Galeria HElficka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Re: Galeria HElficka

Post autor: Mortipher »

ja wybralem schemat fioletowo czerwony i nie zawsze wychodzi on fajnie

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Mortipher pisze:ja wybralem schemat fioletowo czerwony i nie zawsze wychodzi on fajnie
auć...
trzeba było napisać najpierw o tym na forum albo w galerii, ktoś by Ci wytłumaczył, że to zły pomysł.
Gadki o ciepłych i zimnych barwach, kole kolorów i jakiś dopełnieniach pewnie by Cię przekonały :D

Ja robiłem swoje HE na szaro-pomarańczowo + ciemny złoty... ale po pewnym czasie armia wyglądała jak brązowa papka :roll:
Teraz maluje na pomarańczowo - złoto - biały (ale mocno cieniowany od szarego) - do tego jako wykończenia (gemy, itp) używam intensywnego zielonego.
Wszytko jest mocno pastelowe (przez sposób malowania białego i pomarańczowego), ale wygląda już znośnie dla oka. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

sa w galerii figurek moje prace fioletowo czerwone
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 64#p425164

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=20637

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=25366
- sa nawet niezle(chodzi mi o kolory)ale cos mi ten schemat zaczyna sie niepodobac aczkolwiek na lucznikach wyglada spoko a nawet fajnie. Teraz eksperymentuje z paleta niebieską -zobaczymy. Ogólnie chce pomalowac każdą dziedzinę innym kolorem ale jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Asassello pisze:jak chcesz malować na czarno-czerwono... to zacznij zbierać DE.
kto jak kto ale mod działu HE powinien wiedzieć lepiej ;)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Solkar
Plankton

Post autor: Solkar »

Asassello pisze:jak chcesz malować na czarno-czerwono... to zacznij zbierać DE.
- niechodzi mi oto zeby grac DE bo mi sie nie podobaja. Chcialem sie dowiedziec czy te zestawy kolorow nie beda sie gryzly ze soba (dopiero raczkuje jako malarz) W dalszym ciagu sie zastanawiam nad kolorystyka i w zasadzie wymysilem inne 2 zestawy :)

1. Czarny-zolty/zloty-niebieski

2. Szary/bialy-zielony-brazowy

Wiem ze najlepsza opcja bylo by samemu wyprobowac dana kolorsytyke ale zeby moc to zrobic musze zakupic/dokupic farbki o odpowiednim kolorze :), a nim to zrobie i nim domnie rzeczone farbki dojada chcialem zaciagac opini doswiadczonych graczy/malarzy i dla tego zawracam wam glowe i zadaje zapewne banalne pytania czy zaproponowane przez mnie kolrostyka nie bedzie sie gryzla , niebedzie wygladac nijak (niczym przyslowiowa kupa) :)

Dziekuje za wszelkie porady :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

2. Szary/bialy-zielony-brazowy
- ten schemat wydaje mi się kiepski... figurki w takich kolorach będą wyglądały jakby były brudne :/

1. Czarny-zolty/zloty-niebieski
- czarny i żółty to dobre połączenie (choć klimatem nie pasujące go HE). Żółty i niebieski to też dobre połączenie. Nie wiem tylko czy czarny i niebieski będzie dobrze wyglądał.. ale można spróbować :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

8 edycja zmusza do machania pędzlem.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 24#p647224

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Post autor: Einstein »

http://cgi.ebay.co.uk/METAL-HIGH-ELF-MA ... 2558518ab5 - czy ta postac z tego linku to faktycznie czarka HE, jesli tak to z ktorej edycji?

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Moim zdaniem czarka jest WElficka. Niezależnie od tego czy HElficka czy WElficka to figurka jest stara- minimum V ed.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

figs chyba nawet starszy niż 5 edycja.
a co to dokładnie jest to nie wiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

po przeszukaniu katalogow, stwierdzam ze ta figsa nie istnieje :P:P:P
zgadzam sie to jest starsze niz 5 ed. chyba ze to nie HE, tylko WE.

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Chcialem ja kupic, ale jakas dziwna + faktycznie nie widac co to dokladnie (dlatego sie pytalem :D). Teraz poluje na tanich archerow... nadal sie wystawia okolo 50 unitow w grach na ponad 2k? :D

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

masz na myśli 5 oczywiście? I tak, jak odjąć orły to coś koło tego Ci wyjdzie.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Mialem na mysli 50 pojedynczych jednostek popakowanych jakos 2x5 albo 1x20 itd.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

miałeś na myśli: "modeli"

i tak, tylu potrzeba.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Post autor: Kaylar »

http://www.youtube.com/watch?v=1oES_7Vi ... re=related panowie ona rozjebała system dosłownie !!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
WARRIORS OF CHAOS 0/0/0 (W fazie smutku ;])

Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...

mifa40
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: mifa40 »

a moge miec każdy oddział w armi w innym zestawieniu kolorystycznym?

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

mozesz miec ich nawet w rozowym futerku, malowanie zalezy tylko i wylacznie od ciebie.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Einstein pisze:http://cgi.ebay.co.uk/METAL-HIGH-ELF-MA ... 2558518ab5 - czy ta postac z tego linku to faktycznie czarka HE, jesli tak to z ktorej edycji?
To Naieth, legendarna czarodziejka Asrai, podajaca sie w razie potrzeby za Pania Jeziora. Figurka dosc stara, chyba byla na okladce codexu Vtej edycji, choc tego nie jestem pewien, bo WE ktoras tam ed. przegapily. W domu mam ze dwie ale ciesze sie z tego

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Osobiście brzydzę sie plastikiem (toleruję driady, łuczników WE i piechotę DE) ale tu zastanawiam się czy nie złamać się znów. Oczywiście nie umywaja się do metalowych DP z VI ed ale jako trzecia choragiew DP w armii moga stanowić ciekawe urozmaicenie. Konie na pewno da się obciażyć trochę w środku żeby modele nie były za lekkie, co sadzicie?
Obrazek
Oczywiście wszystkie moje figurki DP sa czarne ale jak patrzę na to zdjęcie przypomina mi się, że potrafię zrobić całkiem ładny czerwony metalik

ODPOWIEDZ