Breta vs VC 2400
Breta vs VC 2400
tutaj moja ropa na VC na 2400p
LORDS
Bretonnian Lord @ 283
grail vow
pegaz
tarcza uroku
hełm niezgody
mantle of damsel
sword of ladys champion
Bretonnian Lord @ 262
koń
ostrze sporu
virtue of ideal
tarcza
grail vow
kamień świtu
HEROES
Paldin BSB @ 124
GGH
miecz berserkera
koń
Paladin @ 114
wyrmlance
zaklęta tarcza
smoczy hełm
koń
Damsel @ 145
lvl.2
srebrne lusterko
Damsel @ 130
lvl.2
koń
różdżka skupienia
RAR
2xTreb @ 180
10 Grail Knights, chorągiew wieczn. płom. 390
CORE
10 KotR, szt. 256
10 KotR szt. 256
10 KotR szt. 256
@@@@@@@@@@@
LORDS 545
HEROES 513
RAR 570
CORE 786
TOTAL @ 2396
@@@@@@@@@@@
LORDS
Bretonnian Lord @ 283
grail vow
pegaz
tarcza uroku
hełm niezgody
mantle of damsel
sword of ladys champion
Bretonnian Lord @ 262
koń
ostrze sporu
virtue of ideal
tarcza
grail vow
kamień świtu
HEROES
Paldin BSB @ 124
GGH
miecz berserkera
koń
Paladin @ 114
wyrmlance
zaklęta tarcza
smoczy hełm
koń
Damsel @ 145
lvl.2
srebrne lusterko
Damsel @ 130
lvl.2
koń
różdżka skupienia
RAR
2xTreb @ 180
10 Grail Knights, chorągiew wieczn. płom. 390
CORE
10 KotR, szt. 256
10 KotR szt. 256
10 KotR szt. 256
@@@@@@@@@@@
LORDS 545
HEROES 513
RAR 570
CORE 786
TOTAL @ 2396
@@@@@@@@@@@
Owszem, brzmi jak zbroja. Tylko, że w bretońskim AB jest tylko jeden hełm - Gromril Great Helm, a w podręczniku Dragonhelm i Trickster's Helm. Żaden nie pasuje na " hełm niezgody". Poza tym rozpa nie jest zbyt ciekawa. Złożenie bohaterów słabe, oddziałów mało, no i brak śmieci, którymi można coś odgiąć, zablokować.
ale co złego w złożeniu- piszę hełm niezgody bo mam polskiego rulebooka z 8 ed i tak tam się nazywa
10 grali powinna wymiatać, są 3 10 kotrów, sa dw trebki, długo główkowałem nad lordami- ten na pegazie wyłapuje wrogich lordów i ich zmiata, ten drugi z siedmima nielichymi atakami też robi rzeź
10 grali powinna wymiatać, są 3 10 kotrów, sa dw trebki, długo główkowałem nad lordami- ten na pegazie wyłapuje wrogich lordów i ich zmiata, ten drugi z siedmima nielichymi atakami też robi rzeź
z perspektywy gracza VC powiem tak: bardzo uciążliwy jest ten przedmiot, który na jedną turę wyłącza latanie - nie pamiętam nazwy...
Jak są nietoperze, to zawsze jedna tura strzelanie z trebów więcej. A jak gracz VC gra "vabank" i wystawił lorda latacza lub - nie daj Pani - lorda na smoku, to bretka ma zwycięstwo w garści:)
Jak są nietoperze, to zawsze jedna tura strzelanie z trebów więcej. A jak gracz VC gra "vabank" i wystawił lorda latacza lub - nie daj Pani - lorda na smoku, to bretka ma zwycięstwo w garści:)
nie używaniem mózgu. nie chce mi się tłumaczyc gdzie a skoro nie rozumiesz to chyba tylko potwierdza się moja teza.NOAK pisze:Dmtrij napisał:Czymże o Boski zasłużyłem na taką uszczypliwość? Czyżby nieznajomością na pamięć podręcznika?helm of discord geniuszu
Jeśli tak, to o zmiłowanie i wybaczenie uniżenie upraszam
Zmiłowanie granted.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
kurde nie zakładałem tematu do kłótni tylko do konkretnych poprawek
NOAK, jak chcesz się do mnie zwracać naucz sie pełnych form grzecznościowych i tytulatury, w skrócie GTFO
ale ok, szkoda czasu.
Jestem zwolennikiem lorda pegazisty z +3A i HKB, probowałes już tak?
ale ok, szkoda czasu.
Jestem zwolennikiem lorda pegazisty z +3A i HKB, probowałes już tak?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
nie, ale wtedy lord ma as tylko na 3+ i jest lipa
Ja bym tu wcisnął 10 łuków w skirmishu, z kim bym nie grał to zawsze się przydają. No, ale to kwestia gustu chyba
No i ogólnie przydałby się jakiś tani, a duży klocek (men-at-arms? pilgrims?) żeby nakarmić grave guardów i im podobnych przez turę, czy dwie coby ich objechać konnicą. Bo frontline ataku to tu nie widze, nawet grale się posypią w 8ej edycji przeciw vc. Przydałoby się też coś do odganiania lataczy od trebów.
Mało śmiecia, dużo punktów w małych klockach - cienko to widzę Kawa to już nie to samo, co w 7ej. Liczenie pkt też nie premiuje małych kloców. W sumie bretka to ciężko ma
No i ogólnie przydałby się jakiś tani, a duży klocek (men-at-arms? pilgrims?) żeby nakarmić grave guardów i im podobnych przez turę, czy dwie coby ich objechać konnicą. Bo frontline ataku to tu nie widze, nawet grale się posypią w 8ej edycji przeciw vc. Przydałoby się też coś do odganiania lataczy od trebów.
Mało śmiecia, dużo punktów w małych klockach - cienko to widzę Kawa to już nie to samo, co w 7ej. Liczenie pkt też nie premiuje małych kloców. W sumie bretka to ciężko ma
It`s only fun if they run!
MUKER pisze:A klopy tylko dwa razy wziołem dwie (ostrzegano mnie, że to przynosi pecha - nie wierzyłem):
1) vs dwarf
ja zaczynam, faza magii pierwszy smitting klopa wybucha, drugi smitting druga klopa wybucha i tyle w tym temacie
gwardię to tylko na dystans brać
moje sugestie:
-łuki z flamingami
-mniej grali
-pegazy!!
bez pegazów nie ma brety nie wiem jak lordów złożyłeś bo to polskie nazwy i kompletnie nie rozumiem .btw chłopi też by się przydali do pilnowania trebów tak ze 2x10 do odginania
to tyle ode mnie
moje sugestie:
-łuki z flamingami
-mniej grali
-pegazy!!
bez pegazów nie ma brety nie wiem jak lordów złożyłeś bo to polskie nazwy i kompletnie nie rozumiem .btw chłopi też by się przydali do pilnowania trebów tak ze 2x10 do odginania
to tyle ode mnie
EvilOne pisze:I najlepsze
-Za +6p może robić "Arrr" , epickie