O&G 1500 Pts
O&G 1500 Pts
1 Black Orc Big Boss @ 106 Pts
General; Choppa; HA; Shield
Martog's Best Bash [15]
1 Orc Shaman @ 145 Pts
Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Nibbla's Itty Ring [20]
Dispel Scroll [25]
1 Night Goblin Great Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
The Horn Of Urgok [40]
Magic Mushrooms [10]
2x 25 Night Goblins @ 308 Pts
Spear; Shield; Musician; 2 Fanatic
2x 25 Orc Boyz @ 300 Pts
Light Armour; Shield; FCG
2x 5 Forest Goblin Spider Riders @ 142 Pts
Spear; Musician
5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
3x 1 Rock Lobber @ 210 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 122
Total Army Cost: 1497
Rozpa na strzelaniu i czarowaniu ustawiona pod dwarfy. Nie wiem co pozmieniac zeby bylo lepsze uderzenie.
General; Choppa; HA; Shield
Martog's Best Bash [15]
1 Orc Shaman @ 145 Pts
Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Nibbla's Itty Ring [20]
Dispel Scroll [25]
1 Night Goblin Great Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
The Horn Of Urgok [40]
Magic Mushrooms [10]
2x 25 Night Goblins @ 308 Pts
Spear; Shield; Musician; 2 Fanatic
2x 25 Orc Boyz @ 300 Pts
Light Armour; Shield; FCG
Spear; Musician
5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
3x 1 Rock Lobber @ 210 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 122
Total Army Cost: 1497
Rozpa na strzelaniu i czarowaniu ustawiona pod dwarfy. Nie wiem co pozmieniac zeby bylo lepsze uderzenie.
Ostatnio zmieniony 3 lis 2010, o 16:04 przez alberiw, łącznie zmieniany 1 raz.
Gabinet Zniewoleń Sado Maso --> GZSM RULZ!
Połącz NG w jeden klocek, wyrzuć speary, daj im 3 fanatyków i siatki, SZTANDAR i muzyka.
Oszczędziłeś 36 punktów+3 zapasu z rozpiski.
Daruj sobie jedną Rock Lobbę, 2 na te punkty powinny wystarczyć, katapulty teraz tak naprawdę wcale nie wymiatają. Dodatkowe 70 punktów.
Masz 109 do wydania, więc kup za to jakąś zbroję dla Orka(wydaje mi się, że optymalnie będzie Armor of Fortune, ale możesz coś innego, co Ci pasuje, żeby nie wyrzucać Martoga) i zrób go BSB.
Zostaje Ci 49 punktów. Starczy na kilku orków (Policzyłeś u nich punkty za FCG? Wydaje mi się, że nie, wtedy wywal jednego fasta i zamiast niego kup te FCG na orkach.
To chyba wsio co mi przychodzi do głowy
Oszczędziłeś 36 punktów+3 zapasu z rozpiski.
Daruj sobie jedną Rock Lobbę, 2 na te punkty powinny wystarczyć, katapulty teraz tak naprawdę wcale nie wymiatają. Dodatkowe 70 punktów.
Masz 109 do wydania, więc kup za to jakąś zbroję dla Orka(wydaje mi się, że optymalnie będzie Armor of Fortune, ale możesz coś innego, co Ci pasuje, żeby nie wyrzucać Martoga) i zrób go BSB.
Zostaje Ci 49 punktów. Starczy na kilku orków (Policzyłeś u nich punkty za FCG? Wydaje mi się, że nie, wtedy wywal jednego fasta i zamiast niego kup te FCG na orkach.
To chyba wsio co mi przychodzi do głowy
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
1 Black Orc Big Boss @ 136 Pts
General; HA; Shield
Martog's Best Bash [15]
Warboss Umm's Best Boss'at[30]
1 Night Goblins Big Boss @ 80 Pts
BSB
Armour of Destiny [50]
1 Night Goblins Shaman @ 85 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
2x 37 Night Goblins @ 354 Pts
Netters; Shield; FCG; 1 Fanatic
25 Big 'Uns @ 290 Pts
2x Choppa; Musician; Standard
Spear; Musician
6 Trolls @ 240 Pts
2x 1 Rock Lobber @ 140 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 92
Total Army Cost: 1495
Troche pozmieniałem ale zastanawiam sie czy na te pkt ma sens dac jakies Big Uns + totem albo BO czy BB zeby bylo jeszcze jakies uderzenie. Co myslicie?
