2010-11-21 Łódź "No Blood No Glory" 2500p. - zapraszamy!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Re: 2010-11-21 Łódź "No Blood No Glory" 2500p. - zapraszamy!

Post autor: Shinue »

poszła rozpiska i oficjalne zgłoszenie
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Mam jedno miejsce w aucie z wawy jak ktoś chętny to pm
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Maciek, dalbym ci znac do wieczora, ok?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

no jak byś jechał było by zajebiaszczo:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Musze tylko skrecic kilka figsow. Do wieczora dam znac!
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Wyslalem zgloszenie. Zembolek, w mejlu zadalem pytanie. Prosilbym o odpowiedz :)

Czy ktos z mijescowych/przyjezdnych mialby pozyczyc chariot de?
Obrazek

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Bardzo dziękuję za udział w turnieju, zwłaszcza wszystkim gosciom spoza naszej łódzko/zgierskiej aglomeracji!!!
Mam nadzieję, że dobrze się bawiliście i jeszcze nas odwiedzicie :)
Gratulacje dla zwycięzców!!!

A teraz pełne wyniki:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Ufff udało się już wrócić (i nawet zagłosować już zdążyłem). Dzięki za turniej, bardzo fajny lokal się Łodzianom udał. Jeśli czas pozwoli chętnie wybiorę się do Was ponownie.

Dobór scenariuszy też niezły. Blood and Glory niezbędne, Breakthrough interesujące. Mam trochę wątpliwości co do meeting engagement, ale u mnie akurat tym razem nie wpłynął negatywnie na rozgrywkę.

Myślałem że mam już nieźle opanowane zasady 8ed ale po dzisiejszym dniu przekonałem się jak dużo jeszcze jest do nauczenia się i przestawienia z 7ed zasad. Miał rację bodajże Lidder pisząc w temacie Strategikonu, że sporo jest jeszcze do zrobienia przez większość graczy w kwestii znajomości zasad 8ed. Inna sprawa że same zasady nie są tak przejrzyste jak w 7ed i jest co uściślać. Ale mimo wszystko w 8ed da się grać.

Z dzisiejszych doświadczeń do uściślenia przez LS są moim zdaniem na pewno:
- kwestia testów statystyk z czarów typu dwellers/słoneczko używanych przeciwko monsterom z jeźdźcami - były przynajmniej 3 interpretacje ile testów i na czyjej charakterystyce
- kwestia używania czarów-snajperek używanych przeciwko monsterom z jeźdźcami - tu też były ze 3 wersje jak do tego podejść, kto jest trafiony czyje statystyki stosować itd.

Ach i w kwestii recasta z book of arkhan (były wątpliwości paru osób) cytat z Direwolfa:
Q: As Necromancy spells may be cast multiple times in a magic phase and that there is no restriction on using a bound items only once in a magic phase, can the Book of Arkhan be used as long as we have power dice, rolling to see if it burns out after every use?

A. Yes, the Book of Arkhan can be used multiple times in the magic phase as it contains a spell (Vanhels Danse Macabre) which is classified as a "Necromancy" spell and specifically allowed to be cast more than one in a Magic phase. Note the Rulebook page 37 states "A bound spell is just like an ordinary spell."

S. VC book pages 38, 39, 86 / Rulebook page 37
pozdrawiam

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Dzieki za super turniej! Naprawde miło spedziłem dziś czas w Zgierzu i z pewnością chetnie w to miejsce jeszcze kiedyś przyjade. Zasługa organizatorów, fajnych przeciwników i ogólnie miłego towarzystwa. :)
Fajnie, ze udalo sie zając 5 miejsce orkasami. Szkoda tylko, ze nie udalo mi sie stworzyć realnego zagrozenia dla Assura w trzeciej bitwie. Mam nadzieje, ze kiedys wreszcie uda mi się złoić Ci tyłek! ;)
A poza tym gratuluje, oczywiscie , zasluzonego pierwszego miejsca. :)
W sumie, jak widze po wynikach, tym razem nie mialo wiekszego znaczenia, ze dostalem maskę w ostatniej bitwie, bo nawet z remisem skoczyłbym tylko jedno miejsce w góre.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

to była moja druga, trzecia i czwarta bitwa w 8ed, która okazała się nie taka straszna.
wszystkim przeciwnikom dziękuję za grę i wyrozumiałość.
naprawdę fajna miejscówka, a chlebek ze smalczykiem mniam mniam (przywiezione kanapki wróciły do domu...)
fenix włocławek będzie częstym waszym gościem.
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

O, no to bardzo się cieszymy ;]
Oby jak najwięcej ludków było, a za rok znowu pobijamy rekord ;D

Smaleeeec!

