DE Rince'a
Re: DE Rince'a
Wyzdrowiało. Na środę będę gotowy na 11:00 jakby co. Jakie punkty ? Scenariusz B&G ofc... Ward z kotła 5+ i MR1 z oddziału i masz warda 4+ na rany z magii...
2500, ale we srode nie dam rady. Piatek?
Nom i na takiej samej zasadzie moglby dzialac ward z kotla + ward na maszyny
Nom i na takiej samej zasadzie moglby dzialac ward z kotla + ward na maszyny
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Spróbuj wcisnąć lordowi charmed shielda -> dopłacasz 2 pkty względem normalnej tarczy, a dostajesz 2+ odbicie pierwszego trafienia. Całkiem fajne.
Jak masz kociołek to nie myślałeś może nad daniem witchek? Z flamingami ciachają wszystkie monstery, mają stubborna od kotła.
Całkowicie rezygnujesz z innych corów? Sami warriorsi są IMO słabi. Takie 2 klocuszki (40-50) są świetne, zwłaszcza jak masz shadowa (brzytwa i KB od kotła/sam KB w hordzie zabija naprawdę bardzo dużo), korsarze są porównywalni (tylko w cenie 50tki warriorów wstawiasz 30 korsarzy z seaserpentem), ale fasty są naprawdę dobre. 6tki z FCG (bez kusz) są bardzo fajne (przytrzymanie smoka, szybkie niszczenie maszyn, bardzo mobilne break pointy).
Shadów bym zrobił 3*5 -> łatwiej ich wtedy wcisnąć za przeciwnika.
Jak masz kociołek to nie myślałeś może nad daniem witchek? Z flamingami ciachają wszystkie monstery, mają stubborna od kotła.
Całkowicie rezygnujesz z innych corów? Sami warriorsi są IMO słabi. Takie 2 klocuszki (40-50) są świetne, zwłaszcza jak masz shadowa (brzytwa i KB od kotła/sam KB w hordzie zabija naprawdę bardzo dużo), korsarze są porównywalni (tylko w cenie 50tki warriorów wstawiasz 30 korsarzy z seaserpentem), ale fasty są naprawdę dobre. 6tki z FCG (bez kusz) są bardzo fajne (przytrzymanie smoka, szybkie niszczenie maszyn, bardzo mobilne break pointy).
Shadów bym zrobił 3*5 -> łatwiej ich wtedy wcisnąć za przeciwnika.
Niestety wiczki sie nie mieszcza Musialbym zdjac shadow, a nie chce tego robic. Przy nowej zasadzie scouta maja naprawde sporo zastosowan. Szczegolnie z kotlem i shadowem.
Mam 2 rozpy, obie w miare mi sie podobaja:
Jedna ma wiecej strzelania i przyjemna lowcastowa magie z duzymi zasiegami, swietna na kilka topowych armii, a druga wiecej walki z potencjalna brzytwa i kotlem. Cos za cos. Testy, testy i jeszcze raz testy.
Mam 2 rozpy, obie w miare mi sie podobaja:
Jedna ma wiecej strzelania i przyjemna lowcastowa magie z duzymi zasiegami, swietna na kilka topowych armii, a druga wiecej walki z potencjalna brzytwa i kotlem. Cos za cos. Testy, testy i jeszcze raz testy.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Po rozegraniu kolejnej serii bitew, w tym kilku BG, stwierdzilem, ze wersja "defens z kontra" wymaga kilku poprawek.
2500:
General: Pegaz // Soulrender // Blood Armour // Pendant // Stubborn
Duza Sucz 4 lvl(Fire): Sztylet // Seal
Mala Sucz 1 lvl (Metal): Feedback Scroll
Noble BsB: Pegaz // Lanca // Dawnstone // Cloak of Hag Graef
27 Warriorow: Sztandar+Muzyk
4x10 Kusznikow: Sztandar+Muzyk - bez tarcz.
6 Cokow - Flamingi
7 Shadow ahw
7 Shadow ahw
6 Shadow ahw
2x Hydra
Najdrozszy general i duza sucz ( po 300 ). Reszta ponizej 190 za unit. 9 Bejkpointow, trudnych do zlapania.
Zastanawiam sie jeszcze nad feedbackiem, czy nie zamienic go na +1 PD i Perle. Do tego kwestia cokow... Ewnetualnie zamiast nich mam 2 opcje:
A) 3x5 wiczek + 2 lvl na metalu
B) Mala sucz 2 lvl (Shadow) Tome of furion + shejd + 3 warriorow.
