Prosze o zakończenie tej tyrady, bo szlag mnie trafia jak czytam te głupoty które wypisujecie (mówię to jako historyk)
Takie porównania nic nie wnoszą do tematu nowego.
Co do polskiej szlachty i samurajów, ileś lat temu był pojedynek polskiego mistrza szabli z jakimś japońskim sensejem (bodajże od kenjutsu). Walka zakończyła się ... remisem
samuraje vs. wikingowie (słaby flejm)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Na początku się to nawet "śmiesznie" czytało ale teraz jest to śmiech przez łzy.
Zapraszam też do poczytania literatury historycznej a jak nie ma ktoś dostępu to jest internet.
Porównania kto by wygrał z kim są dla mnie pseudo nauką i jest po porostu żałosne.
Dziękuje Dobranoc
Zapraszam też do poczytania literatury historycznej a jak nie ma ktoś dostępu to jest internet.
Porównania kto by wygrał z kim są dla mnie pseudo nauką i jest po porostu żałosne.
Dziękuje Dobranoc
To już przesądzone , i to przez historyka! Jeśli szlachcic zremisował z samurajem a powszechnie wiadomo że wiking pojechałby szlachcica polskiego to znaczy że samuraja też !
Vikingowie > Samuraje = Szlachta polska
podejżewam też że w przypadku piratów i ninja sprawa ma się analogicznie
Piraci > Ninja
...ale tutaj chyba zależy czy walka miałaby miejsca na statku czy gdzieś poza nim
Vikingowie > Samuraje = Szlachta polska
podejżewam też że w przypadku piratów i ninja sprawa ma się analogicznie
Piraci > Ninja
...ale tutaj chyba zależy czy walka miałaby miejsca na statku czy gdzieś poza nim
T
ten program jest glupi na maksa - tylko Amerykanie mogli na cos takiego wpasc...Lazur pisze:Jest taki program gdzie robią symulacje takich walk jakie tu opisujecie ale nie pamiętam tytułu. Na przykład oglądałem odcinek jak szkocki góral sprał mnicha z shaolin
a tematu nie nalezy zamykac - jest tak glupi, ze az zabawny
"I fart in your general direction"