Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Re: Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12

Post autor: zembol »

Khumanor pisze:Da - to ten co się losuje gdzie są nasze jednostki? też go lubię :D generalnie wszystkie te scenariusze lubię 8) no po za Towerem bo jeszcze w niego nie grałem :mrgreen: ale pewnie też polubię :wink:
That's the spirit!
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

zembol pisze:
Khumanor pisze:Da - to ten co się losuje gdzie są nasze jednostki? też go lubię :D generalnie wszystkie te scenariusze lubię 8) no po za Towerem bo jeszcze w niego nie grałem :mrgreen: ale pewnie też polubię :wink:
That's the spirit!
no właśnie, dajcie towera!!!
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Tower odpada. Musaiłby byc na koniec pierwszego dnia, bo jeden stół skończy po 4tej turze a inny bedzię grał 8.
B&G na koniec dnia wydaje mi się dużo lepszym pomysłem.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Kolejne tury zawsze są krótsze(mniej oddziałów), no i najwyżej ludzie skończą wcześniej(dzięki karniakowej opcji) – chyba nie będzie problemu jak ktoś zagra 6-7 tur i nie będzie narzekał że nie mógł dograć.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

zembol pisze:
That's the spirit!
:D dziękuję dziękuję :D

ale naprawdę 8 ed. podoba się bardzo tak jak 6 ed. ( 5ed. nie pamiętam z byt dobrze, bo w tedy raczej zbierałem ludki niż grałem ) 8)

pozdrawiam :)

ps.: są duże szanse że się pojawię na mackach :P

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Laik pisze:Kolejne tury zawsze są krótsze(mniej oddziałów), no i najwyżej ludzie skończą wcześniej(dzięki karniakowej opcji) – chyba nie będzie problemu jak ktoś zagra 6-7 tur i nie będzie narzekał że nie mógł dograć.
W przypadku parówki to nie jest koniecznie prawda, a co więcej Watchtower, który ma dać Ci premię za objectiv skończony przed czasem to niezbyt sprawiedliwa opcja.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

4 tura to jest przed czasem, 6 już nie bardzo(na co i tak jest ponad 60% przy normalnych rzutach.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Tower ma fatalne zasady zakończenia scenariusza, z jednej strony potrzeba sporo czasu na odbicie chatki, z drugiej na turnieju oznacza to Meeeeeeeeega czas. Wiadomo że może się skończyć super szybko, ale tu się nie gra aż pierwszy skończy.

Dawn attack ma tą przewagę że ustawiamy się pod przeciwnika, nawet jak źle kulniemy to i tak widzimy pod co idziemy.

Natomiast jeżeli na siłę szukamy scenariusza to zagrajmy battle for the pass.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

JaceK pisze:Na tym forum przez pewien czas nie było też prawie żadne pozytywnego feedbacku odnośnie 8-ej edycji, baa, widziałem za to bardzo wiele negatywnych opinii, a mimo to jakoś wszyscy w nią grają. :P
...
Battle na trzezwo bylby nudny...

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

No, w sumie fakt, cała rzesza ludzi się przerzuciła na 40k, sam zacząłem z tego powodu kolekcjonować ten system, ale w sumie się trochę już przekonałem do 8 ed. Aczkolwiek niektórych scenariuszy itak nie lubię, w tym watchotwera (bo czym te biedne TK mają wygonić ludzi z domku).

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

A propos spraw organizacyjnych, pozwolę sobie wejść w paradę Zembolowi i coś w tym miejscu podkreślić. Mianowicie chciałbym zwrócić Waszą uwagę na następujący punkt regulaminu:
Spożywanie alkoholu
Turniej odbywa się na terenie placówki dydaktycznej, obowiązuje więc na nim zakaz spożywania alkoholu. Osoby łamiące ten zakaz mogą zostać ukarane punktami karnymi, a w skrajnych przypadkach - usunięciem z turnieju. Osoby wykazujące nadmierną wesołość zostaną odesłane na przymusowe leżakowanie, celem odzyskania formy :)
Pojawia się taki zapis na większości turniejów, ale praktycznie nigdzie nie jest on przestrzegany. U nas będzie inaczej z wielu powodów: po pierwsze po pierwszej edycji Macek toalety były w opłakanym stanie z powodu nieodpowiedzialnych osób, które wypiły za dużo. Po drugie picie na umór nigdy nie wydawało mi się plusem turniejów WFB, a niektórzy tak do tego podchodzą, że turniej bez kompletnego schlania się nie liczy się w ogóle.

