Weź do ręki najbliższą książkę....
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
-
- Masakrator
Re: Weź do ręki najbliższą książkę....
"Na przykład najpewniejszym sposobem zabezpieczenia osoby oskarżonego dla potrzeb wymiaru sprawiedliwości jest zastosowanie tymczasowego aresztowania, natomiast dla oskarżonego, choćby nawet zamierzał poddać się lojalnie ukaraniu, tymczasowe aresztowanie będzie z reguły zbędną dolegliwością".
Polskie postępowanie karne.
Tomasz Grzegorczyk.
Janusz Tylman.
Polskie postępowanie karne.
Tomasz Grzegorczyk.
Janusz Tylman.
"Czyż nie widzieliście sami ,jak usiłował - na szczęście bez powodzenia - doprowadzić do klęski w czasie Bitwy Pod Oborą ?"
Zwierzęcy Folwark
G.Orwel
Zwierzęcy Folwark
G.Orwel
"Kompania karna, po nawiązaniu łączności telefonicznej z dowódcą pułku, uderzyła w trzech rozbieżnych kierunkach: na skrzyżowanie drogi z torem kolejowym, na m. Obóz Traugutta i na stację kolejową Zajezierze."
Apoloniusz Zawilski
Polskie Fronty 1918-1945, tom II
Apoloniusz Zawilski
Polskie Fronty 1918-1945, tom II
Pamiętam, jak mój wuj, nauczyciel muzyki, drwił z Kate Smith, że nie potrafiłaby zaśpiewać czysto, nawet jeśli od tego zależałoby jej życie.
"Cyfrowa dorosłość. Jak pokolenie sieci zmienia nasz świat"
Don Tapscott
"Cyfrowa dorosłość. Jak pokolenie sieci zmienia nasz świat"
Don Tapscott
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
"Oni to właśnie przynosili Morwenie potajemnie wieści o tym, co się dzieje na jej ziemiach, lecz wiadomości te nie budziły nadziei."
J.R.R. Tolkien Dzieci Hurina
Śmiechowo... bo akurat dziś przyleciałem do Kraka, przypadkiem wpadłem do antykwariatu, przypadkiem wpadła mi ta książka .wracam do domu wchodzę na bp a tu taki śmiechowy temat. Śmiechowo...
J.R.R. Tolkien Dzieci Hurina
Śmiechowo... bo akurat dziś przyleciałem do Kraka, przypadkiem wpadłem do antykwariatu, przypadkiem wpadła mi ta książka .wracam do domu wchodzę na bp a tu taki śmiechowy temat. Śmiechowo...
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
"Musisz na noc zawijać zegarek w wełniane skarpety i chować na dno szafki w drugim końcu namiotu."
Joseph Heller, Paragraf 22
Joseph Heller, Paragraf 22
Lest we forget:
- Tiger Brown
- Kradziej
"Mjr Święcicki spojrzawszy na mapę zorientował się, że strzelanina toczy się na drodze odwrotu brygady, na której nie powinno być żadnego nieprzyjaciela."
E.P.Nowak "Dywizjon rozpoznawczy 10 Brygady Kawalerii 1938-1939"
E.P.Nowak "Dywizjon rozpoznawczy 10 Brygady Kawalerii 1938-1939"
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
"Spaczeń syczał i bulgotał w kotłach, a trujący dym bił w nieruchome powietrze."
Army Book Wampirów
Army Book Wampirów
Oferta malowania: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=23808
Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 19#p686719
Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 19#p686719
"Tu Gerwazy umilknął i łzami sie zalał, potem rzekł kończąc "Moskal już wrota wywalł""
Pan Tadeusz(aktualna lektura) Księga druga wersy 331-332.
Pan Tadeusz(aktualna lektura) Księga druga wersy 331-332.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
"Polaczenie spolglosek "sk", "sp" i "st" zwykle aliteruja same z soba; tak wiec w Piesni o Volsungach w czesci IV, strofa 9, wersy 3-4 the sword of Grimnir/singing splintered nie ma aliteracji na obu podniesieniach drugiego polwersu; podobnie w czesci V, strofa 24, wersy 3-4 was sired this horse,/swiftest, strongest (kon ten sie narodzil, naszybszy, najsilniejszy).
J.R.R. Tolkien
Legenda o Sigurdzie i Gudrun
J.R.R. Tolkien
Legenda o Sigurdzie i Gudrun
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
"Można by przysiąc, że pustymi oczodołami widzi wyelagantowanych mieszczuchów, a wśród nich Fremenów w nibyfiltrakach, w rzeczywistości skrojonych z ozdobnej tkaniny, że widzi gorliwych pielgrzymów przybyłych wprost z kosmicznej fregaty Gildii i wyczekujących pierwszego kroku na drodze bogobojności, który zapewni im miejsce w raju."
Frank Herbert "Dzieci Diuny"
Frank Herbert "Dzieci Diuny"