General; HA; Shield
Martog's Best Bash [15]
Warboss Umm's Best Boss'at[30]
1 Night Goblins Big Boss @ 80 Pts
BSB
Armour of Destiny [50]
1 Night Goblins Shaman @ 85 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
2x 37 Night Goblins @ 354 Pts
Netters; Shield; FCG; 1 Fanatic
25 Big 'Uns @ 290 Pts
2x Choppa; Musician; Standard
Spear; Musician
6 Trolls @ 240 Pts
2x 1 Rock Lobber @ 140 Pts
Models in Army: 92
Total Army Cost: 1495
Troche pozmieniałem ale zastanawiam sie czy na te pkt ma sens dac jakies Big Uns + totem albo BO czy BB zeby bylo jeszcze jakies uderzenie. Co myslicie?
Ostatnio zmieniony 5 lis 2010, o 08:12 przez alberiw, łącznie zmieniany 4 razy.
coś przekombinowałeś
NG Great Shaman ma lvl3/4 a nie 2 i kosztuje 150 pkt w wersji nagus .
Daruj sobie horn of urgok i grzybki musowo wstaw BSB bez niego teraz nie wychodzi się z domu.
Shamanów daj z jednego waagh bo masz wtedy większe szanse na porządne czary.
NG Great Shaman ma lvl3/4 a nie 2 i kosztuje 150 pkt w wersji nagus .
Daruj sobie horn of urgok i grzybki musowo wstaw BSB bez niego teraz nie wychodzi się z domu.
Shamanów daj z jednego waagh bo masz wtedy większe szanse na porządne czary.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Nie wiedzialem ze general nie moze byc BSB.
Wylecial NG Shaman wchodzi Orc Big Boss jako gienek.
Zmiane uwzglednlem w rozpisce wyzej zeby nie zasmiecac.
I jeszcze mam takie pytanko Forest Goblin Spider Riders maja: hand weapon, spear & shield to oni moga zmieniac bronie jak BO czy mam sobie wybrac przed gral z czym biegaja?
Wylecial NG Shaman wchodzi Orc Big Boss jako gienek.
Zmiane uwzglednlem w rozpisce wyzej zeby nie zasmiecac.
I jeszcze mam takie pytanko Forest Goblin Spider Riders maja: hand weapon, spear & shield to oni moga zmieniac bronie jak BO czy mam sobie wybrac przed gral z czym biegaja?
Ogólnie masz bardzo "miętkich" bohaterów. Daj BsB jakąś lepszą zbroję lub warda bo żal go stracić.
Poza tym wszystko zależy od tego jaką masz taktykę jeśli BsB ma tylko dawać rerolla to zrób go goblinem i jesteś masę punktów do przodu .
Nibbla średnio się teraz sprawdza bo nie dość że korzystasz z PD to jeszcze może Ci ubić szamana.
Brakuje Ci konkretnego kolca osobiście uważam że OB to trochę cienizna. Pomyśl może żeby zrobić ich Bigunsami albo wstawić BO.
SR nie mogą zmieniać broni leją zawsze spearem (jeśli mają) lub HW jeśli stracą speary. Kłaniają się zasady dotyczące używania z broni w RB
Poza tym wszystko zależy od tego jaką masz taktykę jeśli BsB ma tylko dawać rerolla to zrób go goblinem i jesteś masę punktów do przodu .
Nibbla średnio się teraz sprawdza bo nie dość że korzystasz z PD to jeszcze może Ci ubić szamana.
Brakuje Ci konkretnego kolca osobiście uważam że OB to trochę cienizna. Pomyśl może żeby zrobić ich Bigunsami albo wstawić BO.
SR nie mogą zmieniać broni leją zawsze spearem (jeśli mają) lub HW jeśli stracą speary. Kłaniają się zasady dotyczące używania z broni w RB
Kolejna zmiana:
Black Orc Big Boss wraca na gienka z HA, Shield i wardem
NG Big Boss na BSB z Armour of Destiny
NG Shaman do noszenia DS
Big 'Uns z podwojnym walnieciem
uwzglednione w rozpisce wyzej
Black Orc Big Boss wraca na gienka z HA, Shield i wardem
NG Big Boss na BSB z Armour of Destiny
NG Shaman do noszenia DS
Big 'Uns z podwojnym walnieciem
uwzglednione w rozpisce wyzej
1 Orc Shaman @ 125 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
1 Black Orc Big Boss @ 129 Pts
HA; BSB
Martog's Best Bash [15]
2x 40 Night Goblins @ 500 Pts
Netters; Shield; FCG; 3 Fanatic
30 Big 'Uns @ 365 Pts
Choppa; Musician; Standard
Morks Spirit Totem [50]
Spear; Musician
6 Trolls @ 240 Pts
Models in Army: 128
Total Army Cost: 1501
Troche inna koncepcja bez maszyn, z totemem, bsb, shaman gienek - troche mi sie nie widzi bo ma tylko 7ld ale jak mam dac gobasa bsb to juz wole tak.
