Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: Skaveńskie Q&A
jak dla mnie to wygląda tak:
imperjalny mag ma drugi poziom więc może zapamiętać dwa czary. Wybiera sobie jednen z 8 lorów i z tego lora losuje.
GS może wylosować 4 czary z jednego lora, 4 czary z drugiego lora, lub dobrowolną kombinację. Zgodzisz się ze mną mam nadzieję że jeśli zamierzasz używać tylko jednego lora to musisz mieć wpisane w rozpisce którego? (analogicznie do maga imperium czy któregokolwiek innego) bo jeśli wpiszesz oba to musisz mieć przynajmniej jeden czar z któregoś z nich. I tu najuczciwsze wydaje mi się określenie ile czarów z którego lora bierzesz bo inaczej dochodziłoby do chorych sytuacji typu: zaznaczam sobie w rozpie że będę używał obu lorów ale gdy widzę rozpę przeciwnika to stwierdzam że np. plaga mi się nie podoba więc akurat w tym meczu powiem że losuje z plagi tylo jeden czar który i tak zamienie na 13kę a resztę ze zniszczenia czyli stricte nie będę ozywał plagi w ogóle. A w kolejnej bitwie zrobię odwrotnie i nie będę używał nic z ruin.
imperjalny mag ma drugi poziom więc może zapamiętać dwa czary. Wybiera sobie jednen z 8 lorów i z tego lora losuje.
GS może wylosować 4 czary z jednego lora, 4 czary z drugiego lora, lub dobrowolną kombinację. Zgodzisz się ze mną mam nadzieję że jeśli zamierzasz używać tylko jednego lora to musisz mieć wpisane w rozpisce którego? (analogicznie do maga imperium czy któregokolwiek innego) bo jeśli wpiszesz oba to musisz mieć przynajmniej jeden czar z któregoś z nich. I tu najuczciwsze wydaje mi się określenie ile czarów z którego lora bierzesz bo inaczej dochodziłoby do chorych sytuacji typu: zaznaczam sobie w rozpie że będę używał obu lorów ale gdy widzę rozpę przeciwnika to stwierdzam że np. plaga mi się nie podoba więc akurat w tym meczu powiem że losuje z plagi tylo jeden czar który i tak zamienie na 13kę a resztę ze zniszczenia czyli stricte nie będę ozywał plagi w ogóle. A w kolejnej bitwie zrobię odwrotnie i nie będę używał nic z ruin.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
a dla mnie to wygląda tak:
może korzystać na raz z dwóch domen magii na raz ruin i plague.
imperialny przykładowo może korzystać z jednego lora na raz
nie wiem co z tym wspólnego ma ilość czarów
jak dla mnie seer ma pełną dowolność .
może korzystać na raz z dwóch domen magii na raz ruin i plague.
imperialny przykładowo może korzystać z jednego lora na raz
nie wiem co z tym wspólnego ma ilość czarów
jak dla mnie seer ma pełną dowolność .
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
w sumie nie zostalo to zmienione w faqu.
może tak być. nie zamierzam o to lanc kruszyć .
może tak być. nie zamierzam o to lanc kruszyć .
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tak, jest to wprost napisane w opisie działania WG.
Kilka pytan do rady 13 :
1. Czy nasza sztormowa dziala na TK i modyfikuje im strzelanie z luku czy ich specjalna zasada zostaje? I czy przy naszym czarze z ruina takze nie modyfikujemy im strzelania bodaje 4 czar.
2. Czy kiedy trzepiemy scorch lub kule na Stegadona to uzywamy najwyzszej Inicjatywy czy przeciwnik rzuca osobno na skinki i Stedzia?
3. Czy nasza trzynastka to HeX? Direct damage? A jesli direct damage to rozumiem mozemy go rzucac na wroga jednostke ktora jest juz zwiazana w walce wrecz z nasza jednostka poniewaz nie uzywamy template.
Pozdrawiam
1. Czy nasza sztormowa dziala na TK i modyfikuje im strzelanie z luku czy ich specjalna zasada zostaje? I czy przy naszym czarze z ruina takze nie modyfikujemy im strzelania bodaje 4 czar.
2. Czy kiedy trzepiemy scorch lub kule na Stegadona to uzywamy najwyzszej Inicjatywy czy przeciwnik rzuca osobno na skinki i Stedzia?
3. Czy nasza trzynastka to HeX? Direct damage? A jesli direct damage to rozumiem mozemy go rzucac na wroga jednostke ktora jest juz zwiazana w walce wrecz z nasza jednostka poniewaz nie uzywamy template.
Pozdrawiam
strzały z łuków nie modyfikuje gdyż żadna zasada specjalna ani teren ani nic nie wpływa na celoność TK, ale ich kataptkę blokuje normalnie.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
1. Sztormówa działa na Tk ale ich łucznicza zasada zostaje. Klopy strzelają na 4+
2. Przy scorchu nie zdaje się inicjatywy. Zdaje się ją przy cracks call i chyba używa się wtedy najwyższej inicjatywy.
3. Powiedziałbym że jest to direct damage z wymogiem line of sighta
2. Przy scorchu nie zdaje się inicjatywy. Zdaje się ją przy cracks call i chyba używa się wtedy najwyższej inicjatywy.
3. Powiedziałbym że jest to direct damage z wymogiem line of sighta
- gerald_tarrant
- Masakrator
czy od "13stki" są saves/wards?
- Horkryzard
- Pseudoklimaciarz
allegro, e-bay? Chcieć znaczy móc
Dużo rzeczy rozumiem...
Wiele rzeczy rozumiem późno...
Jeszcze więcej zbyt późno...
Wiele rzeczy rozumiem późno...
Jeszcze więcej zbyt późno...
1. Nie ma wardów ani armour save, modele które nie zdały inicjatywy są wsysane.
2. Tutaj nie jestem pewny, ale obstawiałbym, że nie ma żadnych kar. Nie używa BS, a na 4+ to chyba tylko maszyny strzelają.
2. Tutaj nie jestem pewny, ale obstawiałbym, że nie ma żadnych kar. Nie używa BS, a na 4+ to chyba tylko maszyny strzelają.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"