Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Remo
Falubaz

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Remo »

I runa na szaliku!
Czyżby +2 do ciepła? :)

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

+ 10 do lansu i bansu jak już :lol2:
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Kolejny krasnolud, tym razem klasyczny Norse Dwarf :wink:
Obrazek
Obrazek
Mam nadzieję, że się spodoba :)
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Całkiem ładny zestaw kolorystyczny. Czapeczka wszystko ożywia. Fajnie wyszła skóra :)

Metaliki trochę płaskie ale patrząc na poziom reszty modelu to mniemam, ze to wina zdjęcia :wink:

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Akurat metaliki zawsze mi najgorzej wychodzą :? Nie wiem, czemu, bo daję washe, kilka odcieni kładę, ale komentarze są zawsze, ze płaskie :( Cóż, nie poddaję się i staram się dalej, może kiedyś ktoś je pochwali :wink:

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Nie przejmuj się - mój wczorajszy wash (jak to zrobić podpowiedział mi właśnie Łukasz) na drybrushu:
1. Zbiera się w jednym miejscu, zlewa się na dół
2. Kompletnie wszystko pokrywa, dając efekt podkładu ;D

Chyba zostanę przy samym drybrushu kolczugi ;] świeci się toto jak psu jajca, ale wygląda porządniej niż moje wcześniejsze maziania :)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Bayard, mi metaliki też nie wychodzą cudownie, więc spoko. Potrenujemy i będzie dobrze. :wink: U mnie to po prostu kwestia cierpliwości i odpowiedniej ilości i warstw washa. Ja wash*je (trzeba znaleźć polski odpowiednik tego słowa :roll: ) do skutku, przy czym za każdym razem pokrywam farbą coraz mniejszy obszar, schodząc w dół. Na koniec drybrush mithrilem w odwrotną stronę, im wyżej, tym mocniejszy, co z jednej strony zwiększa kontrast między górą i dołem np. toporka, a z drugiej zmniejsza kontrast między poszczególnymi warstwami... hmm... "płukanki" (gdzieś znalazłem takie tłumaczenie). Efekt zadowalający, gdybym tylko umiał zrobić zdjęcie swoim figurkom :roll:

Próbowałem też ze standardowym cieniowaniem. Zaczynając od boltguna, dodając chainamaila, przez chainmail z mithrilem i do czystego mithrilu.... Jakoś nie wychodziło tak jak ze zwykłymi kolorami, prawie nie było kontrastu :(

Cahir, spróbuj dodać malutką kropelkę płynu do mycia naczyń. Oprócz doznań węchowych powinieneś się też cieszyć trochę mniej niesfornym washem :) Będzie się bardziej trzymał miejsc gdzie go nałożyłeś. Ew. poeksperymentuj jeszcze z gęstością, bo skoro zmienia się w podkład to naprawdę mało musiałeś rozwodnić (ja chyba normalne powierzchnie maluję bardziej rozwodnioną farbą), a jak zlewa się cały to może być zbyt rozwodniony. Pomaga też czasami umieszczenie figurki w innej pozycji niż normalnie, np. do góry nogami. Odstawiasz delikwenta na kilka minut, a wash ścieka sobie powolutku tam gdzie powinien. Oczywiście w każdym modelu jest trochę inaczej i trzeba wyczuć kiedy to można zrobić, a kiedy nie trzeba :wink:

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Oto kolejna partia moich "nowych" klasyków.
Włócznicy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Flasher":
Obrazek
Obrazek
I fotka grupowa. Wiking ma poprawione oczy- poprzednie były trochę za małe:
Obrazek
Obrazek
Przy okazji- nie mam ani jednej tarczy do tych panów. Jeśli ktoś ma stare krasnoludzkie tarcze na zbyciu (byle nie z ostatniej edycji :wink: ), to chętnie je odkupię... Każdą ilość :wink:

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

wow. calkiem fajne dwarfy i malowanie.
co to za figurka dwarfa ekshibicjonisty? ten pierwszy z prawej na zdjeciu grupowym.
i te metaliki faktycznie sie bardzo swieca. z jakiej farbki korzystasz do malowania metali?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Ekshibicjonista to kolekcjonerska figurka GW wydana w 1987 roku. Jest jeszcze krasnolud na kiblu i "Dwarf with no name" stylizowany na Clinta Eastwooda, z cygarem, 2 pistoletami i kapeluszem... chyba nawet krasnoludzki Indiana Jones był kiedyś :wink:
A metaliki to: boltgun metal. potem czarny wash, a na koniec chainmail. Błyszczenie to efekt lampy błyskowej w aparacie, niestety tego efektu nie da się usunąć nie stosując nmm...

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

a to widzieliście pokurcze? plastikowy lord dwarficki
Obrazek
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

dość stare, ktoś już to kiedyś wrzucał.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Bayard - bardzo fajne modele i przyzwoite malowanie. Główne "ale" mam do metalików ale o tym już Ci pisali. Postaraj się pobawić z washami. Proste a daje bardzo dużo.
Likaon - tak, widzieliśmy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Ja jestem chyba zacofany, bo pierwszy raz widzę :shock: To jest rozumiem figsa GW? Wiadomo coś dokładniej kiedy wyjdzie i czy coś jeszcze będzie nowego?

Dobrze, że mam metalowego lorda...

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Moim zdaniem ta plastikowa ramka z Lordem to jakaś profanacja :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

No to chyba trzeba przygotowywać się powoli na coraz większą falę profanacji :roll:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Łukasz_ pisze:Wiadomo coś dokładniej kiedy wyjdzie i czy coś jeszcze będzie nowego?
nigdy, zdaje się że kiedyś można to było kupić na ebaju (nie wiem czy dalej można) ale egzemplarzy było b. mało i były przeraźliwie drogie . jeśli coś nowego wyjdzie to nie będzie to nie wiadomo co i kiedy.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

jest to jeden z odrzuconych modeli GW(a było ich sporo) które nigdy nie wyjdą
Kurde a miałem wam zrobić taką paskudną niespodziankę
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

Normalnie mam odruch wymioty kiedy ktoś pokazuje mi plastikowych bohaterów ( poza 40K) ale ci jakoś mi się podobają nie wiedzieć czemu
czy gdzieś można znaleźć zdjęcia odrzucanych modeli ? Ciekaw jestem co jeszcze gw odrzuciło
Ostatnio zmieniony 14 lis 2010, o 19:39 przez eddie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Następnym razem proszę o mniejsze obrazki.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

ODPOWIEDZ