Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
jak jest w tej edycji: jak dam postać na koniu bez bardlingu do lekkiej to traci ona zasady fasta?
-
- Oszukista
Tak, do kiedy bohater znajduje się w tym oddziale.
Witam, postanowiłem grać w Warhammera, pooglądałem sobie wygląd różnych armii i wybrałem High Elfy głównie ze względu na konnicę, która jest piękna. Do rzeczy, możecie mi pomóc w zrobieniu rozpiski na 1500 pkt? Kupiłem już: Księgę Armii, 2 pudełka łuczników, 1 pudełko włóczników, 1 pudełko jazdy, 13 Białych Lwów, 2 magów na piechotę i 1 konno, bohatera z łukiem i Powtarzalną Balistę.
zmartwię Cię, HE mają ładna kawalerie, ale tak jak wszędzie ustępuje ona pola piechocie.weemanx pisze:Witam, postanowiłem grać w Warhammera, pooglądałem sobie wygląd różnych armii i wybrałem High Elfy głównie ze względu na konnicę, która jest piękna. Do rzeczy, możecie mi pomóc w zrobieniu rozpiski na 1500 pkt? Kupiłem już: Księgę Armii, 2 pudełka łuczników, 1 pudełko włóczników, 1 pudełko jazdy, 13 Białych Lwów, 2 magów na piechotę i 1 konno, bohatera z łukiem i Powtarzalną Balistę.
Choć czasem 6-7 Dragon Princów są wykorzystywane.
na 1500 potrzebujesz:
maga - ok 185 pkt
nobla sztandarowego armii (możesz przerobić tego z łukiem) - ok 170 pkt
2 oddziały łuczników - jeden 20+ z pełną grupą dowodzenia, drugi mniejszy - min 375 pkt
za resztę wrzucasz białe lwy, balistę, orły (kup jakiegoś) i kawalerie, jak punktów starczy
pozdrawiam
Jak myślicie, na parówkę lepiej wziąć annuliana, czy niszczarkę? Skłaniam się raczej do annuliana, ale chciałbym usłyszeć Wasze opinie i doświadczenia z tymi przedmiotami.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
jak sojusznik weźmie zwykły scroll to bierz anulliana.Andrzej pisze:Jak myślicie, na parówkę lepiej wziąć annuliana, czy niszczarkę? Skłaniam się raczej do annuliana, ale chciałbym usłyszeć Wasze opinie i doświadczenia z tymi przedmiotami.
annulian daje troszkę spokoju w każdej turze, skroll daje spokój na jedną całą turę magii.
a niszczarka dla mnie zbyt losowa i za droga,
poza tym na HE nie ma takich czarów, które koszą 1/2 armii naraz (jak słoneczko na dwarfy czy orki), więc da się żyć.
Sojusznik nie ma w ogóle magów. Mam trzy opcje. Annulian+GoC, niszczarka+GoC, DS+skeinsilver
Niszczarka jest o tyle fajna, że może rozwalić ten najgorszy czar (np. popychaczkę w VC) i jest spokój do końca gry...
Na premastera do wrocławia pojadę z annulianem, zobaczę jak się sprawdzi.
Niszczarka jest o tyle fajna, że może rozwalić ten najgorszy czar (np. popychaczkę w VC) i jest spokój do końca gry...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Trzecia opcja wydaje mi się najlepsząAndrzej pisze:Sojusznik nie ma w ogóle magów. Mam trzy opcje. Annulian+GoC, niszczarka+GoC, DS+skeinsilver
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
czy na 4 i 5 czar z shadow działa zasada "Look out sir" ?? i jeśli na 4 działa a na 5 nie to dlaczego ??:D:D
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
hej,
szukam małej figurki fenixa, tak żeby mniejwięcej rozmiarem odpowiadała figurce z WFB (wysokość ok 30 mm) lub była troszkę większa.
Ktoś się z czymś takim może spotkał?
szukam małej figurki fenixa, tak żeby mniejwięcej rozmiarem odpowiadała figurce z WFB (wysokość ok 30 mm) lub była troszkę większa.
Ktoś się z czymś takim może spotkał?
I jedno i drugie. Ale my nie mamy rerola, a oni mają.Mortipher pisze:czy rzucony czar waaaaaa....dajacy hita jako pierwszy i przerzut znosi nasz asf czy bijemy razem?
Witam wszystkich
(Jest to moj pierwszy post na forum i dopiero niedawno jestem wlascicielem HE z IoB wiec prosze o wyrozumialosc)
Jak sie sprawuja jednostki archersow w armii HE, czy jest w ogole sens ladowania w jednostki strzelajace na dystans? To samo dotyczace lekkej jazdy uzbrojonej w luki. Ogolnie to S3 lukow chyba nie napawa optymizmem, stad moje pytanie
(Jest to moj pierwszy post na forum i dopiero niedawno jestem wlascicielem HE z IoB wiec prosze o wyrozumialosc)
Jak sie sprawuja jednostki archersow w armii HE, czy jest w ogole sens ladowania w jednostki strzelajace na dystans? To samo dotyczace lekkej jazdy uzbrojonej w luki. Ogolnie to S3 lukow chyba nie napawa optymizmem, stad moje pytanie
S3 może nie niszczy systemu, ale trzeba zapełnić 25% punktów corami.. a w HE najlepszym corem nadal są łucznicy, więc w ogólnym rozrachunku opłaca się w nich inwestowaćgnollu pisze:Witam wszystkich
co do lekkiej jazdy to zazwyczaj jest mało opłacalna - te punkty można przeznaczyć na fajniej działające jednostki, ale nie można powiedzieć że są oni całkowicie bezużyteczni na polu bitwy, więc czasem można się nimi pobawić.
- Młody Pajak
- Kradziej
Witaj.
Cóż... Łucznicy w tej edycji jak i w zeszłej są 'musową' opcją w corach. Jednakże w tej edycji zyskali wiele, poprzez strzelanie z dwóch szeregów czy świetne czary boostujące, które czynią takie oddziały groźną bronią. Wysoka I także wiele fastów lub mniejszych oddziałów nawet nie zdąży zaatakować bądź poniesie duże straty. Tak, więc łucznicy w tej edycji są jeszcze ważniejsi niż w zeszłej gdzie byli w sumie tylko do zapchania corów, jako dodatkowe wystawienie i niszczyciele ewentualnych fastów, maszyn.
pozdro
Cóż... Łucznicy w tej edycji jak i w zeszłej są 'musową' opcją w corach. Jednakże w tej edycji zyskali wiele, poprzez strzelanie z dwóch szeregów czy świetne czary boostujące, które czynią takie oddziały groźną bronią. Wysoka I także wiele fastów lub mniejszych oddziałów nawet nie zdąży zaatakować bądź poniesie duże straty. Tak, więc łucznicy w tej edycji są jeszcze ważniejsi niż w zeszłej gdzie byli w sumie tylko do zapchania corów, jako dodatkowe wystawienie i niszczyciele ewentualnych fastów, maszyn.
pozdro