High Elves 2999 ofens

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

High Elves 2999 ofens

Post autor: Andrzej »

Próbowałem stworzyć ofens na SD i DP. Oceńcie, jak mi poszło.

1 Prince @ 627.0 Pts
General; Great Weapon
Armour of Caledor [25.0]
Vambraces of Defence [55.0]
Amulet of Light [15.0]

1 Dragon: Star @ [370.0] Pts

1 Noble @ 192.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Helm of Fortune [25.0]
Guardian Phoenix [25.0]

1 Elf Steed: Barded @ [0.0] Pts

1 Mage @ 175.0 Pts Fire
Magic Level 2
Sigil of Asuryan [40.0]

31 First Archers @ 387.0 Pts
Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Captain @ [10.0] Pts

27 Archers @ 333.0 Pts
Standard; Musician
1 Captain @ [10.0] Pts

10 Archers @ 115.0 Pts
Musician

8 Dragon Princes @ 390.0 Pts
Standard; Musician
Razor Standard [45.0]

1 Drakemaster @ [45.0] Pts
Skeinsliver [25.0]

6 Dragon Princes @ 210.0 Pts
Standard; Musician

Standard; Musician

Standard; Musician

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

Główna siła uderzeniowa to SD i 9 DP z BSB. Szóstki DP mają wspomagać ich w walce, ewentualnie pozamiatać śmieci. Orły lecą na maszyny, a łuki ownują abomki i hydry oraz czyszczą śmieci.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Sam pomysł fajny ale obawiam sie ze Dragoni mogą mieć problem zeby sie przebić.Jak sie kloc w który zaszarżowałeś jakimś cudem nie złamie przy szarży to pewnie ugrzeźniesz(nawet z pomocą smoka)...A napewno stracisz troche od ostrzału i magii wiec dojedzie ich mniej.Btw jestem ciekawy jak sie smok sprawuje.Dołaczyłbym tez tych 10 łuczników do jednego z wiekszych kloców bo bedziesz miał o jedno wystawienie mniej i moze Skeinsliver coś wskóra :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Andrzej
Pan Spamu

Wiesz, w późniejszych turach liczę na AP i dwurak na BSB. To jednak nadal jest sporo ataków z AP i przerzutami na hita. Wiadomo, nie niszczy to świata, ale umożliwia fajną, kombinacyjną grę :)

Myślałęm, czy nie zamienć jednych DP na 2 rydwany, ale to jednek chyba nie jest dobry pomysł.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

może zamiast któryś DP jakieś komando WL/SM? cytując: wiem, nie niszczy to świata, ale daje kopa w ewentualnych dalszych turach combatu. Bo obawiam się, że księżniczki nawet z pomocą smoka utkną w głupich slave`ach

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

smok bez stuborna jak dla mnie nie ma sensu w tej ed a tak ladnie sioe miesci crown ward 4+ i e shield
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

ostatnoio testowalem 2 rozpiski na 3x6DP i niestety ale kawaleria obsysa w tej edycji...nawet jesli beda zwarpowani to bieda... co prawda wyplacaja jakies hore ilosci atakow ale to i tak jest malo a strata kazdego DP boli...wiec co z tego ze zabijesz 15 chlopa z hordy jak odda tyle ze polowa kawy sie zlozy...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

Też mnie to boli, i w dużej mierze zniechęca do kawy. Bo np. w takich 40 maruderów nawet nie ma co wpadać.

Szwentas pisze:smok bez stuborna jak dla mnie nie ma sensu w tej ed a tak ladnie sioe miesci crown ward 4+ i e shield
Jasne, zapomniałem o stubbornie, który musi być.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Gralem na 11 dp+bsb, wrzucilem brzytwe i z usmiechem zaszarzowalem horde gg z gw. Zabilem bodajze 13-14 gg, a mi zostalo fcg i bsb. W next turze stracilem caly oddzial :p fajny jest taki duzy oddzial, ale nie na oddzialy w liczbie 30+

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

A ja testuje na proxach z kolegą HE. Na VC sprawdzili mi się SM 5 z blademasterem z foebane i druga piatką z z blademasterem z SOM.

Pomimo przycięcia książki i power scrolla, nadal nie widzę miejsca na lorda klepacza na smoku, ponieważ nie będzie on tak efektywny jak airforce dark elfów, a timewarp lub brzytwa to "must have" dla piechoty.

Kawaleria jakaś mała wspomagana orłami do wjazdów w bok i polowania na regenki to chyba niezły pomysł Andrzeju, bo prawdę mówiąc w tej edycji najlepszą dużą wg mnie kawalerię ma Imperium (tania z dwurąkami).

Dopełnieniem mojego posta jest pomysł na chytrą, ryzykowną zagrywkę - mini buff star of doom w postaci obstawionego piątkami SM DM na tyłach buffującego Flaming Swordem luczników

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

dziik pisze:Pomimo przycięcia książki i power scrolla
Masz na myśli zasady EURO?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Tak

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Andrzej, pomyśl o wciśnięciu Lore of Beast, na kawę jest to idealny lore a z włączonymi augmentami rozkręcają sporo kloców (gram Imperialną jazdą i daje sobie radę, nawet z lancami :wink: )
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Andrzej
Pan Spamu

W sumie można by. Na jednych DP wcisnąłbym BoS, dał maga na konia i może coś by z tego wyszlo. Pokombinuje sobie w AB, czy się to zmieści i jak by to wyglądało :)

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

1 Noble @ 192.0 Pts
Helm of Fortune [25.0]
Guardian Phoenix [25.0]
Tak chyba nie można

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

dziik pisze:
1 Noble @ 192.0 Pts
Helm of Fortune [25.0]
Guardian Phoenix [25.0]
Tak chyba nie można
HE mogą.
Co innego, że dawanie tarczy kolesiowi z dwurakiem albo dwukara kolesiowi z tarczą jest nieopłacalne.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Bo ja wiem? To tylko 2 punkty, a jak będę chciał nim wybiec z oddziału, albo zostanie mniej niż 5 DP, to może się przydać.

ODPOWIEDZ