Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Heptun »

katerek pisze:
Heptun pisze:Jak dam temu Noblowi Armour of Silvered Steel to za konia dostane ASv na 1+ ? Czy pozostanie na tym 2+ z tej zbroi ?
Ta zbroja ma zawsze ASv 2+ bez znaczenia co wymyślisz "cannot be improved by any means".
Ty to zawsze musisz mi popsuć humor od rana :D Wiem, że nie można modyfikować, ale myślałem iż save od mounta takjakoś się tu uchowa.

Dobra teraz jeszcze jedno pytanko - mam oddział Gladów w lesie z czarodziejką i strzelam na krótkim zasięgu. Mam "-" za cover jako las ? Jak TAK to ile ?

A i jeszcze takie głupie pytanie - czy jak Noble dostanie konia to staje się automatycznie Fast Cavalry ? Chodzi mi o to by GR nie stracili Fasta jak do nich dołączy ?
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Heptun pisze:Dobra teraz jeszcze jedno pytanko - mam oddział Gladów w lesie z czarodziejką i strzelam na krótkim zasięgu. Mam "-" za cover jako las ? Jak TAK to ile ?
Jak jesteś w lesie i strzelasz poza las to nie masz minusów.
Heptun pisze: czy jak Noble dostanie konia to staje się automatycznie Fast Cavalry ?
Tak.
Noble na koniu jest z bazy fastem dzięki faq-owi który elfim koniom dodał zasadę Fast Cavalery.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

No i TAK właśnie myślałem, ale potwierdzenie doświadczonych (czyt. bardziej oczytanych :)) jest dla mnie bezcenne :mrgreen:

Dzięki Pasiak. Mogę dalej kminić rozpę i swój plan :-k

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Okej- mam taki problem/pytanie - czy Fast Cavalry (u mnie tutaj GR) oraz Great Eagle jak posiadają zasadę specjalną Vanguard to te 12" to mogę ich przesunąć po wcześniejszym ich wystawieniu ? Czy muszę zadeklarować przeciwnikowy - Hej mam cztery oddziały z Vanguard i wystawię je na końcu ! Jak to jest ?

Acha i czy to wystawienie następujepo rzucie kto zaczyna czy przed nim ???

-----------------------------------------------------------------------------

PONAWIAM PYTANIE !!! Odnośnie itemu Glamoureave !
Soulferin pisze:
Heptun pisze:Mamy na oddziale WS 4+ przeciwko wszelkiemuu niemagicznemu strzelaniu i magicznym pociskom
A gdzie masz napisane że dla całego oddziału co?
Jak z tym w końcu jest ????

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Post autor: Einstein »

38 gg, 6 glade riders z czego 1 bez podstawki 16 driad,6wr,10wd,6ww, drzewo, alter , bsb konwersja, 2 czarki.

jestem botem, potrzebuje armii, chce kupic to co powyzej. Czy jest opcja z tego zlozyc jakas sensowna rozpe pod 2k oraz ew. co trzeba by dokupic zeby grac na te 2500?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Heptun pisze:PONAWIAM PYTANIE !!! Odnośnie itemu Glamoureave !
Tylko dla właściciela przedmioty.
Porównaj opis z Rhymer's Harp i zobaczysz różnicę.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Heptun pisze:Okej- mam taki problem/pytanie - czy Fast Cavalry (u mnie tutaj GR) oraz Great Eagle jak posiadają zasadę specjalną Vanguard to te 12" to mogę ich przesunąć po wcześniejszym ich wystawieniu ? Czy muszę zadeklarować przeciwnikowy - Hej mam cztery oddziały z Vanguard i wystawię je na końcu ! Jak to jest ?
Acha i czy to wystawienie następujepo rzucie kto zaczyna czy przed nim ???
Oddziały z vanguard ruszasz przed rzutem o rozpoczęcie. Orły nie maja zasady vanguard o ile mi wiadomo. Wystawiasz oddziały z vanguard normalnie i jak już wszyscy maja wszystko wystawione to wtedy je ruszasz, nie musisz ich wystawiać na końcu, możesz na samym początku, jeśli tak Ci pasuje.
Einstein pisze:38 gg, 6 glade riders z czego 1 bez podstawki 16 driad,6wr,10wd,6ww, drzewo, alter , bsb konwersja, 2 czarki.
jestem botem, potrzebuje armii, chce kupic to co powyzej. Czy jest opcja z tego zlozyc jakas sensowna rozpe pod 2k oraz ew. co trzeba by dokupic zeby grac na te 2500?
Jak to jesteś botem? Nie wiem czy sensowną rozpę, ale na 2500 powinieneś coś złożyć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 33#p661533 Rozpa jest na 2300, jesli mialbys jakis pomysl na zmiany, chetnie przeczytam :)

