Fluffowe pytania

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Re: Fluffowe pytania

Post autor: Havelock »

skoro nadal gadasz od rzeczy to zamiast merytorycznej odpowiedzi:
http://www.youtube.com/watch?v=V3y3QoFnqZc
pzdr
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

"Gadasz od rzeczy ?"

Co za idiota szkolilby wojownikow do strzelania z luku zeby potem musiec przeszkalac ich na wlocznie. To tak jakby kazdego uczyc pilotowania zeby potem go od tego odsunac i od nowa uczyc go na kierowce ciezarowki .
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę że Łuki to ci którzy dopiero zaczęli szkolenie, którzy jeszcze nie widzieli wojny. Głupio by ich było wysyłać na śmierć, zwłaszcza że nasza populacja maleje.
cold turkey pisze:Albo taki lucznik przeszkolony na wlocznika moglby od razu byc sea guardem.
LSG to profesjonalna armia a Łuki i włócznie to pospolite ruszenie do obrony kraju, taki awans nie jest na porządku dziennym.
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

cold turkey napisał(a):
"Gadasz od rzeczy ?"

Co za idiota szkolilby wojownikow do strzelania z luku zeby potem musiec przeszkalac ich na wlocznie. To tak jakby kazdego uczyc pilotowania zeby potem go od tego odsunac i od nowa uczyc go na kierowce ciezarowki .

Upierasz się nad czymś a zawsze można sobie wytłumaczyć w najłatwiejszy sposób.

A może ćwiczenia elfich łuczników są wymagające i czasochłonne? Taki elfiak uczy się wszystkiego a w szczególności cierpliwości?

Przy włóczniach jeśli mają być falangą wymagana jest dobra koordynacja oddziału. Może te zalążki elfom łatwiej wpoić poprzez ćwiczenia łucznicze. To elfy, to świat fantasy, ma mieć podstawy logiki a przynajmniej trochę się trzymać odzwierciedlenia świata rzeczywistego.

P.s. Strzelam z łuku i ćwiczę szermierkę. Powiem, że nie czuję by oba sporty współgrały ze sobą, ale na 100% łucznictwo jest spokojniejsze ;) to gwarantuję ;).

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

cold turkey pisze:"Gadasz od rzeczy ?"
tak, od rzeczy. skoro nie przemówił do Ciebie autorytet Percival Cox to już Ci mówię dlaczego.
cold turkey pisze:Albo taki lucznik przeszkolony na wlocznika moglby od razu byc sea guardem.
Strażnicy Morscy z Lothern jak sama nazwa wskazuje wywodzą się z Lothern, szkolą się w Lothern i stacjonują głównie w Lothern. Włócznicy i łucznicy pochodzą z różnych prowincji. LSG to nie Legia Cudzoziemska.
Po drugie - LSG to nie tylko mix włócznika i łucznika, jak zdaje się sugerować Twoja wyżej cytowana wypowiedź. Są też marynarzami, na których opiera się zdecydowana większość elfiej floty. Wynika z tego że ich przeszkolenie poza tym które otrzymują inne jednostki core obejmuje również walkę na morzu, obsługę okrętów i nawigację, walkę w specyficznych warunkach (jak szturmowanie plaży).
Te informacje nie są pochowane w skarbcu Games Workshop ani w fanowskich bookach, nie trzeba też odwiedzić siwobrodego mistrza fluffu w klasztorze Shaolin, wystarczy Ci zwykły poczciwy Army Book.
czyli w skrócie: wrong wrong wrong wrong
you're wrong

pzdr
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Post autor: Kaylar »

Powiedzcie mi jedną rzecz.

Malekith był poparzony, bliski śmierci itp, ogień pali go do dziś i ciągle czuje ból, jest scalony z pancerzem aby uśnieżać jego ból.

To dlaczego do cholery ma 4 wytrzymałości !!!!!?????? :evil:

:mrgreen:
HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
WARRIORS OF CHAOS 0/0/0 (W fazie smutku ;])

Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Jego pancerzyk jest na licencji Darth Vader'a.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Kaylar pisze:Powiedzcie mi jedną rzecz.

Malekith był poparzony, bliski śmierci itp, ogień pali go do dziś i ciągle czuje ból, jest scalony z pancerzem aby uśnieżać jego ból.

Bo jest jedynym prawdziwym zyjacym elfem , potomkiem najwiekszego z elfów Aenariona :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Bestialski_Brokuł pisze:Jego pancerzyk jest na licencji Darth Vader'a.
:lol2:
Ciekawe czy też tak oddycha :lol2:

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Tak samo dziwne jest to, że PG nie są immute to psychology. Przecież znają datę swojego końca :mrgreen:

Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

gobliny niby też znają datę swego końca(bo ich data ważności jest krótka), możesz wiedzieć że umrzesz tego i tego ale nie sądze by kolo w takim wypadku walczył z smokiem sam na sam.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Kaylar pisze:Powiedzcie mi jedną rzecz.

żebyś miał pretekst do spamowania

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Spamuję hhmm w temacie który nie ma wartości merytorycznej wymiernie wpływającej na grę można chyba popisać trochę aby go rozruszać prawda ???

