nastepne

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

nastepne

Post autor: kangur »

ja słyszalem od goscia z Londynu GW stuff ,ze nastpny ma byc update do Skaven ....czyli pozostale brakujace modele,plasikowy warp cannon,hell pit ab.,plague catapult i weapons team , pozniej orki ,czyli plastikowe savage orcs ,savage boar boyz,stone trolls i nowy doom diver,
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Plastik zniszczy to hobby ;<

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

To już kwestia gustu. ;) Osobiście wolę bawić się plastikami ,bo łatwiej je się konwertuje i MI nie wiem dlaczego łatwiej maluję. Chociaż jeżeli chodzi o wygląd to większość metali jest o niebo ładniejszych od plastików np:
-armia dwarfów teraz wygląd co najmniej dziwnie z nowymi plastikami.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

GW spedaliło Dwarfy nowymi plastikami :mrgreen:
kto kurwa widział zeby szanujacy sie krasnolud latał w sukience :P
A co do topicku to zajebistosc metalowych modeli jest taka że im są starsze tym wiecej są warte :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Nie ,wiem dlaczego ,ale zawsze jak widzę starsze modele ,to są fajniejsze od nowych ,nie wiem czy to tylko moje zboczenie ,czy GW ostatnio zlamiło. :(
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

to tak jakbyś miał pretensje do producentów rowerów że nie robią już roweru z drewna tylko z tworzyw sztucznych.
Obrazek
T

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Pewnie za to będę przezywany noobem, ale nie lubię metalu. Figurki niby ładniejsze, ale metal jest dla mnie trudniejszy do obróbki i malowania. Metale są delikatniejsze, łatwiej ulegają uszkodzeniom(mieliście kiedyś uszkodzoną metalową figurkę) i trudniej je naprawić.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Nie no, metal jest szlachetniejszy i wyglada znacznie porzadniej. Ołów to ołów :D

Ale plastik jest tanszy i latwiej sklejac a farba tak nie odlatuje. Takze metal dla koneserów a plastik dla mas[czyli tez dla mnie zeby byla jasnosc]
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Po prostu mi się takie modele bardziej podobają ,chociaż jest wiele wyjątków ,jak State troops albo elfi włócznicy którzy w plastiku są nawet lepsi.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Eriks281 pisze:jak State troops
Co to za fajniejsze state troops :mrgreen: ?

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Mi się po prostu bardziej podobają nowe ST ,bo mają więcej detali. ;) A tamci ,chociaż mieli klimat zarąbisty dzięki bufiastym rękawom to było tacy nie wyraziści jak dla mnie :).

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

to tak jakbyś miał pretensje do producentów rowerów że nie robią już roweru z drewna tylko z tworzyw sztucznych.
:mrgreen:

Ja tam wole plastiki bo się mniej schodzi z przygotowywaniem modelu do malowania :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

schodzi się dokładnie tyle samo albo i krócej, to co teraz GW wyprawia z boxami to aż żal, takich nadlewek nie ma nigdzie, nawet w plastikowych modelach czołgów/samolotów
metale są ciekawsze i dokładniejsze, mimo że trudniej konwertować (czasem nie potrzeba); podam przykłady dwa, metalowi flagellanci i greatswordzi, byli perełkami, mimo że mało osób wystawiało tych pierwszych, natomiast te nowe modele potrafią straszyć co najawyżej
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

mi się tam nowi flagellanci podobają, ale odpowiednio sklejeni :)

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Ja właśnie uwielbiam Grejtsłordów ,ale flegasów to bez konkurencyjnie starych.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Rasti pisze:Plastik zniszczy to hobby ;<
+1

Osobiście nielubie plastików, zresztą swoje DE składam całkowicie z metali.

kubon pisze:GW spedaliło Dwarfy nowymi plastikami :mrgreen:
hehe, a korsarze DE wyglądają jak morskie ludki ubrane w koralowce :mrgreen:

GW plastikami zepsuło też HE. . .tak zauważając. . .
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Korsarze to raczej takie teletubisie wśród dark elfów. ;)

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

kubon pisze:GW spedaliło Dwarfy nowymi plastikami :mrgreen:
A co do topicku to zajebistosc metalowych modeli jest taka że im są starsze tym wiecej są warte :mrgreen:
Kolego, przede mną stoi figs krasnoludzkiego kusznika z 3/4ed i ma kieckę ciągnącą się po ziemi 8) . Jego kumple zresztą mają podobnie.

Co do nowych plastików Imperium to podstawowi żołnierze to porażka. Fajnie, że mają więcej szczegółów... a nie, sorry, nie fajnie bo jak mam malować 60+ modeli to wolę się nie bawić w merdające się między nogami pergaminy. Do tego twarze, po których widać, że matka w ciąży piła alkohol i wszędzie te durne czaszki.

Biczownicy są naprawdę ok. Gwardia jest po prostu genialna ale tutaj zabija cena.

Maciek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Milo pisze:GW plastikami zepsuło też HE. . .tak zauważając. . .
ok, wiadomo że karykaturalni włócznicy to porażka, sporo osób myśli tak również o archerach w pidżamach, a na widok nowych PG ludzie masowo wykupili praktycznie wszystkie stare modele.. ALE takie zestawy jak chariot, prince & noble czy mage & archmage są naprawdę kozackie. Że nie wspomnę o smoku (chociaż osobiście nie lubię tego modelu za mało warhammerowy styl, to cały kit jest świetny), "nowych" LSG, WL i DP (w tym sensie że bardzo przypominają stare metale).
Wiem że metalowe modele mają swój urok, ale chyba tylko najwięksi hardkorowi oldschoolowcy wybiorą metalowego chariota zamiast nowego plastiku.

A ci biczownicy jako oddział wyglądają trochę jak nie do końca udane konwersje, ale za to są świetni właśnie do konwersji, wydaje mi się że więcej pudełek kupili gracze WoCH czy VC niż Imperium :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

mlepkows pisze:Co do nowych plastików Imperium to podstawowi żołnierze to porażka. Fajnie, że mają więcej szczegółów... a nie, sorry, nie fajnie bo jak mam malować 60+ modeli to wolę się nie bawić w merdające się między nogami pergaminy. Do tego twarze, po których widać, że matka w ciąży piła alkohol i wszędzie te durne czaszki.

Biczownicy są naprawdę ok. Gwardia jest po prostu genialna ale tutaj zabija cena.
Maciek
Ojjj, nie zgodzę się z Tobą, grejty stare (6-to ed.) są wyśmienite, mówi to szczęśliwy posiadacz 48 :mrgreen:, niestety elitę mogli zostawić metalową, co do piechoty to wolę jednak jak wojsko zawodowe wygląda w miarę karnie a nie jakieś łapserdaki i obszczajmurki, bo inaczej nie można nazwać sołdatów bez butów, to nie Red Army [-X , stąd zapolowałem np. na atak klonów spearmanów z 6ed. oddział w całości jest miodny, trzeba trochę posiedzieć tylko ze szlifierką i skalpelem; a kończąc wypowiedź, niech sobie ludzie obejrzą kawalerię Imperium zwłaszcza White Wolfów plastikowych made by GW a tych z 5ed., różnica jak stąd do Australii mimo różnicy kilku/kilkunastu lat w technologii:roll:

P.S. Flagusie to tylko metale z 6ed. obecne Plastiki są nieproporcjonalne, chude małe rączki i zaj#$%@&ście wielkie stopy :lol2:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

ODPOWIEDZ