Weź do ręki najbliższą książkę....
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Weź do ręki najbliższą książkę....
Czyli zabawa dla czytających....
Weź do rąk najbliższą książkę:
· Otwórz na stronie 56
· Znajdź 5. zdanie i je wpisz do tego wątku
· Nie szukaj swojej ulubionej książki!!!
· podaj tytuł jeśli chcesz
Zaczynam:
"Epoka postmodernistyczna oferuje jednak nowe możliwości współistnienia elementów taktowanych wcześniej jako przeciwstawne" Zachowania Nabywców i ich konsekwencje marketingowe. K. Mazurek - Łopacińska
Weź do rąk najbliższą książkę:
· Otwórz na stronie 56
· Znajdź 5. zdanie i je wpisz do tego wątku
· Nie szukaj swojej ulubionej książki!!!
· podaj tytuł jeśli chcesz
Zaczynam:
"Epoka postmodernistyczna oferuje jednak nowe możliwości współistnienia elementów taktowanych wcześniej jako przeciwstawne" Zachowania Nabywców i ich konsekwencje marketingowe. K. Mazurek - Łopacińska
"Nie ma ucieczki przed Chaosem. On naznacza nas wszystkich"
"U niego czas akcji to 1255 rok - naprawdę stało się to w 1258 - kiedy to Hulagu, jeden z wnuków Czyngis-chana, poprzysiągł pokonać prastary kalifat i włączyć go do szybko rozrastającego się imperium mongolskiego."
Laurence Bergreen, "Marco Polo - od Wenecji do Xanadu"
Laurence Bergreen, "Marco Polo - od Wenecji do Xanadu"
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
to państewko o małej ważności dyplomatycznej... na początku rządzili wojskowi, ale po przewrocie wprowadzono jaką taką demokrację.
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell
-
- Mudżahedin
Ojciec:
"Nowa komplikacja.[ale to chyba tylko równoważnik zdania więc podaje kolejne]On wiedział pewno o wszystkim, ja już nie zajmuję się życiem."
Stanisław Ignacy Witkiewicz, Dramaty II - Kurka Wodna z 1921
Poważnie leżała na stole obok kompa
"Nowa komplikacja.[ale to chyba tylko równoważnik zdania więc podaje kolejne]On wiedział pewno o wszystkim, ja już nie zajmuję się życiem."
Stanisław Ignacy Witkiewicz, Dramaty II - Kurka Wodna z 1921
Poważnie leżała na stole obok kompa
HE 2.5k
"Chociaż w ostatnim okresie wzmaga się stopniowo aktywność kobiet, to jednak zarówno ilość ich jak stosunek do nich oraz rozwój działalności na terenie spraw kobiecych jest jeszcze niedostateczny"
Nie, nie to nie najnowsze wypociny pań spod znaku Partii Kobiet, a uwaga:
A. Juszkiewicz, Główne zadania organizacyjne Zjednoczonego Stronnictwa Ludowego, Warszawa 1950
Nie, nie to nie najnowsze wypociny pań spod znaku Partii Kobiet, a uwaga:
A. Juszkiewicz, Główne zadania organizacyjne Zjednoczonego Stronnictwa Ludowego, Warszawa 1950
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
1001 Koktajliprzez 10 sekund miksować 2 miarki jabłkowej brandy, 1 miarkę soku z cytryny i 1/2 łyżeczki syropu z drobno pokruszonym lodem oraz 5 kroplami Orange Bitters.
Alex Baker
[jak ktos chce wiedzieć jak sie kończy służe pomocą:)]
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
"Dowódca pułku przyjął nas dopiero po powrocie z urlopu, kiedy nadeszły nasze świadectwa"
Wilhelm Keitel "W służbie aż do klęski" - wspomnienia Feldmarszałka i szefa Naczelnego Dowództwa Wehrmachtu
"Ale w całem państwie nikt nie miał więcej trudności w stworzeniu przeważającej władzy dla siebie, jak przedstawiciel wszelkiej władzy w państwie - król."
Helmuth von Moltke - "O Polsce"
Wilhelm Keitel "W służbie aż do klęski" - wspomnienia Feldmarszałka i szefa Naczelnego Dowództwa Wehrmachtu
"Ale w całem państwie nikt nie miał więcej trudności w stworzeniu przeważającej władzy dla siebie, jak przedstawiciel wszelkiej władzy w państwie - król."
Helmuth von Moltke - "O Polsce"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
"Przy końcu długiego stołu siedział Harlgrim, przywódca klanu Bryngromdal, drugiego co do wielkości i zamożności po klanie Barundina, Kronrikstok."
"Powiernik krzywd" Gav Thorpe
"Powiernik krzywd" Gav Thorpe
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..