Co myslicie? Lepsza od pierwszej wersji?
2500:
General: Pegaz // Soulrender // Blood Armour // Pendant // Stubborn
Duza Sucz 4 lvl(Fire): Sztylet // Seal
Mala Sucz 1 lvl (Metal): Feedback Scroll
Noble BsB: Pegaz // Lanca // Dawnstone // Cloak of Hag Graef
27 Warriorow: Sztandar+Muzyk
4x10 Kusznikow: Sztandar+Muzyk - bez tarcz.
6 Cokow - Flamingi
7 Shadow ahw
7 Shadow ahw
6 Shadow ahw
2x Hydra
Najdrozszy general i duza sucz ( po 300 ). Reszta ponizej 190 za unit. 9 Bejkpointow, trudnych do zlapania.
Zastanawiam sie jeszcze nad feedbackiem, czy nie zamienic go na +1 PD i Perle. Do tego kwestia cokow... Ewnetualnie zamiast nich mam 2 opcje:
A) 3x5 wiczek + 2 lvl na metalu
B) Mala sucz 2 lvl (Shadow) Tome of furion + shejd + 3 warriorow.
Co myslicie? Lepsza od pierwszej wersji?
No to mam za soba 3 kolejne bitwy. Tym razem testuje rozpe pod 4x10 kusz i coki. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. 19-1 z emp, 14-6 z de, 19-1 z we.
General w nowej opcji ( souldrender + blood armour ) jest zdecydowanie lepszy. Dzis wbilem sie w 6 trikinow i konsekwentnie je kroilem ( Bless rownie konswekentnie probowal je wskrzeszac ). W ostatniej turze zostalo 3ech, dopchnalem coki od boku i bylo pozamiatane. Jednak ten sejve 1+ jest obowiazkowy. Przy 3+ trzeba zdawac zbyt duzo pokow. Kombo na generale zostawiam. Jest bezbledne. Polecam.
Dalsze wnioski: 4x10 kusz > 2x20. +2 BP, malo miejsca na stole, wiecej mozliwosci taktycznych. Rowniez polecam
Coki na razie tak sobie, ale niezle kontruja i dzieki temu mam 9ty BP. Z imperium ne zrobili nic, z de kontrowaly hydre, z we 2 paczki dryad na slabszej flance. Na razie dam im jeszcze szanse.
Ogien na duzej suczce ze sztyletem jak zwykle nie zawiodl. Super fajny lore.
Generalnie jak na razie z rozpy jestem bardzo zadowolony. Zobaczymy jak bedzie dalej. Bogactwo wyboru w DE zaczyna mnie draznic
General w nowej opcji ( souldrender + blood armour ) jest zdecydowanie lepszy. Dzis wbilem sie w 6 trikinow i konsekwentnie je kroilem ( Bless rownie konswekentnie probowal je wskrzeszac ). W ostatniej turze zostalo 3ech, dopchnalem coki od boku i bylo pozamiatane. Jednak ten sejve 1+ jest obowiazkowy. Przy 3+ trzeba zdawac zbyt duzo pokow. Kombo na generale zostawiam. Jest bezbledne. Polecam.
Dalsze wnioski: 4x10 kusz > 2x20. +2 BP, malo miejsca na stole, wiecej mozliwosci taktycznych. Rowniez polecam
Coki na razie tak sobie, ale niezle kontruja i dzieki temu mam 9ty BP. Z imperium ne zrobili nic, z de kontrowaly hydre, z we 2 paczki dryad na slabszej flance. Na razie dam im jeszcze szanse.
Ogien na duzej suczce ze sztyletem jak zwykle nie zawiodl. Super fajny lore.
Generalnie jak na razie z rozpy jestem bardzo zadowolony. Zobaczymy jak bedzie dalej. Bogactwo wyboru w DE zaczyna mnie draznic
Dobra, rozpa na nastepne 2 turnieje i kilka sparingow.
General: Pegaz // Soulrender // Blood armour // Pendant // Stubborn
Duza Magica 3 lvl (Shadow): Tome of furion
BsB: Pegaz + Lanca // Dawnstone // Cloak of Hag Graef
Mala Magica 1 lvl (Metal): DS
Kociolek
26 Warriorow: Sztandar//Muzyk
4x10 Kusznikow: Sztandar//Muzyk
24 Wiczki: Banner of eternal flame
2x5 Shadow AHW
2x Hydra.
