kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
IMO bohaterowie mają pierwszeństwo w pierwszym szeregu i w takim przypadku wycofujesz kogoś z Command Group.
Błędne IMO. CG ma pierwszeństwo przed bohaterami. BSB idzie do tyłu i nadal ma swe właściwości.Lenart pisze:IMO bohaterowie mają pierwszeństwo w pierwszym szeregu i w takim przypadku wycofujesz kogoś z Command Group.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=24349Rasti pisze:Ma ktoś osobno zapodać strony 8ed. lora śmierci i cienia?
Potrzebuję do turnieju sobie wydrukować.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- Młody Pajak
- Kradziej
Raczej nie bo smok nie jest nosicielem tegoż płaszcza, a w opisie jest wskazane, że postać posiadającą ten pancerz ma ten bonus.X.Maciek pisze:Czy jeśli lord na smoku posiada Cloak of Hag Greaf to hity idące w smoka również biją z połową siły?
badz (swift)reform i ruch
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc tu spytam.
Czy w 7 ed. w oddziale można mieć więcej niż 1 muzyka? Jeżeli nie to na który dział (lub stronę w skullpasowym podręczniku PL) się powołać. Bo wczoraj miałem sytuację, że kumpel miał 3 muzyków (jeżeli nie więcej) i jak to zobaczyłem, nie wiedziałem jak z argumentować, że może być tylko jeden (choć się mogę mylić). Więc proszę o szybką odpowiedz.
Pozdrawiam
Czy w 7 ed. w oddziale można mieć więcej niż 1 muzyka? Jeżeli nie to na który dział (lub stronę w skullpasowym podręczniku PL) się powołać. Bo wczoraj miałem sytuację, że kumpel miał 3 muzyków (jeżeli nie więcej) i jak to zobaczyłem, nie wiedziałem jak z argumentować, że może być tylko jeden (choć się mogę mylić). Więc proszę o szybką odpowiedz.
Pozdrawiam
Tak w 7 jak i 8 edycji oddziały, które w swoich zasadach mają możliwość wzięcia grupy dowodzenia mogą wykupić po jednym czempionie, muzyku i sztandarowym.
Tu nie ma co udowadniać. W podręczniku jest zresztą rozdział poświęcony command group.
A po co 3 muzyków? Przecież to i tak nic nie daje?
Tu nie ma co udowadniać. W podręczniku jest zresztą rozdział poświęcony command group.
A po co 3 muzyków? Przecież to i tak nic nie daje?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
zakłada zespół. jeszcze tylko chwytliwa nazwa i muzyczna scena WH stoi otworem.A po co 3 muzyków? Przecież to i tak nic nie daje?
No bajera ;]Durin pisze:A po co 3 muzyków? Przecież to i tak nic nie daje?
W razie remisu masz +3 do wyniku
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
-masz muzyka?bigpasiak pisze:No bajera ;]Durin pisze:A po co 3 muzyków? Przecież to i tak nic nie daje?
W razie remisu masz +3 do wyniku
-mam
-ha, a ja mam 3
Nie.DracoPL pisze:Przy teście na siłę dla Rycerzy Chaosu liczymy bonus do siły z ich magicznej broni, która ma w opisie, że daje +1 siły dla dzierżącego ?
Broń działa kiedy jej używasz (czy jakoś tak - sprawdź FAQ do RB).
Na tej samej zasadzie wampir lord nie może przekazywać 10WS z mieczyka za pomocą hełmu.
Ok masz rację. W FAQ mamy:
Does a magic item or spell that gives a bonus to a characteristic,
do so bonus for all rules purposes (e.g. the effect of spells,
characteristic tests, etc)? (p4)
A: Yes, except for magic weapons or where the description of
the item or spell specifically says otherwise.
zamawiał ktoś juz coś ze sklepu http://www.gamesrus.com.pl/ ? jezeli tak to prosze napisac mi najlepiej na pw czy wszytsko OK? bo planuje dosyc spore zamowienie
przeszukaj tematy na forum ogólnym, ktoś już u nich kupował i zdał chyba relację.Podwys pisze:zamawiał ktoś juz coś ze sklepu http://www.gamesrus.com.pl/ ? jezeli tak to prosze napisac mi najlepiej na pw czy wszytsko OK? bo planuje dosyc spore zamowienie
A dodatkowo obecnie coś jest nie tak ze stroną tego sklepu (tez jest notka gdzieś na forum o tym).