EMPIRE [done] - rev: 07.07.2007

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

patrzac na twoje wczesniejsze prace dead (pegazy) to te figurki mnie nie przekonuja. Koniki sa nawet w porzadku, ale te sztandary... łooo... rewersy sa naprawde tragiczne... i nie zaslaniaj sie sredniowieczem bo to w zaden sposob do epoki nie nawiazuje. Wilk - takze wg mnie - wyglada najlepiej bo przynajmniej jest zrobiony w stonowanych barwach, a reszta jest tak pokraczna ze faktycznie wyglada jak dziecinne rysunki (no szczegolnie te zamki).
Absolutnie nie jestem w tym momencie zlosliwy, poprostu takie jest moje zdanie, wiec bez urazy :wink:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Nie wiem co jest z wami czy zdeka czytac nie umita czy cs w ten desen ... armia nie jest moja ... skoro nie jest moja to jest robiona dla kogos skoro jest robiona dla kogos to ten ktos ma swoja wizje skoro ma swoja wizje to robie tak jak on chce wczesniej omawiajac z nim szczegoly na baerze BSB chcial motyw walki dobra ze zlem najlepiej jakby byl podobny do tego co jest na sztandarze z 40k - to mu taki zafundowalem i uwazam ze calkiem calkiem wyszedl nawet nie calkiem calkiem ;) sadze ze koncepcyjnie to chyba jest najlepsza szmata ... pantera zaproponowalem standardowy baner GW ze strony GW i taki namalowalem skoro w GW cos takiego wymyslili to juz jest tam sprawa GW ja tam nie wnikalem ... Wilk to tam zalozenia wycia do ksiezyca ale jesli idzie o wykonanie to najmniej mi sie podoba ... jesli chodzi o zamki to nie przukladalem sie do nich bo malujac w pospiechu czlowiek nie zwraca uwagi na detale stad wyrownam pozniej te wiezyczki drzwi i okna ale to tam jak czasu starczy ... ocenianie konikow na ktorych jada troche jest nie na miejscu gdyz caly czas jade wg wytycznych i modeli ktore mi dano do pomalowania ... jesli bym to robil sam dla siebie to to troche inaczej by wygladalo ale skoro zostalo mi cos z gory juz przedstawione to postawcie sie w mojej sytuacji - brak swobody jakiejkolwiek wiec moge tylko odpowiadac za wykonanie wszystkiego ... szczerze chcialbym aby wzsystkie wasze armie i sztandary wygladaly w ten sposob i nie jest to ciskanie sie osoby ktora nie moze zniesc krytyki ale proba wytlumaczenia wam czym takie a nie inne wykonanie jest podyktowane ... i prosze nie porownujcie moich pegazow do tego bo mi sie smiac chce ... zupelnie inny poziom malowania zupelnie inny cel ... ma to byc empire na stol a nie na ebaj czy dla mnie ;)

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Dead pisze:szczerze chcialbym aby wzsystkie wasze armie i sztandary wygladaly w ten sposob i nie jest to ciskanie sie osoby ktora nie moze zniesc krytyki
Nie..... Wcale ;);) :lol: :lol: :lol:

Wilk najlepszy :P

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Ryu pisze:
Dead pisze:szczerze chcialbym aby wzsystkie wasze armie i sztandary wygladaly w ten sposob i nie jest to ciskanie sie osoby ktora nie moze zniesc krytyki
Nie..... Wcale ;);) :lol: :lol: :lol:

Wilk najlepszy :P
GRRR wiem lepiej :!: :evil: jak sie czuje ... co wy w tym wilkoniedzwiedziu widzicie tego nie wiem ale przynajmniej sie podoba ;) ... co czlowiek to opinia ... ja wiem jedno nie cisnieniuje sie i sie nie bede przejmowal ... od dawien dawna wzbudzam kontrowersje ;) i bede je wzbudzal taka moja rola - pamietacie banery w panienki ?? to byly czasy ^^"

Rapta
Kretozord

Nie jest wazne dla kogo jest ta armia, na jebaj, srebaj czy dla dziecka z podstawowki. Wystawiasz figurki do oceny, pod krytyke, wiec to dostajesz. Nie mozesz sie spodziewac ze wszyscy beda ci bili brawo za slabe miniaturki. Zachowujesz sie jak Roman, ktory to zadnej krytyki przyjac nie potrafi.
Ja np bardzo bym nie chcial zeby moje sztandary tak wygladaly, bo az wstyd... wiec szanuj opinie innych, zycze wiecej luzu i samokrytycyzmu. pozdro

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

po co malujesz figurki skoro robisz je na chycika? chyba nei na tym to polega...

Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

nawet jezli masz wytyczne to mozesz w to wlozyc troche serca i zrobic jak dla siebei i uwierz ze nawet jezeli bys cos zmienil to klient bylby zachwycony

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

dzis gadalem z klientem i powiedzial mi jedno ... olej tych forumowiczow najwazniejsze ze mi se podoba ... masz robic tak jak ja tego chce i najwazniejsze jest to ze pozwalasz mi zrealizowac swoja wizje ... wybaczcie mi ale mial on racje ... uwielbiam krytyke ale krytyke ktora jest skladna a nie to jest fe popraw ... cos jest fe to powiedz/napisz co i jak zrobic ... a nie ZLE zrob inaczej ... takie posty do niczego nie daza naprawde nie kumam tych waszych slow krytyki ... wierzcie mi nie jestem pierwszym lepszym wyrobnikiem ... i robiac zdjecia robie je czesto pod pewnym katem w roznych warunkach oswietleniowych ... sry ale pisanie ze figurki sa slabe oceniajac sztandary to dla mnie lekkie nieporozumienie - czy napisalem ze cos jest skonczone czy takie tam ? nie prosilem o ocene sztandarow dosatlem tylko ze sa FE i dziecinne i takie tam ... przepraszam ale skoro mam do czynienia z ludzmi troche znajacymi sie na tym hobby to wskazcie mi droge aby nie bylo FE bo ja piszac slowa krytyki ladnie je argumentuje a wy napisaliscie tu NIC ... nigdy wystawiajac swoje prace nie nastawialem sie na ochy i achy tylko wlasnie na uwagi ktore mnie nakieruja na poprawne wykonanie jakiegos elementu i widze ze wystawianie prac tutaj nie ma najmniejszego sensu bo jak chce reztelnej fachowej porady to ja najszybciej otrzymam na CofC po prostu mi rece opadaja jak ktos pisze dziecinada blazenada zenada zle traktor i takie tam a nie umie napisac ... ja bym to zrobil tak tu bym zmienil to na to inaczej pociagnalbym ta i ta kreske albo wogule wrzucil jakis obrazek z painta z zaznaczonymi elemntami i wyraznymi sugestiami co i jak ... Wybaczcie ale przy kazdej pracy dodaje cos od siebie czego zlecenie nie prezwiduje wiec zawsze klient jest zadowolony z rezultatu ... a i jeszcze jedno zdjecia zdjeciami a real realem ;) wiem jak wygladaja metaliki wiem jak wygladaja kolory i zadna moja fotka nie pokaze tego gdyz nie robie pro zdjec ... tyle ... reszte prac bede tak czy siak zamieszczal gdyz latwiej jest je prezentowac zleceniodawcy ale juz nic nie bede komentowal bez odbioru - swoje napisalem nie bede sie powtarzal ... i nie porownujcie mnie z romanem za mlodu ...

Jak nie skumaliscie tego co chcialem nt krytyki wam przekazac to trudno ...

Rapta
Kretozord

obrazek w paintcie, dokladne wytyczne tak? a moze jeszcze za ciebie pomalowac, o lol :lol:
nie prosilem o ocene sztandarow
W takim razie czemu je na forum pokazujesz?
Poza tym nigdzie nie wspomniales, ze potrzebujesz rady, ze nie jestes pewien czy rezultat jest dobry. Pisales ze wreszcie mozesz pokazac umiejetnosci, a te zostaly tu ocenione (ze sa takie a nie inne to oceny takze adekwatne).

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

nie lubie jak ktos przytacza zdanie w ktorym zapomnialem wykrzyknika po NIE albo srednika ... dziwi mnie tylko ze poczatkujacy malarze dostaja mase porad a ci ktorzy cos osiagneli zazwyczaj fale krytyki typu FE bez argumentacji ...

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

aby juz odejsc od tych glupot to wrzuce pare nowych wipow - war altar z 2 koni gejmzonowych i rakamowego kolesia jako priesta + troche zmodyfikowany oltarz - wyglada narazie tandetnie z tym dorobionym przodem ale planuje jakos zagospodarowac calosc aby poprawic troche estetyke ;) dopiero pierwszy dzien roboty wiec szkielet musi wyschnac aby reszte zrobic ...

Obrazek

konie - coby dyszla nie klasc bezporednio na siodla ;) (tandeta jak dla mnie) to dorobilem kawalki szmatek ... mysle ze jakos sie to komponuje ...

Obrazek

pegazik z konia gejmzonowego + skrzydelka ... troche bede mial roboty z tymi skrzydlami i mam nadzieje ze trwale je zamocuje bo nie moglem ich nawiercic :( ale sa zalane klejem i wzmocnione + lekkie osadzenie w metalu wiec nie powinno byc mega problemu ...

Obrazek

potrzebuje jeszcze 2 banerow do altara ale na razie nie mam pomyslu jak cos bede mial to zapodam chyba ze ktos mi tutaj podsunie fajny pomyslunek ...

no i smieszne lucznictwo ;) szubko ich pomalowalem i prawie sa na finiszu jeszcze bazy i detale oraz kaski ;) na razie fota z daleka bo nie sa skonczeni a szmaty mozna z takiej odleglosci oceniac ;) ...