Spięty
Wałkarz

Post autor: Spięty »

Mam pytanie jak jest z „Pieśnią Drzew” zasięg (ataku k6 dla jednostki wroga w lesie) to każy las na stole. Tak było przynajmniej w 7 ed w erracie. Czy coś się zmieniło

Spięty
Wałkarz

Woch -we 1600 oddział kawalerii 5 zjadła mi oddział 2x4 trikiny i 6 wd. 1 oddział trik.. front 2 - flanka trik..??
bitwa 2500 10 kawalerii oddział 6 trikinów wbijam się w giganta a gigant obala się na kawe i zostaje 5 a ta piątka zjada trykiny. Nie mam pomysłu na kawalerię kanapkę złamali frontalny atak złamali ?? W pierwszej bitwie flanka zjedzona i wszystko padło jak domino
2 BITWA podobnie

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Bajbus pisze:Mam pytanie jak jest z „Pieśnią Drzew” zasięg (ataku k6 dla jednostki wroga w lesie) to każy las na stole. Tak było przynajmniej w 7 ed w erracie. Czy coś się zmieniło
Zgodnie z obecna errata, ktora dopadlem na tym forum:

Q. Does the direct damage version of Tree Singing have unlimited
range? (p79)
A. Yes.

Wiec kazdy las, tak mi sie wydaje. Aczkolwiek moge sie mylic.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Bajbus pisze:Woch -we 1600 oddział kawalerii 5 zjadła mi oddział 2x4 trikiny i 6 wd. 1 oddział trik.. front 2 - flanka trik..??
bitwa 2500 10 kawalerii oddział 6 trikinów wbijam się w giganta a gigant obala się na kawe i zostaje 5 a ta piątka zjada trykiny. Nie mam pomysłu na kawalerię kanapkę złamali frontalny atak złamali ?? W pierwszej bitwie flanka zjedzona i wszystko padło jak domino
2 BITWA podobnie
na kawalerię wochu mamy dwa oddziały - wayów i tancerzy(szczególnie na bok) - oba oddziały mają wspólny mianownik - Killing Blow
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Spięty
Wałkarz

ok dzięki sprawdzę :)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Einstein pisze:
Bajbus pisze:Mam pytanie jak jest z „Pieśnią Drzew” zasięg (ataku k6 dla jednostki wroga w lesie) to każy las na stole. Tak było przynajmniej w 7 ed w erracie. Czy coś się zmieniło
Zgodnie z obecna errata, ktora dopadlem na tym forum:

Q. Does the direct damage version of Tree Singing have unlimited
range? (p79)
A. Yes.

Wiec kazdy las, tak mi sie wydaje. Aczkolwiek moge sie mylic.
Tak.

Abandoned

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Czy figurka wzięta w kółko to champion war dancerów czy hero war dancerów?

Obrazek
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Wystarczy wejść na strone GW i zobaczyć.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Soulferin pisze:Wystarczy wejść na strone GW i zobaczyć.

Wg GW to lord, już sprawdziłem wcześniej, ale chciałbym się upewnić, ponieważ tą figurkę kupiłem jako championa :) chyba zrobiłem dobry interes :D
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Obrazek się nie wyświetla to raz, dwa Wisła śmierdzi ;)
Trzecie, to nie wiem. xD

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Czy kiedy wezme na bsb banner of eternal flames, to bede mogl nadal wziac 1 oddzial gg z tym samym sztandarem? :D

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

nie
Obrazek

ODPOWIEDZ