Chciałbym spróbować złożyć coś fajnego na turniej co dobrze strzela ,więc próbuje - wszystkie komentarze mile widziane.
Rozpa-Skaven 1200pkt
Heros
-Elektryk 15pkt/model
Doomrocket(30pkt)
= 45pkt
-Elektryk 15pkt/model
+2lv(85pkt)
+Kondensor(20pkt)
+2 spacz-kamienie(30pkt)
= 150pkt
Core
- 20 Clanratów 4pkt/model
+tarcze(10pkt)
+muzyk(2pkt)
+moździerz(65pkt)
= 157pkt
- 20 Clanratów 4pkt/model
+tarcze(10pkt)
+muzyk(2pkt)
+moździerz(65pkt)
= 157pkt
- 40 Slaves 2pkt/model
+włócznie i tarcze(40pkt)
+ muzyk(2pkt)
= 122pkt
Special
- 10 Gutter Rannersów 12pkt/model
+Zatrute Ataki(50pkt)
+Proce(10pkt)
= 180pkt
- 10 Gutter Rannersów
-//-
= 180pkt
Rare
- Katapulta 100pkt/model
= 100pkt
- Działo 90pkt/model
= 90pkt
Co o tym myślicie ? Da rade na turnieju ? hmm... Teraz niewolników daje się gołych czy wypakowanych??
Skaveny na 1200pkt
-
- "Nie jestem powergamerem"
Skaveny na 1200pkt
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, o 18:04 przez Twoja-Stara, łącznie zmieniany 5 razy.
Powrót WE
Nie. Zostaw jeden oddział clanratów (ale na litość boską, większy! 30 modeli conajmniej), resztę wymień na slavy. Co do reszty, nie znam się, więc nie wypowiadam.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
-
Gościu to nie ma walczyć tylko stać z oddziałem wsparcia i strzelać i ściągać ostrzał ,a więc po co mi ich więcej ... Ta rozpa ma strzelać ,a jak się nie znasz to po co się wogólę wypowiadasz...
Powrót WE
Słuchaj, post nindzy77 może nie wniósł zbyt wiele ale powinieneś to raczej zignorować a nie odpisywać w takim tonie. Szczerze Ci powiem, że będziesz miał problemy tą rozpiską. Armie do walki wręcz (zwłaszcza te z Toughnesem 4) na spokojnie do Ciebie dojdą i Cię wyrżną a armie strzelające na spokojnie Cię rozstrzelają. Snajperów możesz wywalić, dostaną 2 woundy i oddział idzie z powodu paniki za stół. Zamiast tego możesz wziąć 2 oddziały gutter runnersów ze slingami i poisonami. Potrafią pokiereszować machiny wroga i ściągnąć jego uwagę lub wyjśc na flankę lub tył oddziału wroga i go potyrać. zamieniłbym jednego mortara na gutling guna w defensie jest dość grywalny. W bohaterach wywaliłbym broń strzelecką. Za 15 pkt 1 strzał to bardzo mało lepiej wystawić jeszcze jednego Warlocka. Zamieniłbym 2 spaczkamienie na Ruby ring of Ruin i za pozostałe punkty dokupiłbym warlockowi Doomrocket (dla mnie must have w armii). Wystawić to musisz dość szeroko tak żeby przeciwnik musiał podzielić siły żeby się do tego dobrać i masz szanse na zrobienie wyniku.Twoja-Stara pisze:Gościu to nie ma walczyć tylko stać z oddziałem wsparcia i strzelać i ściągać ostrzał ,a więc po co mi ich więcej ... Ta rozpa ma strzelać ,a jak się nie znasz to po co się wogólę wypowiadasz...
Pozdro
Lazur
-
Rozpa zmieniona ... teraz wygląda lepiej ,chociaż jest mniej strzelania i kurde sam nie wiem co lepsze..? A i co daje ten ring of ruin ,bo nie za bardzo kminie go i nie wiem czy wymienić za 2 spacz kamyki ?
Powrót WE
-
Gdybym posiadał jeszcze rulebooka do 8ed. To ktoś może w końcu wytłumaczyć ,a nie się wymądrzać ,bo lektur to ja mam za dużo do czytania...
Powrót WE