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
macmet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: macmet »

Altar zapowiada się raczej fajnie, pegaz chyba też, na tym etapie ciężko coś więcej powiedzieć. Łucznicy...hmmm...dziwni (malowanie wygląda raczej ok, ale same figsy mi niezbyt podchodzą). Co to za figurki?

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Fajni Ci łucznicy :) To jakieś antyki GW?

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

powodzenia ztym panem z trzeciej fotki :D

chyab nigdy tak długo nie malowałem jenej figurki z przecienym efektem. maskarycznie sie te gamezony maluje :P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Wyglądają jak rzymskie oddziały posiłkowe, a co do sztandarów, jako historyk zapewniam, takich sztandarów w średniowieczu nie doświadczysz.....

Rapta
Kretozord

dead pisze:dziwi mnie tylko ze poczatkujacy malarze dostaja mase porad a ci ktorzy cos osiagneli zazwyczaj fale krytyki typu FE bez argumentacji ...
nie, Ci ktorzy cos osiagneli dostaja lawiny pochwal. Ty poprostu sie do nich nie zaliczasz - przejzyj na oczy 8) i nabierz wreszcie dystansu...

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

yyy stary czy ty malujesz bez podkladu? tak jak patrze na pistoliersow to chyba malujesz na plastiku? jesli tak to wspolczuje Twoim klientom;]
odnosnie figsy. banerki bardzo slabe ew wilk ujdzie ale i tak wielkosc banerow ktora ogolnie mi nie pasuje jako ze jest jakas malo naturalna no i te malowidla na nich jakies takie slabe:) bez pomyslu wogole. nie wiem czy Ci sztandarowi tez są do oceny bo jesli tak to nie bede sie wypowiadał:) a na tych lucznikach z pudelka skora wyglada spoko. metalowe czesci niedopracowane i brzydkie. niebieski tez spox.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

banerek baj GW qrde faktycznie moj jest o lata swietlne praktyki gorszy ... prezpraszam ze splewilem ...

Obrazek
Raptaparat pisze:nie, Ci ktorzy cos osiagneli dostaja lawiny pochwal. Ty poprostu sie do nich nie zaliczasz - przejzyj na oczy 8) i nabierz wreszcie dystansu...
ja jestem tylko srednim malarzem nie wywyzszam sie ale chce sie rozwijac a kazda dobra rada moze mi w tym pomoc bo jak mam sie poprawic skoro slysze tylko krytyke ze cos jest zle ... chce to poprawic i prosze tylko o sugestie jak to zrobic ...

@Robacek
qrde podkladu uzywam do metalowych figsow a do plastikow farb podkladowych na pedzel - moze myle sie ale wydaje mi sie ze to wystarcza na plastiki ... i tak na nich farba sie bardzo dobrze trzyma a kilkakrotnie spieprzylem sobie figse nieodpowiednim popsikaniem lakierem (zacieki wyzarty plastik ...) jak jestem w bledzie to postaram sie prezmyslec sprawe i sie poprawic ;) - BTW a jaka jest najlepsza alternatywa dla podkladu GW ?? taniosc efektywnosc i spora matowosc ;) ??

dobra aby nie przynudzac kolejny etap WA

wiem ze nie jestem zdolnym lepiarzem i sie nie odnajduje w modelarce i GSie ale cos takiego na tym oltarzyku zrobilem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeszcze tylko potrzeba mi pewnej rady jak zaadoptowac "lejce" koncskie tak aby je wydluzyc i dociagnac do woznicy ?? bo maja lejce zwisac na tym takim haku z przodu ...

swoja droga wszystko zlozone do kupy i nie sklejone ... nie bede zmywal farby z gryfa gdyz jego jak i altar bede przemalowywal ... nie jest tak bardzo zniszczony aby zmywac ...

bede dzwieczny za sugestie i pomoc no i za wzorki a raczej pomysly na wzorki na 2 banery po bokach na tych kijaszkach ...

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

co do podkladu to z metalu i z plastiku bedzie zlazic farba tak samo latwo tylko ze na metalu robią sie odpryski jeszcze. jak dla mnie malowanie bez podkladu to zwykla strata czasu bo szkoda swojej pracy wlozonej w figsy. alternatywa dla gw to gw. nie spotkalem lepszego podkladowego i tanszego sprayu. jest to koszt jaki jest wliczony w cene figs dla klienta proste;] tak samo jak farbki jest to niezbedne. a lakier gw to najwieksze gowno na swiecie;] jak najlatwiej splewic figurke.. wlasnie uzyc tego lakieru:) najlepiej jak masz aero uzywaj lakieru valleho matowego lub ew pedzlem nakladaj matowy model master tez jest spoko. wszystko lepsze niz gw.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

ja uzywam model mastera pedzlem nakladanego ;) - jakbym ial aero to bym smigal aero ;) spoko dzieks za info ... a tymczasem borem lasem szukam pomyslu na te lejce ...

ODPOWIEDZ