Zastanawiam sie nad DSem, czy nie lepszy sztylet, albo ewentualnie 2 wiczki i warrior. Generalnie odchudzilem czarki i shejdow i o dziwo wszedl mi kociolek + wiczki. Wyglada sycaco. Na razie zagralem tym jedna bitwe z demonami na keeperze. 17-3, ale wiczki i tak zostaly rozjechane przez blodki. Niestety wywardowal 18 z 27 ran. Dalem +1A. Jakies sugestie?
General: Pegaz // Soulrender // Blood armour // Pendant // Stubborn
Duza Magica 3 lvl (Shadow): Tome of furion
BsB: Pegaz + Lanca // Dawnstone // Cloak of Hag Graef
Mala Magica 1 lvl (Metal): DS
Kociolek
26 Warriorow: Sztandar//Muzyk
4x10 Kusznikow: Sztandar//Muzyk
24 Wiczki: Banner of eternal flame
2x5 Shadow AHW
2x Hydra.
Zastanawiam sie nad DSem, czy nie lepszy sztylet, albo ewentualnie 2 wiczki i warrior. Generalnie odchudzilem czarki i shejdow i o dziwo wszedl mi kociolek + wiczki. Wyglada sycaco. Na razie zagralem tym jedna bitwe z demonami na keeperze. 17-3, ale wiczki i tak zostaly rozjechane przez blodki. Niestety wywardowal 18 z 27 ran. Dalem +1A. Jakies sugestie?
- swieta_barbara
- habydysz
A po co Ci ten drugi pegazista BSB? Nie wystarczylby bsb na kotle, a dodatkowe 150 czy ile tam punkciorow dowalic w cos innego? Np w duza suke? I czy zamiast wiedzm nie lepsza bylaby 20 gwardii z AP, a eternal flames wrzucic na wlocznie?
Ciekaw tez jestem jak sprawdzalaby sie rozpa na 45 szejdach, mniej wiecej taka:
lord jak u ciebie
kociol bsb
mala suka 1 poziom z ds
3x15 shadow z additionalami
2x50 spirmenow fcg, jeden oddzial z eternal flames
2 hydry
Nie wiem jak to punktowo stoi, jakby cos zostalo to mozna zaryzykowac zamiane malej suki na duza i ewentualnie pokusic sie o jakies odginanie. W kazdym razie 90 pestek na ture przez 6 tur, to w sumie 540 pestek, ktore prawie zawsze gdzies ulokujesz.
Ciekaw tez jestem jak sprawdzalaby sie rozpa na 45 szejdach, mniej wiecej taka:
lord jak u ciebie
kociol bsb
mala suka 1 poziom z ds
3x15 shadow z additionalami
2x50 spirmenow fcg, jeden oddzial z eternal flames
2 hydry
Nie wiem jak to punktowo stoi, jakby cos zostalo to mozna zaryzykowac zamiane malej suki na duza i ewentualnie pokusic sie o jakies odginanie. W kazdym razie 90 pestek na ture przez 6 tur, to w sumie 540 pestek, ktore prawie zawsze gdzies ulokujesz.
Kocioł jest słaby, jeden dodatkowy atak z pierwszej ranki szału nie robi. A dwa pegazy dają więcej możliwości taktycznych, ciężej je zblokować a z deathstarami jeden idzie do challenge, a drugi zabija to, co trzeba. No i mobilny bsb bardzo się przydaje. Ale wszystko w sumie zależy od tego, czy grasz ofensem, czy jedynie stoisz i czekasz na śmierć, wtedy przerzut psychologii w 12" od kotła może być wystarczającyA po co Ci ten drugi pegazista BSB? Nie wystarczylby bsb na kotle
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- swieta_barbara
- habydysz
W duzych kombatach, to chyba mimo wszystko rzadzi KB.
20 gwardii z ap i CD na championie kosztuje 345. 24 wiczki 275. Nie mam skad juz wziac tych 70 punktow. Do takiego zlozenia bohaterow, wiczki wchodza idealnie. Poza tym, wydaje mi sie, ze maja wiekszy wygar w pierwszej turze. Potem czy gwardia, czy wiczki, to nadal 20 modeli z t3 i raczej bez sejwa. Brakuje mi tylko 5 WSa.