Gips makiety, jaka masa?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Gips makiety, jaka masa?
Jestem w trakcie robienia makiet do gry i zastanawiam się jaka masa (taka jak gips na przykłąd) może spełniać swoją rolę. Chodzi mi o to czy jest cos co jest plastyczne by można by temu nadać kształt ręcznie i nie pękło po zaschnięciu. Moje próby z gipsem budowlanym bywały pomyślne ale dużo z tym brudzenia jest.(używam papieru oblepionego gipsm by nadać formę jakąś, a mi chodzi żeby może udało się rozprowadzić to jak glinę.
- Tiger Brown
- Kradziej
Zamiast gipsu budowlanego użyj dentystycznego, najlepiej kl.III. Dla uformowania pofałdowanej powierzchni możesz użyć drobnooczkowej siatki stalowej.
Zajrzyj może na Helleńską 2 do sklepu Makieciarza - Piotra Hedy, od lat handlującego materiałami dla modelarstwa kolejowego, może coś Ci doradzi w kwestii mas.
Zajrzyj może na Helleńską 2 do sklepu Makieciarza - Piotra Hedy, od lat handlującego materiałami dla modelarstwa kolejowego, może coś Ci doradzi w kwestii mas.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
masa gipsu jest dość duża, dlatego ja wole styrodur do robienia makiet
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a w jakich proporcjach polaczyc ten dentystyczny z woda.
ll klasy? a w jakich lll klasy?
- Tiger Brown
- Kradziej
Powinno być napisane na opakowaniu. Stodent III Zhermapolu miesza się w proporcji 30 ml na 100 g.Murmandamus pisze:a w jakich proporcjach polaczyc ten dentystyczny z woda.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.