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
1 Black Orc Big Boss @ 129 Pts
HA; BSB
Martog's Best Bash [15]
2x 40 Night Goblins @ 500 Pts
Netters; Shield; FCG; 3 Fanatic
30 Big 'Uns @ 365 Pts
Morks Spirit Totem [50]
Spear; Musician
6 Trolls @ 240 Pts
Models in Army: 128
Total Army Cost: 1501
Troche inna koncepcja bez maszyn, z totemem, bsb, shaman gienek - troche mi sie nie widzi bo ma tylko 7ld ale jak mam dac gobasa bsb to juz wole tak.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2010, o 18:20 przez alberiw, łącznie zmieniany 1 raz.
wiesz co ręce opadają brak znajomości elementarnych zasad rozkłada każdą Twoją rozpiskę...
Generałem musi być bohater z najwyższym LD w armii w tym przypadku BOBB ma 8 a OSh ma 7 to odpowiedź nasuwa się sama czemu masz złą rozpiskę.
Generałem musi być bohater z najwyższym LD w armii w tym przypadku BOBB ma 8 a OSh ma 7 to odpowiedź nasuwa się sama czemu masz złą rozpiskę.
BOBB jest BSB.katerek pisze:wiesz co ręce opadają brak znajomości elementarnych zasad rozkłada każdą Twoją rozpiskę...
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Co Ty pieprzysz? Najwyższe Ld POZA BSB ma Orc Shaman i to on winien być generałem, wszystko grakaterek pisze:wiesz co ręce opadają brak znajomości elementarnych zasad rozkłada każdą Twoją rozpiskę...
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Nidzia rozluźnij poślady bo uszami Ci pójdzie, kultury troszkę...nindza77 pisze:Co Ty pieprzysz? Najwyższe Ld POZA BSB ma Orc Shaman i to on winien być generałem, wszystko grakaterek pisze:wiesz co ręce opadają brak znajomości elementarnych zasad rozkłada każdą Twoją rozpiskę...
Zauważyłem że Bo jest BsB.
Rozpiska ogólnie lipna bohaterów zjedzą Ci rankowi leszcze, żadnej ochrony. Dodatkowo możesz stracić gienka przez jakiegoś parszywego miscasta.
Dodalem ochrone wiec juz nie zabija ich leszcze ale nie wiem czy ta rozpa ma jakiekolwiek szanse z czymkolwiek.katerek pisze:Rozpiska ogólnie lipna bohaterów zjedzą Ci rankowi leszcze, żadnej ochrony. Dodatkowo możesz stracić gienka przez jakiegoś parszywego miscasta.
Zastanawiam sie jeszcze nad polaczeniem ng w jeden WIELKI klocek co myslicie?
1 Orc Big Boss @ 120 Pts
General;
Armour of Destiny [50]
1 Black Orc Big Boss @ 161 Pts
HA; Shield; BSB
Martog's Best Bash [15]
Warboss Umm's Best Boss'at [30]
1 Night Goblin Shaman @ 110 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
2x 42 Night Goblins @ 362 Pts
Netters; Shield; FCG;
30 Big 'Uns @ 365 Pts
Morks Spirit Totem [50]
Spear; Musician
6 Trolls @ 240 Pts
Models in Army: 133
Total Army Cost: 1500
Ostatnio zmieniony 8 lis 2010, o 06:51 przez alberiw, łącznie zmieniany 3 razy.
ma myślałeś nad takim bsb ?
1 Orc Big Boss @ 145.0 Pts
Choppa; Battle Standard
Armour of Silvered Steel [45.0]
Luckstone [5.0]
A walczącego zrobić gienka?
Pomyśl nad fanatykami w NG bo to podstawa. A w ogóle ta rozpiska to na kogoś konkretnego?
1 Orc Big Boss @ 145.0 Pts
Choppa; Battle Standard
Armour of Silvered Steel [45.0]
Luckstone [5.0]
A walczącego zrobić gienka?
Pomyśl nad fanatykami w NG bo to podstawa. A w ogóle ta rozpiska to na kogoś konkretnego?