzeć, jak mój Bezi ucieka w deszczu, w stroju rozbitka przed wilkiem. =P~
Obrazek

Awatar użytkownika
SouTee

Post autor: SouTee »

G 1 i 2 perfekcyjne, a co do Risena, do momentu zbierania artefaktów jest świetny, potem robi się jak typowy RPG pokroju "bądź najlepszy, zabij wszystko". W Risenie najlepszy jest wstęp, gdy trzeba się przygotować, na to że ścierwojad okazuje się nielichą bestyją. ;D

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Gothic to jedna z najlepszych gier RPG w jakie grałem. Uwielbiam zwłaszcza ten klimat na początku gry, kiedy musisz uciekać nawet przed wilkami, a nocą boisz się wyjść poza mury miasta :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

jedynke i dwojke przeszedlem po 2 razy. Swietne gry o niepowtarzalnym klimacie. Jedyne co mnie drazni to dlugosc jedynki. Szybko sie konczy. Szczegolnie po dolaczeniu do obozu bractwa, gdzie omija sie kilka questow :( No i liniowosc przedmiotow. Brakuje roznorodnosci i mozliwosci wyboru...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
SouTee

Post autor: SouTee »

Właśnie - a co powiecie do Nocy Kruka - jak dla mnie świetny dodatek - bardzo dobrze zrealizowany i klimatyczny.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Dodatek Noc Kruka wniósł parę nowych przedmiotów oraz innych bajerów i dodał całkiem spory obszar gry. No i fajnie się chodziło po tych opuszczonych świątyniach :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Mój syn gra tera w 4 część czyli Arcanię. Czasem zerknę jak mu idzie. :) Graficznie gra poszła do przodu niewiele zmieniając w mechanice. Uproszczono questy (mniej się gada więcej macha mieczem). Albo tylko młody tak gra... :))))
Generalnie sam mam ochotę zagrać ale nie mogę się dopchać do kompa :)
Obrazek

ODPOWIEDZ