Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
A co to jest brzytwa ? 

HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
WARRIORS OF CHAOS 0/0/0 (W fazie smutku ;])
Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...
Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...
Cholera najgorsze, że osłąbili jeszcze DP. Oprócz tego, że nie mają jakieś mega mocy to jeszcze zamiast immute to fire mają na 2+ rezista. TO głupie i kompletnie dla mnie nie zrozumiałe. A może się mylę, ktoś ma dobrą opinię o naszej ciężkiej kawlaerii ? Opłąca się ich kupić ? Czy lepiej jakiś dodatkowy oddział WL albo PG ewentualnie SM ???
Akurat zmienienie immuna na 2+ warda wiele nie zmienia. Ale nie zmienia to faktu, że są słabi na tą edycje. Może na 2700+ miałaby sens goła piątka jako wsparcie dla piechoty.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Mój przyjaciel z USA był niedawno w sklepiku z figurkami i tam usłyszał ciekawą plotkę. Ja nie wieżę w balans ze strony GW ale on słyszał od sklepikarza, że dojdzie do nas nowa jednostka. Myślałem, że padnie określenie kawaleria na lwach ale nie ;/. Za to podobno dlatego, że DE mają hydrę my mamy dostać . . . FENIXA!!!! TO by było coś, płomienne ataki, pewnie byłby eteryczny(że trafiają go tylko magiczne ataki uuu to by był boost
). CO wy na to jak określacie tą plotkę ??? JA byłbym strasznie zadowolony z faktu, że byśmy mieli monstera
Mam nadzieję, że sklepikarz nie robił sobie z niego jaj hehe

sklepikarz z drugiego końca świata to IMO słabe źródło plotek.
Ale jak potwierdzi je kilka innych osób to można się będzie nad tym zastanawiać.
A co do samej plotki to po co HE feniks? i dla jakiego balansu? przecież HE w cale nie odstają od DE siłą armii.
Ale jak potwierdzi je kilka innych osób to można się będzie nad tym zastanawiać.
A co do samej plotki to po co HE feniks? i dla jakiego balansu? przecież HE w cale nie odstają od DE siłą armii.

HE chyba nie mają takiego czegoś jak hydra, jakiś monster czy coś takiego. Mi by osobiście pasował taki fenix w np Rare bo to by była zawsze jakaś dodatkowa siłą i coś nowego w armii. A to by było klimatyczne mieć u HE fenixa. W końcu nasz król ma taki tytuł ;p
HE nie mają hydry, a DE nie maja orłów... można się tak długo licytować. Coś te armię musi różnić.
Nie chce by DE i HE to były swoimi klonami, tylko że jedni źli drudzy dobrzy.
Poza tym, jaki balans by to miało wprowadzić? HE są silną armią.
a z fluffowego punktu widzenia... to czy w jakimś opowiadaniu o HE występują feniksy?
a może po prostu GW ma jakąs rzeźbę (odpadek po nowym gryfie) i postanowili zrobić z tego feniksa, żeby trochę zarobić
Ja wolałbym mieć małe smoki (drake'i) - coś jak pegazy u bretki
Nie chce by DE i HE to były swoimi klonami, tylko że jedni źli drudzy dobrzy.
Poza tym, jaki balans by to miało wprowadzić? HE są silną armią.
a z fluffowego punktu widzenia... to czy w jakimś opowiadaniu o HE występują feniksy?
a może po prostu GW ma jakąs rzeźbę (odpadek po nowym gryfie) i postanowili zrobić z tego feniksa, żeby trochę zarobić

@kaylarAsassello pisze: a z fluffowego punktu widzenia... to czy w jakimś opowiadaniu o HE występują feniksy?
A to by było klimatyczne mieć u HE fenixa
jaki feniks? feniks nie jest klimatyczny w warhammerze.
Prędzej dostaniemy drzewce i unicorny.
drake'i byly by zajebiste - cos jak w wojnie o brode tylko troche tansze, slabsze i na mniejszych podstawkach.
http://www.angelfire.com/wizard/warhamm ... helves.pdf
Asassello pisze:Ja wolałbym mieć małe smoki (drake'i) - coś jak pegazy u bretki
Oooo tak to by było coś pięknego

W tym linku o wojnie brody jest świetny przedmiot za 80pkt. Sword of Ages +1to hit +1A +2S. Za 80 pkt !!!

Drogie przedmioty nigdy nie były dobre... tzn. nie mówię o książce, ale o broniach.
Fajnie, że masz broń za 80 pkt, ale zostaje 20 pkt na jakiś wardzik. To co 6+?
Lepiej już dwurak + ward 4+ + coś co podbije albo nasze zdolności walki, albo przeżywalności.
Lepiej już dwurak + ward 4+ + coś co podbije albo nasze zdolności walki, albo przeżywalności.

- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Sorry, ale jak to nieklimatyczny? Phoenix King, Phoenix Guard, feniks na sztandarach, magiczny przedmiot... Obok smoka feniks jest 2 najważniejszym symbolem HE i moim zdaniem jeśli kiedykolwiek mielibyśmy dostać jakiegos samobieżnego monstera to właśnie feniks jest najlogiczniejszym wyborem. A na pewno ciekawszym niż jakieś karłowate smoki.krejzihed pisze:
@kaylar
A to by było klimatyczne mieć u HE fenixa
jaki feniks? feniks nie jest klimatyczny w warhammerze.
Prędzej dostaniemy drzewce i unicorny.
drake'i byly by zajebiste - cos jak w wojnie o brode tylko troche tansze, slabsze i na mniejszych podstawkach.
http://www.angelfire.com/wizard/warhamm ... helves.pdf
No dobra, ale skąd ten feniks miałby się wziąć? Jeśli już, to stawiałbym na jakiś czar, który go przywołuje.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
150 pkt na przedmioty mieli lordowie w wojne o brode. any more questions?;]syrius pisze:Drogie przedmioty nigdy nie były dobre... tzn. nie mówię o książce, ale o broniach.
draki to turbo klimat. czyste HE!
ach szkoda;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
chcecie to sobie uważajcie że feniks to kick-ass motyw (ja osobiście się nie zgadzam), ale litości, nie mówcie że to klimat. Feniks jest w świecie WFB stworzeniem mitycznym i nie natknąłem się jeszcze na żadne źródło (związane/niezwiązane z HE) w którym byłby czymkolwiek więcej
kurcze nie wiem co Wami powoduje, jakbym nie znał się na realiach WFB to bym się na ich temat nie wypowiadał (z tego samego powodu ja nie wypowiadam się na temat rozpisek czy pro-grania --- nie znam się na tym!)Bestialski_Brokuł pisze:Sorry, ale jak to nieklimatyczny? Phoenix King, Phoenix Guard, feniks na sztandarach, magiczny przedmiot...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
tylko ze smoki istnieją w świecie WFB, a feniksa jeszcze nie widziałem...Bestialski_Brokuł pisze:Sorry, ale jak to nieklimatyczny? Phoenix King, Phoenix Guard, feniks na sztandarach, magiczny przedmiot... Obok smoka feniks jest 2 najważniejszym symbolem HE i moim zdaniem jeśli kiedykolwiek mielibyśmy dostać jakiegos samobieżnego monstera to właśnie feniks jest najlogiczniejszym wyborem. A na pewno ciekawszym niż jakieś karłowate smoki.
jak to by miało wyglądać, nagle okaże się ze HE mają ukryte hodowle bojowych feniksów?

sam nie wiem, feniksy występują w ikonografii i nazewnictwie elfickim, sam proces koronowania króla kojarzy mi się właśnie z narodzinami feniksa, sądzę że feniksy mogę istnieć w świecie wfb, ale nie wiem czy dobrze by się wpasowały, ja osobiście wolałbym małe smoki, jedyny sposób na to "skąd wzial się feniks to tylko wyczarowanie go - wtedy wszystko wg mnie pasuje - można zalozyc ze to jakis pomniejszy demon pod kontrolą maga
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Może być tak, że Asuryan bał sięo przetrwanie Elfów i zesłał im Fenixy na pomoc. Nie jest ciężko wymyślić fluff z fenixem w rasie gdzie fenix jest symbolem. Albo, nagle razem z koronowaniem Tyriona na króla fenixa wyszły z nim fenixy jako znak odrodzin potęgi, lub nadzieji elfów. Można bez problemu wymyślać.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Napisałem wyraźnie, że opieram się na symbolach obecnych w armii. Wiem, że nie ma żadnych opisów walk z użyciem feniksów. I co z tego? A źródła mówią cokolwiek o lwich rydwanach przed 7 ed podr? I co nagle się pojawiły? Zaraz pewnie ktos powie, że lwie rydwany to przykład głupoty GW, ale idąc tym tokiem rozumowania to nie można dodac żadnej nowej jednostki jesli wczesniej nie było o niej wzmianki. Tylko, że kanon i tak nie jest spójny np. Eltarion raz slepnie raz lata na gryfie. Nie ma też w nim rzeczy niezmiennych o czym przekonali ostatnio się gracze Chaosu. Podsumowując ja nie widzę przeszkód, a nawet z racji obecnosci feniksów w symbolice HE widzę pewne podstawy dla takiej jednostki. I byłby to dla mnie o wiele ciekawszy wybór niż kolejny rodzaj smoka. A tymczasem salwuję się ucieczką na inne fora zanim mnie jakiś znawca pogryzie za te herezje 

wymyślać zawsze można, ale nie udawaj że to ma coś wspólnego z fluffem WFBKaylar pisze:Nie jest ciężko wymyślić fluff z fenixem w rasie gdzie fenix jest symbolem. (...) Można bez problemu wymyślać.
jakoś mi umknęła ta koronacjaKaylar pisze:Albo, nagle razem z koronowaniem Tyriona na króla fenixa wyszły z nim fenixy jako znak odrodzin potęgi
@Bestialski_Brokuł - z Eltharionem się zgadzam, bardzo niespójny temat. Jeśli chodzi o WLC czy generalnie o nowe jednostki to nie mam nic przeciwko (chociaż ten konkretny pomysł mi się nie podoba), tak długo jak trzymają się fluffu. A Feniks jest w WFB stworzeniem mitycznym i ściągać do do realnego świata to byłaby strata dla klimatu HE, a nie zysk. Z tym gryzieniem to nie masz się czego bać, brokułów raczej unikam

Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę