Nie.MarcinMP pisze:Ale idąc tym tokiem rozumowania -czary losuje na początku to dla przykładu: pierwszemu wampirowi na kostce wypada 1, a drugiemu 5 i 6. czyli mam wylosowane czary. Niestety lord mi blokuje możliwość ich używania, ale jeżeli umrze to mogę używać wylosowwanych na początku gry czarów czy tylko mam dalej zerówkę ?Waldi pisze:czary losuje się tylko raz - na początku rozgrywki, nie można w czasie gry "nauczyć" się nowych zaklęć.MarcinMP pisze: W RB jest napisane, że losuje czary każdym czarodziejem, ale w powyższej sytułacji lord blokuj mi wylosowanie innych czarów poza zerówką. Ok. Co w styułacji kiedy lord zostanie zabity ?
Mogę wylosować czary - bo nie losowałem i już nie ma ograniczeń dublowania czarów czy dalej znam tylko zerówkę - oboma wampirami ?
czyli:dalej znam tylko zerówkę - oboma wampirami
Grająć dwoma lordami szmanami goblińskimi chciałbym wiedzieć czy wrazie śmierci jednego czy drugi bedzie mógł rzucać wiecej czarów niż 2 bo pierwszy znał na początku miał 4. Bo przy bitwach na większe punkty branie czarodzieji bedzie bez sensu.
Jak zginie Ci heros to żaden inny nie będzie mógł rzucać tych czarów, które miał ten zabity. Wyjątkiem są sygnaturki.
Losowanie/Wybór czarów jest na początku bitwy i tu ustalamy szczegółowy zestaw czarów dla herosów na cała bitwę.
pozdrawiam