A za turniej należą się ogromne brawa dla Zembola. Za jego poświęcony czas i kawał dobrej roboty. =D> =D> =D>
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Bardzo sie ciesze, ze do was przyjechalem, pomimo, ze teraz czeka mnie cala noc pracy :( Suuuper przyjemny turniej. Fajna sala, stoly, tereny i smalczyk! Bitwy bardzo przyjemne. Pozdrawiam Tomka J. ( milo bylo poznac ), Asgarotha i Hightowera. Rozpa w miare sie sprawdzila. Niestety w calym turnieju weszly mi 3 czary, a generalowi w ostatniej bitwie (BG), udalo sie w 1 turze spasc od dziala :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Dwie uwagi:
- punkt karne dla Jacka i Roberta policzyły się na "plus" (dla Jacka bez roznicy, Robert spada w tabeli)
- Jardzioch, kawaleria Woch nie moze miec płonących ataków. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

- Jardzioch, kawaleria Woch nie moze miec płonących ataków.
Jesli ma lance to może.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Bardzo fajny turniej.
Ale wróciłem niemiłosiernie zmęczony.

Dużo jeszcze niewiedzy zasad 8-edycyjnych.
Do najczęstszej, z mojej perspektywy, należy zupełne nieposzanowanie, pomieszane ze zwykłą nieznajomością i brakiem obycia, dla zasad ruchu skirmisherów i 1" odległości między oddziałami / terenami.
Ludzie są tak nieprzyzwyczajeni, że się z tym gubią jeszcze.
A skończyły się czasy kampienia.

Trafiłem 2x VC i 1x DoCH, więc Keeper miał lekko.

Ogólnie dobra zabawa/trochę zbędnych nerwów i satysfakcjonujące bardzo 2-ie miejsce.
Do Assura miałem jednak za daleko.
Zresztą wyczyścił za mnie całą czołówkę :)

DoCH bardzo efektywny w tej edycji, wciąż.
A Bloodletterzy niszczą system :)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

No pierwszy turniej wyjazdowy za mną :wink:

Gratulacje za turniej dla organizatorów - było sympatycznie. Chleb ze smalcem poprowadził mnie do wygranej :) po masce od Szwentasa.

Jednak nadal duuużo błędów, zwłaszcza zapominałem o bonusach z przedmiotów oraz ciągle to niezdecydowanie w fazie magii :)

Poznało się paru ludzi z forum :) i znowu poznawało się 8 edycję.

Garść fotek z turnieju:

http://picasaweb.google.com/11432089426 ... rz21112010#
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
M.40
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: M.40 »

Turniej świetny, podobnie jak baza. Grało się bardzo przyjemnie.
Jednak jeszcze sporo zasad do ogarnięcia przede mną no i jeszcze stare przyzwyczajenia z poprzedniej edycji.
Wielkie dzięki organizatorom i przeciwnikom za przyjemne - trochę długie bitwy :D

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Super turniej - miła atmosfera, kanapki (jedynie brak kawy troszkę bolał ;) no i całkiem niezły, satysfakcjonujący wynik. Krótki raport:
Jechałem mocno eksperymentalną demoniczną rozpiską:

GUO - 3 lev, Trappings of Nurgle, Noxious Vapours, Slime Trail
BSB - herald nurgla na lektyce - Icon of despair, Noxious Vapours, Stream of Bile
Herlad tzz - MoS(life) + Spellbreaker

15 horrorów, muzyk, ikona czarnoksięstwa ;)
30 plagusów, fcg, banner of eternal virulence (woundy z poisonów x 2 w rezultacie starcia)
4 x 5 furii
3bestie nurgla
6 flamerów z czampionem

1 bitwa DoCh Jacka - spotkaliśmy się na środku stołu, jego demony się przebiły, z moich tylko 1 furia i GUO, niestety horda plagi vs horda letterów - zdjęta regenka i pozamiatane :( 2:18
2 bitwa vs HE sokoła, bitwa toczyła się na 1 ćwiartce, zdjąłem wszystko po kolei magią i shootingiem, GUO połknął łuczników i zarzygał spearmanów z bsb, w ostatniej turze mag HE wysadził deathstara usiłując zamienić się w smoka i wessało go dodatkowo do warpa ;) 20 do przodu.
3 bitwa vs dość ciekawie złożone HE Szwentasa, bardzo fajna bitwa, lioni 3 razy bezskutecznie szturmowali domek z plagusami ;) padł remis

Przeciwnikom bardzo dziękuję za miłe bezstresowe bitwy, Jackowi, Voltarowi i m40 za pożyczenie figsów, Jackowi dodatkowo za naukę gry demonami :D

Guo cóż, nie taki zły, skoro ani razu nie zginął, jego najbardziej chwalebny wyczyn w bitwie ze Szwentasem - dla zwały zrobilismy sparing guo vs lord na stardragonie, GUO z pomocą swej obrzydliwej wydzieliny (1 z magii nurgla) w 4 rundy CC ostatecznie rozpuścił i smoka i lorda ;)

Bestie raczej for fun tylko, ogólnie nie polecam w 3 bitwach zdjęły ttylko rydwan lionów
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

ODPOWIEDZ