nastepne

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Re: nastepne

Post autor: Eriks281 »

Ale i tak największą porażką jak dla mnie jest empire general... bleh. Właściwie to mogę założyć mały Top brzydoty.
1.Jola Rutowicz.
2.WSZYSTKIE DWARFY(plastiki)
4.Empire General
5.Flegsi
6.ST ,chociaż ich nawet lubię.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

#helion# pisze:Ojjj, nie zgodzę się z Tobą, grejty stare (6-to ed.) są wyśmienite, mówi to szczęśliwy posiadacz 48 , niestety elitę mogli zostawić metalową
Twoja ekipka 48 stanie się teraz jeszcze bardziej elitarna.Metale naturalnie były wyśmienite ale i nowe plastiki są świetne.Mnóstwo ciekawych części, świetne głowy, zbroje.Dają naprawdę dużo możliwości, jak dla mnie jedna z pozycji które muszę mieć.Ogólnie metalowe figury coś w sobie mają i bardzo je lubię 8) .Plastiki zaś są wyśmienitym materiałem do dalszej zabawy, same ustawienie modelu to już fun, dołożyć do tego konwersję i robi się jeszcze fajniej :D .Jest jeden aspekt w którym metale z plastikami wygrywają bezkonkurencyjnie, gdy figsy są niemalowane blaszaki ujdą zaś te z tworzywa wyglądają po prostu szpetnie.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

dwarfickie maszyny z plaskitu nie są złe, moja armia O&G to wyłącznie plastik(poza squigami). Dzisiaj zdobyłem za niewiele ponad 5dych nowe trolle rzeczne i muszę powiedzieć plastik osiągnął już jak nie przewyższył po względem szczegółów metal.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

a mi się nowe plastiki podobają:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Przemcio251 pisze:a mi się nowe plastiki podobają:)
nie wiem co bierzesz, ale lepiej to odstaw.
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Asassello pisze:
Przemcio251 pisze:a mi się nowe plastiki podobają:)
nie wiem co bierzesz, ale lepiej to odstaw.
To na pewno dopalacze :lol2: plastik może i osiągać swoje apogeum, dla kolejnego porównania podam przykład doombulla, 6-to edycyjny a najnowszy, poprzedni przypominał bardziej krowę i to tą wściekłą, a najnowszy to po prostu majstersztyk

P.S. nie wspominając tu nawet o modelach reapera, kto miał to wie ile trzeba namęczyć się nad szczegółami :mrgreen:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

#helion# pisze:
mlepkows pisze:Co do nowych plastików Imperium to podstawowi żołnierze to porażka. Fajnie, że mają więcej szczegółów... a nie, sorry, nie fajnie bo jak mam malować 60+ modeli to wolę się nie bawić w merdające się między nogami pergaminy. Do tego twarze, po których widać, że matka w ciąży piła alkohol i wszędzie te durne czaszki.

Biczownicy są naprawdę ok. Gwardia jest po prostu genialna ale tutaj zabija cena.
Maciek
Ojjj, nie zgodzę się z Tobą, grejty stare (6-to ed.) są wyśmienite, mówi to szczęśliwy posiadacz 48 :mrgreen:, niestety elitę mogli zostawić metalową, co do piechoty to wolę jednak jak wojsko zawodowe wygląda w miarę karnie a nie jakieś łapserdaki i obszczajmurki, bo inaczej nie można nazwać sołdatów bez butów, to nie Red Army [-X , stąd zapolowałem np. na atak klonów spearmanów z 6ed. oddział w całości jest miodny, trzeba trochę posiedzieć tylko ze szlifierką i skalpelem; a kończąc wypowiedź, niech sobie ludzie obejrzą kawalerię Imperium zwłaszcza White Wolfów plastikowych made by GW a tych z 5ed., różnica jak stąd do Australii mimo różnicy kilku/kilkunastu lat w technologii:roll:

P.S. Flagusie to tylko metale z 6ed. obecne Plastiki są nieproporcjonalne, chude małe rączki i zaj#$%@&ście wielkie stopy :lol2:
Grejty stare, których zresztą mam 21, są fajne ale to atak klonów, tak samo jak starzy (?) hammerersi. Niby szczegóły się różnią, ale oddział jako całość wygląda jak kompania braci. Wolę nowe plastiki (choć oddział składam z jednych i drugich). Włóczników mam za to w jednym klocku starych (fajni) a w drugim nowych, bo opcja złożenia klocka najeżonego włóczniami jest dla mnie nie do ominięcia.

O plastikowej kawalerii się nie wypowiadam, porażka :-(.

Maciek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

mówiąc że plastiki dorównują lub przewyżają metale mam na myśli modele które wyszły w przeicągu ostatnich 4-5 lat
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja nic nie biore... po prostu podobają mi się bardziej, łatwiej je się maluje i nie trzeba sie bawić w usuwanie kupy nadlewek i ogólnie nie trzeba się z nimi tyle użerać co z metalami.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Ja nic nie biore... po prostu podobają mi się bardziej, łatwiej je się maluje i nie trzeba sie bawić w usuwanie kupy nadlewek i ogólnie nie trzeba się z nimi tyle użerać co z metalami.
Właśnie :mrgreen: . Poza tym producent też wyrażnie przechodzi na plastki ( i to często naprawdę świetne :mrgreen: ), więc metalowcy - daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzeczenia :twisted: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Plastiki są dużo praktyczniejsze, ale metalowe figurki są dużo cenniejsze, mają po kilku latach wartość kolekcjonerską.
Moje orki to 99% metalowych figurek (orc charioty są z plastiku :P ). Są piękne, ale niestety się obijają, a walizka waży tonę :? Co kto woli. Ja wolę metal.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Ja też wolę metal a płakać z powodu zalewu rynku plastikami nie mam zamiaru. Po prostu coraz rzadziej kupuje nowe produkty GW, coraz częściej zaopatruje się w starsze modele na rynku wtórnym. Nawet cieszę się, że ludziom podoba się bardziej to plastikowe badziewsto. Dzięki takiej postawie mogę taniej kupić stare metalowe modele na allegro :mrgreen:

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

tylko z czasem nawet metale coraz droższe, przykład, 5-ed. mortar, bo cannonów jest od groma (żeby nie było chodzi o ten stacjonarny) :mrgreen:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Ostatnio w angielskim sklepie wysyłkowym znalazłem
5-edycyjnych kuszników. . .kurde 3 funty za sztuke
"JOIN OR DIE"

ODPOWIEDZ