Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3216
Lokalizacja: Krotoszyn/Poznań

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Piotras »

Dlatego was kocham xD Po prostu Burdel princess zawsze polepszy mi humor haha :D

Awatar użytkownika
Kwaśny
Wałkarz
Posty: 71
Lokalizacja: Łódź

Post autor: Kwaśny »

Czyli co wygląda na to, że mamy szansę mieć Eternala puszkę ? :lol2:
Kupię:
- 4 edycyjnych bretonnian knights on foot
- bretonnian trebuchet
-wood elves treekins

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3216
Lokalizacja: Krotoszyn/Poznań

Post autor: Piotras »

ja już przestałem ogarniać ten temat odkąd tato Pasiak dyskutuje z LS :D Naprawdę, za tęgie to na muj musk ^^

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator
Posty: 2245
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: goboss »

Piotras, Ty głupcze :)
mam nadzieję, że przejdzie ten kowboj, jeśli tak to będzie można Pasiakowi podziękować.
to już będzie druga rzecz jaką wywalczył dla WE odkąd ja pamiętam, pierwsza canony dla WE.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity
Posty: 5355

Post autor: Tutajec »

niech wywalczy jeszcze odporność na KB dla tego typa bo inaczej nie będę miał jak zatrzymywać gwardii z regenką ^^
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec
Posty: 7714
Lokalizacja: Syberia

Post autor: bigpasiak »

Nie do końca chodzi o wywalczenie czegoś a o klarownośc zapisów na które przeciwnicy się powołują.
Wydaje się, że ta drobna nieścisłość jest istotna.
goboss pisze:to już będzie druga rzecz
No w sumie to kilka więcej ich było, ale to nie ma znaczenia.
Ważne żeby zasady były przestrzegane w obie strony.

Puchy raczej nie dostaniemy.
2+ sv to max co wyciągniemy i to bez magicznej broni czy zbroi ale da się.
Ja i tak widziałbym spore zastosowanie dla takiego kogoś.
Natomiast jeśli KB będzie działał na niego to też ok. Pegazista DE też będzie spadał od tancerzy 8)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Smerfaster
Chuck Norris
Posty: 548
Lokalizacja: Włocławek Klub Fantasy FENIX

Post autor: Smerfaster »

CZY HIGHBORN na green dragon jest dozwolony??
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec
Posty: 7714
Lokalizacja: Syberia

Post autor: bigpasiak »

Czy to jest podchwytliwe pytanie...? :-k

Naturalnie ma go w swojej opcji mountów więc tak.
Choć nie każdy kindred może dosiadać mountów [ waywatcher, wardancer, scout, wildrider, alter nie mogą czyli wychodzi że tylko bez kindreda lub eternal może ]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Smerfaster
Chuck Norris
Posty: 548
Lokalizacja: Włocławek Klub Fantasy FENIX

Post autor: Smerfaster »

czy za 1 glade raidera op opłaca się dać 12 zł??
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator
Posty: 2058
Lokalizacja: Włocławek - Klub Fantasy "FENIX", teraz już Gdańsk

Post autor: Jacek_Azael »

Master Smerfaster pisze:CZY HIGHBORN na green dragon jest dozwolony??
czy za 1 glade raidera op opłaca się dać 12 zł??
Proszę Cię, błagam [-o< . Masz taki temat na samym dole "Klub fantasy FENIX", mało kto go widzi, jesteś jednym z wybrańców.
Tam zadawaj pytania w temacie Pytania Smerfastera i innych "Asów". Jeżeli ani ja, ani Heptun nie damy rady odpowiedzieć na jakieś z Twoich pytań to zadasz je tu, ok tak się umawiamy. pzdr
P.S. Idę się napić ku...
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Kalesoner
Szczur Królów
Posty: 13706
Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru

Post autor: Kalesoner »

cut the crap

nic mnie to nie obchodzi, dawajcie pytania początkujących 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Smerfaster
Chuck Norris
Posty: 548
Lokalizacja: Włocławek Klub Fantasy FENIX

Post autor: Smerfaster »

ile rusza się green dragon
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator
Posty: 2058
Lokalizacja: Włocławek - Klub Fantasy "FENIX", teraz już Gdańsk

Post autor: Jacek_Azael »

Gdzie miałeś pytać?
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3216
Lokalizacja: Krotoszyn/Poznań

Post autor: Piotras »

jacek rozwalasz mnie!! yeah xD no nie mogę po prostu :D

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator
Posty: 2058
Lokalizacja: Włocławek - Klub Fantasy "FENIX", teraz już Gdańsk

Post autor: Jacek_Azael »

Staram się :wink:
P.S. Może to nie wygląda za elegancko, ale ja po prostu nie chcę żeby ktoś bardziej nerwowy go pojechał, się chłopak zamknie w sobie i przestanie się w wfb bawić, a nie o to tu chodzi.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3745
Lokalizacja: klub SALAMANDRA - Włocławek

Post autor: Heptun »

Spoko Jacek :wink: On raczej się tak szybko nie zamknie :mrgreen: Ale kombinuje i szybko łapie.

Coby offtopu nie było pytanko - czy czar przesuwanie lasu jest czarem, który umieją wszyscy czarodzieje/"pseudo" czarodzieje WE potrafią ?

Chodzi mi o Branchwraith, której daje 1lvl i co normalnie jej czar losuje się z Lora ? Tak tylko kminie bo we wszystkich Lorach są tzw. "zerówki" i zastanawiałem się czy w Athel takie przesuwanie to nie jest oczywiste dla naszych magów ?

No i pytanie #2 - jaki model można wystawić jako Branchwraith ?
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Kalesoner
Szczur Królów
Posty: 13706
Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru

Post autor: Kalesoner »

Teraz nie ma zamieny na czaru na 1 z podręcznikowego lora, co wylosujesz to zostaje chyba, że wyrzucisz dwa razy taki sam czar, wtedy zamieniasz na dowolny.
Branczka to moze być 5ed driada jesli amsz same 6ed na stole, albo 6ed wśród 5ed na jakieś wypasionej podstawce też by przeszła moim zdaniem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3745
Lokalizacja: klub SALAMANDRA - Włocławek

Post autor: Heptun »

W tej edycji Elven Steed WE jest Fast Cavalry. Czy jak dam Noble BSB na konia i dołącze do oddziału Glade Riders to cały oddział nadal ma Fast Cavalry ???

Jak dam temu Noblowi Armour of Silvered Steel to za konia dostane ASv na 1+ ? Czy pozostanie na tym 2+ z tej zbroi ?
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec
Posty: 7714
Lokalizacja: Syberia

Post autor: bigpasiak »

Kalesoner pisze:Teraz nie ma zamieny na czaru na 1 z podręcznikowego lora, co wylosujesz to zostaje chyba, że wyrzucisz dwa razy taki sam czar, wtedy zamieniasz na dowolny.
A skąd ta rewelacja?
W AB do WE masz wyraźnie napisane że możesz dowolny czar zamienić na 1 i zdaje się errata albo RB traktują zdecydowanie 1 lorowe jako sygnatury...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

katerek
Masakrator
Posty: 2986
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Post autor: katerek »

Heptun pisze:Jak dam temu Noblowi Armour of Silvered Steel to za konia dostane ASv na 1+ ? Czy pozostanie na tym 2+ z tej zbroi ?
Ta zbroja ma zawsze ASv 2+ bez znaczenia co wymyślisz "cannot be improved by any means".
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

ODPOWIEDZ