Generalnie fluffowo brakuje kilku wielkich bohaterów jak Imrik czy nasz władca mórz ;]. Obaj dosiadają smoków więc może wreszcie jacyś bohaterowie z pierdolnięciem by byli a nie Korhil i Caradyran, których bardzo łatwo jest zatłuc ;/. Ich zbroje to śmiech na sali :/. Tyrion z 4 atakami też nie wygląda na najlepszego wojownika elfów ( Powinien mieć w końcu T4 :mrgreen: ), z 2 ataki więcej bo w końcu nasz lord ma 4 #-o , I chociaż tego warda na 2+ na ostaniej ranie (chociaż według mnie powinien mieć ciągle warda na 2+, ponieważ ma zbroję największego elfa w historii #-o ). Dla porówania Archaon ma lepszą zbroję a Morkar nie był takim kozakiem jak Anaerion. Tak samo Teclis skoro jest największym z magów, powinien umieć wytworzyć wokół siebie jakąś magiczną ochronę (ward na 2+ ?? :mrgreen: ). Może przesadzam, ale uważam, że ta rasa ma za słabych bohaterów zważywszy że jest to długowieczna rasa i powinna mieć jednych z najlepszych w grze a oprócz Teclisa i Tyriona nie ma nic ciekawego, nawet Eltharion nie jest takim kozakiem.

I tu coś o fluffie ;p Skoro cofnęli fluff dla Elthariona to czy nikt nigdy nie zranił Malekitha ?? ;p Bo o ile pamiętam w starym fluffie to Malekith go oślepił ale przedtem nasz mistrz go zranił :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Tak było ale w GW pracuja idioci którzy policzyli sobie ze taki Eltharion na gryfie bedzie przynosił wiekszy dochód (wiekszy model)
A ja tam zawsze mówiłem że Eltharion to jedyna nadzieja HE :mrgreen:
Zauwazcie iz to własnie on przeprowadził jedyna udana wyprawe na Naggaroth :wink:

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Zastanawiam się czy zdajecie sobie sprawę że zanim Eltharion oślepł w 6 ed. to cały czas oglądał świat z grzbietu gryfa. Nie chce powiedzieć że byl fajniejszy czy coś(bo ślepy był totalnie odjechany fluffowo i modelowo) ale denerwujesz mnie trochę Eltharion z tym narzekaniem na głupie GW które nie zna swojego fluffu.
To 6 ed. była odskokiem od normy i to nawet nie w AB tylko z WD.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Przeciez nie mówie tego tak całkowicie na powaznie :wink: (o GW)
Ale faktem jest ze mam do nich duży żal że wg mnie zniszczyli fluff Elthariona :(

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Kaylar pisze:a nie Korhil i Caradyran, których bardzo łatwo jest zatłuc ;/
ale to właśnie o to chodzi żeby ktoś Caradryana zatłukł :)
ja tam nie czuję tak jak inni - "więcej smoków", "większy T" i generalnie wszystko większe. HE to HE, jak byście grali krasnoludami to pewnie byście narzekali na brak kawalerii
Kaylar pisze:Może przesadzam, ale uważam, że ta rasa ma za słabych bohaterów zważywszy że jest to długowieczna rasa i powinna mieć jednych z najlepszych w grze a oprócz Teclisa i Tyriona nie ma nic ciekawego
Teclis wystarcza, przetestuj w praktyce

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Havelock pisze:ja tam nie czuję tak jak inni - "więcej smoków", "większy T" i generalnie wszystko większe. HE to HE, jak byście grali krasnoludami to pewnie byście narzekali na brak kawalerii
pomijając kwestie że elf z T wyższym niż 3 zaginałby czasoprzestrzeń :lol2:

@Kaylar ty masz jakiś straszny uraz do tego Chaosu, przecież Archaon to Champion wielkiej czwórki to oczywiste że będzie potężny(zresztą i tak go ork spacyfikował :wink: )
Poza tym to konwencja fantasy. źli muszą być silniejsi, żeby zwycięstwo nad nimi wymagało poświęceń i było bardziej efektowne. :)
Eltharion pisze: żal że wg mnie zniszczyli fluff Elthariona :(
+1

Ja bym chciał żeby, jeśli już obecna wersja Elthariona zostanie, to wykorzystali motyw ślepego Sword Mastera tworząc nową postać.

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Tak rozumiem, ale Tyrion np prawie nie ma z nim szans. Nawet nie chodzi o Chaos, ten bohater orków ma z 7 ataków i niby czemu (bo jest brutalem heh ) ? Ja nie mówię o T4 dla elfów ale chociaż Tyrion powinien być wytrzymalszy, nawet lordowie szczurów mają T4 #-o

Ja nie narzekam, bo to nieczego nie zmieni. Tak sobie tylko mówię ;)

Dzięki magii też możemy mieć pierdylion ataków z siłą równą pierdylionowi. Po prostu uważam, że oprócz Teclisa nie błyszczymy w bohaterach ;)

Horus
Warzywo

Post autor: Horus »

Mnie tylko zastanawia dlaczego Teclis niema żadnej ochrony bo t2 jeszcze zrozumiem w końcu był chorowity i słaby ale żeby tak potężny mag nie potrafił wytworzyć
warda chociażby na 6+

ODPOWIEDZ