Także żeby było jasne: na sali gdzie będą ustawione stoły i gdzie będą rozgrywane bitwy nie życzymy sobie alkoholu w ogóle. Autentycznie będziemy zwracać uwagę i prosić o wyniesienie butelek / pojemników z sali, jak to nie poskutkuje to będziemy wlepiać karniaki. W skrajnych przypadkach możemy poprosić o wyjście z sali. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i wszyscy staną na wysokości zadania i podczas gry unikniemy alkoholu przy stołach, a więc również i kłopotów. Sala gdzie będzie się spało nie będzie aż tak rygorystycznie sprawdzana, ale w razie grubej przesady karniaki również wchodzą w grę.

Za to wieczorem proponuję udać się do pobliskiej Manufaktury, która oferuje wiele ciekawych miejsc, w których można się zarówno rozerwać (bilard, flippery, gry itp) jak i napić dobrych trunków (między innymi Bierhalle z genialnymi warzonymi przez nich piwami). Alternatywą jest nawet bliższa ulica Piotrkowska, gdzie również jest mnóstwo ciekawych miejsc.
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

No i w sumie Tomek powiedział na ten temat wszystko.

Od siebie dodam tylko, że Manu jak i Pietryna naprawdę oferują ciekawe i sympatyczne metody przemiany procentów w promile, no i zabawić też się można. :)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

termi
Chuck Norris

Post autor: termi »

Chaos Dwarfy szukają pary.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

tomekjar pisze:A propos spraw organizacyjnych, pozwolę sobie wejść w paradę Zembolowi i coś w tym miejscu podkreślić. Mianowicie chciałbym zwrócić Waszą uwagę na następujący punkt regulaminu:
Spożywanie alkoholu
Turniej odbywa się na terenie placówki dydaktycznej, obowiązuje więc na nim zakaz spożywania alkoholu. Osoby łamiące ten zakaz mogą zostać ukarane punktami karnymi, a w skrajnych przypadkach - usunięciem z turnieju. Osoby wykazujące nadmierną wesołość zostaną odesłane na przymusowe leżakowanie, celem odzyskania formy :)
Pojawia się taki zapis na większości turniejów, ale praktycznie nigdzie nie jest on przestrzegany. U nas będzie inaczej z wielu powodów: po pierwsze po pierwszej edycji Macek toalety były w opłakanym stanie z powodu nieodpowiedzialnych osób, które wypiły za dużo. Po drugie picie na umór nigdy nie wydawało mi się plusem turniejów WFB, a niektórzy tak do tego podchodzą, że turniej bez kompletnego schlania się nie liczy się w ogóle.

Także żeby było jasne: na sali gdzie będą ustawione stoły i gdzie będą rozgrywane bitwy nie życzymy sobie alkoholu w ogóle. Autentycznie będziemy zwracać uwagę i prosić o wyniesienie butelek / pojemników z sali, jak to nie poskutkuje to będziemy wlepiać karniaki. W skrajnych przypadkach możemy poprosić o wyjście z sali. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i wszyscy staną na wysokości zadania i podczas gry unikniemy alkoholu przy stołach, a więc również i kłopotów. Sala gdzie będzie się spało nie będzie aż tak rygorystycznie sprawdzana, ale w razie grubej przesady karniaki również wchodzą w grę.
+

i mam nadzieję że niedojdzie do tak niepoważnych i debilnych zachowań jak na stragegikonie ( użyłem naprawdę delikatnych słów ) można się powygłupiać i przepychać ale bez przesady :)

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

można się powygłupiać i przepychać ale bez przesady
Albo zrobić pogo! ;D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jedzie ktos z 3miasta na Macki? Potrzebuje, zeby ktos odebral chamelony od Pajaka dla mnie...
Jesli nie to cyz ma ktos pozyczyc albo 2 albo 7 chamelonow, bo niestety moja swiezo kupiona 10tka nie dojdzie na czas...?
Oczywiscie stawiam browara.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

W Łodzi z tego co wiem Zembol ma Lizy tylko. Możesz mu PMkę wysłać...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Juz sie dogadujemy ;)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

a tych czerwonych co mają tylko uszy nad taflą wody ;) nie możesz wystawić jako czameleony... :P
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ty jestes czerwony z uszami. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

ODPOWIEDZ