a to ciekawe jakim cudem?Majestic pisze:A tak fajnie grało się mogąc kłaść na oddziale regenerację i tafa jednocześnie .
Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Za zasięg szarży przyjmujesz M jednostki plus maksymalny możliwy dorzut z kości, jeśli coś jest w takim zasięgu, to musisz testować czy szarżujesz śmieciarą.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Niewiadmomo i nieprędko .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Król Goblinów
- Wodzirej
Pytanko na szybko- czy z jakiegoś powodu Ogry nie mogą brać Enchanchanted shielda? bo akurat tego itemu nie ma w AB, co jest lekko irytujące ( zważywszy ze inne shieldy są)
pzdr,KG
pzdr,KG
Ja bym obstawiał że nie mogą mieć z tego powodu że nie poiadają tarcz w ekwipunku ( czyli tak jak magowie nie mogą brać zbroi bo ich nie mają w ekwipunku)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
- Król Goblinów
- Wodzirej
nie do końca- raz ze w zagranicznych forach biorą je bez problemu, a dwa ze ironfist jest jako tarcza.
anyone else?
anyone else?
Czy któryś z was obczaił już jakąś taktykę na nowy przegięty steam tank? Tiedyś taki lord z Tenderiserem ranił paskudztwo na 3+, że nie wspomnę o możliwości wystawienia dwóch dział z DoW. A teraz... a teraz to dupa zbita . Bonecrusher zbyt losowy, wykręcanie lordem siły 9-10 to IMO marnowanie punktów, atak naszego giganta przeciw dużym rzeczom to jakiś bullshit (od innych gigantów czołg zdaje I, u nas T -_-') Zwykłe ogry to mogą sobie czogł pomiziać po pancerzu i ginąć od impactów. Jedyne co przychodzi mi do głowy to dokupić pięćdziesiąt Gnoblarów i liczyć że uda złapać się nimi czołg na większość gry.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
-
- Mudżahedin
Jest opcja z Siegiem plus ewentualnie wsparcie Ironów, wprawdzie leja na 6ki ale za to ładnie sejwa sciagaja
- Król Goblinów
- Wodzirej
osobiście- 2 tanki to kostnica. Gnoblarów nie sprawdzałem, teoretycznie jest możliwe utopić tanka w gnobach, ale to ciągle 300p których nie ściągnisz ( poza tym, przeciwnik pozwoli sobie tanka tak załatwić to naprawdę..)
jedyne co go fizycznie moze załatwoć to Ironi ALE zazwyczaj to oddział z lordem = utopienie kluczowego oddziału na minimum 2-3 tury.
/random game/ zasarzowałem oddzialem z Lordem, BSB i 6 Ironów i z przez jedną turę ( z 3 bodajze) nie miałem ani jednej 6 drama.. ale tak jak Rayan pisze , przynajmniej sv ma udupionego.
kosmosem jest moment jak przeciwnik ma maga z Life'm. przez sygnaturkę na odległość nie da siego prawie zwarzywić , niestety.
największy potencjał ma w sumie bonecruscher (2d6 s2 no Sv) ale ,jak piszesz, trzeba to jeszcze rzucić..
najśmieszniej było jak się dowiedziałem ze Scrapy nie mają siły "pod dziurką" mój świat stał się trochę smutniejszy na moment..
mam jedną nie przetestowaną opcję- 3 bullrhinox z bannerem który daje przerzuty to hit/wound jak walczą z tym samym base'm- mój bat na hydrę/abomę/tanka. raczej nie zadziała, ale jakby , KG Idea
pzdr,KG
jedyne co go fizycznie moze załatwoć to Ironi ALE zazwyczaj to oddział z lordem = utopienie kluczowego oddziału na minimum 2-3 tury.
/random game/ zasarzowałem oddzialem z Lordem, BSB i 6 Ironów i z przez jedną turę ( z 3 bodajze) nie miałem ani jednej 6 drama.. ale tak jak Rayan pisze , przynajmniej sv ma udupionego.
kosmosem jest moment jak przeciwnik ma maga z Life'm. przez sygnaturkę na odległość nie da siego prawie zwarzywić , niestety.
największy potencjał ma w sumie bonecruscher (2d6 s2 no Sv) ale ,jak piszesz, trzeba to jeszcze rzucić..
najśmieszniej było jak się dowiedziałem ze Scrapy nie mają siły "pod dziurką" mój świat stał się trochę smutniejszy na moment..
mam jedną nie przetestowaną opcję- 3 bullrhinox z bannerem który daje przerzuty to hit/wound jak walczą z tym samym base'm- mój bat na hydrę/abomę/tanka. raczej nie zadziała, ale jakby , KG Idea
pzdr,KG
Tak, tylko że dostają impacty od tanka.Król Goblinów pisze:jedyne co go fizycznie moze załatwoć to Ironi ALE zazwyczaj to oddział z lordem = utopienie kluczowego oddziału na minimum 2-3 tury.
Ja próbowałbym załatwić go takim lordem z tenderiserem i wardem 4+. Wbija tankowi średnio 2 rany na turę, sam jest dość twardy i szybko nie zejdzie. Ale z dwoma to macie przewalone.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Król Goblinów
- Wodzirej
OMFG Andrzej czy jest gdzieś topic do którego nie zaglądasz? co do impaktów- nie, jezeli ja go zaszarzuję i przy mega cufie jakos 4 rany nabiję , potem "powinno" być lepiej.. ale co fakt to fakt.
Rzadko zaglądam na forum modelarskie, jako że nie lubię babrać się z pacynkami
Ale mi chodziło o to, że czołg wypłaca k6 impactów z s6, jeśli szarżuje na niego jednostka zadająca impacty. Więc może Cię to zaboleć.
Ale mi chodziło o to, że czołg wypłaca k6 impactów z s6, jeśli szarżuje na niego jednostka zadająca impacty. Więc może Cię to zaboleć.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- Król Goblinów
- Wodzirej
Uuuuu Andrew, my sneaky Master! tego nie wiedziałem. Source? zasada stanka czy RB?
edit. mam AB. noo to trzeba szarżować z 5'.spoko.
a swoją drogą to takie qrde oczywiste.. żeby za łatwo nie było, lol
edit. mam AB. noo to trzeba szarżować z 5'.spoko.
a swoją drogą to takie qrde oczywiste.. żeby za łatwo nie było, lol
Life Is Brutal And Full Of Zasadzkas And Sometimes Kopas W Dupas But Są Chwile For Których Warto Life
A rozwalenie czołgu ogrami, to jedna z takich chwil
A rozwalenie czołgu ogrami, to jedna z takich chwil
- Król Goblinów
- Wodzirej
A kiedy się już nacieszysz , popatrzysz rzeczowo i powiesz " ok, jeszcze tylko jeden" ..
a wogóle to Gierary Hirr, nigdy nie będziesz tap plajr
edit: dobra, koniec spamu, widzimy się na dworcu
a wogóle to Gierary Hirr, nigdy nie będziesz tap plajr
edit: dobra, koniec spamu, widzimy się na dworcu