Fallout 3

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Teraz już naprawdę jest.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

I don't want to set the world on fire uu uu uu
Fajny - mam nadzieję, że z gra nie straci klimatu przez wypasioną grafę itp

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

http://www.youtube.com/watch?v=uxSdbSNckTQ

Nie da sie stwierdzic na 100% ale na bank bedzie to z pierwszej osoby.Sa plusy i minusy tego.Zobaczymy czy beda tury jak bedzie FPP.(bo cos ala system schocka nie chciałbym).

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Filmik wiele nie pokazuje, ale pozwala zachować nadzieje, że klimat poprzednich części zostanie zachowany, a to już duży plus.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Chory:
Robi to Besthesda, czyli tworca Morrowinda.
Z tego co czytalem to ma byc ten sam engine.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

szafa pisze:Chory:
Robi to Besthesda, czyli tworca Morrowinda.
Z tego co czytalem to ma byc ten sam engine.
Tyle to ja wiem :wink:

Filmik korzysta z Enginu.Jezeli juz to jest engine z Obliviona(czyli ten z Dooma 3) ale pewnie przerobiony na potrzeby.W każdym badz razie jeszcze nie wiadomo jak bedzie wygladala gra.Ważne zeby był klimat jak w 1 i 2.

I fajnie ze koles któryy użyczał glos w 1 i 2 w intrach (Ron Perlman) tu tez sie udzielil.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Filmik jest do dupy. Nic nie pokazuje. Filmik do Starka jest wypasiony i czuć w nim klimat i nadzieję na wypas grę. A tutaj to po prostu jakiś tam filmik i tyle. Zawiodłem się.

Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Miko »

Gra nie korzysta z silnika Dooma... tylko Gamebryo.
I mogą na nim zrobić dowolną grę jaką chcą, silnik jest bardzo elastyczny (ale według mnie źle napisany więc nie wydajny). Tu macie więcej info:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gamebryo

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

Zapomnieli w tym teaserze zrobić tego co w F2 - jak pokazuje się napis fallout trochę poczekać i potem 3 - lepszy efekt IMO by był :)
EDIT: "licencja została sprzedana firmie Bethesda Softworks, która to otrzymała również prawa do 4 i 5 części tej gry"- jak ta cześć będzie dobra jak poprzednie to mamy rozrywki na następne 8 lat :)

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Ja mam tylko nadzieję, że zachowają interfejs z 1 i 2 (wybieranie skilli perków - takie tam), oraz model rozmowy z postaciami (otwierane inne okno - najazd na twarz, gdzie widać jak postać świetnie mówi, gestykuluje itp :)). Nie spieprzcie tej gry ludzie błagam...

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

najlepsze zrodlo wiedzy i najswiezszych njusow: http://www.nma-fallout.com/

(dobre tez jest shamo, tyle ze wiesci z polskiego falloutowego swiatka ;))

na koniec taki maly ripoff (dla leni) apropo systemu walki:
NoMutantsAllowed PL pisze:Podczas spotkań można przełączyć się w tryb Vault-tec Assisted Targeting System za jednym naciśnięciem guzika, co zatrzymuje upływ czasu i pozwala wybierać pomiędzy licznymi przeciwnikami i częściami ich ciał, pozwalając rozplanować własny atak. Każda część anatomii wroga, taka jak ramiona, nogi, tors, głowa czy broń mutanta może stać się celem ataku. Każda możliwość ma inne prawdopodobieństwo trafienia, zależne od odległości przeciwnika, jego ustawienia i statystyk. Jeżeli trafisz go w nogę i uzyskasz trafienie krytyczne, odleci ona w chwalebnie falloutowej fontannie krwi, a mutant upadnie na ziemię, czołgając się z bólem - o ile jeszcze żyje. Jeżeli nie wytrąciłeś mu broni z rąk, teraz możesz ją podnieść i wykorzystać. Albo, jezeli masz już broń tego samego typu, bedziesz mógł ją zbadać, rozłożyć na części i użyc ich aby naprawić lub ulepszyć moc, celność lub szybkostrzelność własnej broni. Ponieważ bronie zużywają się, wykorzystywanie tej umiejętności jest dobrym pomysłem.

Ten sam silnik walki (poza możliwością zatrzymywania czasu) dostępny jest też dla przeciwników, którzy mogą równiez celowac w części twojego ciała, aby naruszyć twoją celność czy ruchliwość. To coś miłego dla oka i wymagającego dla mózgu, bo patrząc na terminatorowaty widok skanera, musisz zadecydować, kto jest dla ciebie największym zagrożeniem i szybko ich wyeliminować, zanim skonczą się punkty akcji systemu V.A.T.S., bowiem potem pozostaje już tylko walka w czasie rzeczywistym i bez pomocy, aż punkty się nie zregenerują.

Awatar użytkownika
Noir
Mudżahedin

Post autor: Noir »

a ja mam nadzieje, ze nie zrobia z niego durnego fpp'a
Obrazek

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

haha - zludne nadzieje... poza tym fpp nie jest zly, tym bardziej ze bedzie v.a.t.s. :)

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Nom zapowiada się ciekawie, ile i tak druga część była najlepsza :P wogóle stare gry są zaje.... "stare ale jare " ale mi pewnie trzecia część nie pujdzie :P chyba że będzie miała małe wymagania :lol: .

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Ta przed chwilą obejrzałem filmik do starcraft 3 po prostu wypas, nawet dawn of war ma gorszy intro :P http://www.youtube.com/watch?v=pk5yS9YbtGQ

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

1. To jest Starcraft 2
2. Jest juz temat o tej grze więc prosze nie śmiecić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

a no faktycznie ;P niezauważyłem, z góry sorka, ale ten filmik też fajny :p

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Do S2 to był prawdziwy zwiastun a do F3 tylko teaser.

Po lekturze nowego CDA jestem spokojny o ciąg dalszy najlepszej gry wszech czasów :)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

dokładnie tak jak Mauler, dzięki im że nie dali walki w trybie rzeczywistym bo debilny fpp by sie zrobil z tego

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Wiadomo już kiedy wyjdzie Fallout 3??

ODPOWIEDZ