Początkujący

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Tyle powiem... W zyciu nie uwierze ze to są twoje pierwsze pomalowane figurki. Człowieku nawet nie wiesz jak ja chciałbym teraz tak malować mimo sporej praktyki ;) Są pewnie elemęty króte powinieneś poprawic ale w tym temacie niech się wypowiedzą bardziej obeznani niż ja ^.^
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Jak na pierwsze figurki to wielkie brawa =D> Widać, że starasz się malować starannie, ale brakuje Ci trochę techniki, by osiągać znakomite efekty, lecz ćwicz i poznawaj nowe metody, a na pewno będzie na co popatrzeć;] Co do wstawiania zdjęć- masz o tym cały temat, ale już tutaj Ci powiem, że powinno być coś takiego jak image code przy zdjęciu albo coś podobnego- kopiujesz właśnie to image code, wklejasz w post i magicznym sposobem pojawiają się w nim zdjęcia :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Widzę, że bardzo lubisz washować :D
Próbuj może rozjaśniać warstwami, powinno Ci to w miarę zgrabnie iść, gdyż bardzo fajnie malujesz jak na początek.
Najmniej z tego wszystkiego to podoba mi się czarownik chaosu, zbyt ciemny, napaćkany. No i przede wszystkim, za wielki ma kamień na tej podstawce :wink: Trupy to samo, przesadzasz z tymi kamulcami 8) Staraj się jeszcze urozmaicać te podstawki, może nie wszędzie kamień, a piasek, jakaś trawka? Trupki pomalowane bardzo fajnie.
Dobry początek, wszystko w porządku. Najbardziej mi jedynie nie leżą te podstawki. Kamyki za duże, no i za wysokie.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Rasti pisze:Widzę, że bardzo lubisz washować :D
Dokładnie to samo zauważyłem, dużo washa i dużo (dry) brusha ;) Ogólnie to jest dobry sposób na szybkie pomalowanie sporej ilości figurek, ale szału z tym się nie zrobi.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Dlatego proponuję, aby spróbował swoich sił z cieniowaniem, gdyż mimo wszystko za duża ilość washa robi figurkę niechlujną.

derkens
Pseudoklimaciarz

Post autor: derkens »

Nie umiem cieniować (przynajmniej tak mi się wydaje).
Mógłbyś przybliżyć mi tą technikę?

PS. Dziękuje za wszystkie komentarze.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Layering:
http://cytadela.pl/modules.php?name=New ... le&sid=948
A tutaj na modelu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 52&start=0

Polega ta technika na nakładaniu coraz jaśniejszych warstw i przy okazji coraz mniejszych.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Jak na początek, całkiem nieźle, ale tak jak mówią koledzy sam wash to za mało. Niemniej jednak masz potencjał trochę popracuj i efekty prędko będą widoczne. Co do samych zdjęć, błagam nigdy nie wklejaj linków bo tego sie nie chce oglądać. Uzyj [img]link[/img] i po sprawie wiesz jak to życie umila :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Widać że czujesz o co w tym wszystkim chodzi , jak na początek to nieźle.Kości bardzo dobre.I jeszcze jedno na koniec o czym jeszcze nikt nie wspomniał, zadbaj dokładnie o miejsca łączenia części modeli z wypraską, to cuś na rogu prosi się o usunięcie.

derkens
Pseudoklimaciarz

Post autor: derkens »

Za tydzień/dwa tygodnie kupie sobie Batalion Wocha(A w miedzy czasie czekają mnie zombiaki, pieski do VC).
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za komentarze.

ODPOWIEDZ