Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: #helion# »

Wilczek. pisze:Czy ja dobrze rozumiem, że minosy mogą wykonać 3 suporting ataki?
Jeśli tak to są one jeszcze fajniejsze niż myślałem :D
oczywiście, jak każde monstrous infantry, więc wychodzi jakaś masakryczna ilość ataków, a do tego trzeba dodać jeszcze stompa na koniec combatu od pierwszego szeregu (drugi nie wypłaca stompa)
Wilczek. pisze:Edit:
Jak to jest z enchanted shield? Nasz book mówi, ze kosztuje 15, a RB, że 5, czyli która cena obowiązuje u zwierzaków?
jak w przypadku wszystkich armii liczysz koszt punktowy wedle kodeksu a nie podręcznika (gdy masz dwa takie same itemy).

co jest bardziej opłacalne do wystawienia, dwa cygory/katapulty czy dwie ghorgony :?:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

ZZZ
Wałkarz

Post autor: ZZZ »

Zależy jak lubisz grać. Gorgony bardziej ci się przydadzą gdy grasz np na ambushu bo wówczas cygory moga prać po swoich

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

ZZZ pisze:Zależy jak lubisz grać. Gorgony bardziej ci się przydadzą gdy grasz np na ambushu bo wówczas cygory moga prać po swoich
Ghorgony są o wile lepsze od innych rarów bo:

1. mają 6T i 6W, 10LD z stubbornem

2. dużo A i KB straszaka

3. 7M przy marszu jednak robi różnicę

4. nadają się jak i na rozpiski z abushem jak i z turbo ofensem na minoskach albo suport małych rogaczy... tylko na defens są z bani ale wadził ktoś dzikie bestie strzelające z ukrycia(?) to chyba lizaki był :wink:
Dibo pisze:Ja dla szefa widze inne zestawienie: Axes of khorngor, ward na 4+ + jak kto woli gift +1I albo reroll sejva albo hełm na ogień.
takiego składam dommka jakoś nie mogę się przekonać do beastlord.. może plan z mass PF odłożę na bok

ps.: tak minoski mają 3 suport A

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jest jakoś okreslone jakie wymiary ma ten obelisk dodający power? Nie moze na ten przykłąd zająć całej planszy ^^ ?

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Qc-Rat pisze:Jest jakoś okreslone jakie wymiary ma ten obelisk dodający power? Nie moze na ten przykłąd zająć całej planszy ^^ ?
nic nie wiem, żeby było to jakoś uściślone, chyba raczej trzeba do tego podejść zdrowo rozsądkowo
ja używam obelisku z allegro [wysokość 1,5 minotaura], na podstawce 6x4

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

obelisk nie powinien przekraczać 3'' promienia czyli max 6'' w dłuż... przynajmniej było tak napisane w erracie do 7ed.

chyba to jest najrozsądniejsze rozwiązanie nie z duże i nie za małe... można zrobić w różnych kształtach... kiedyś z kolegami myśleliśmy o zatoczce by zmieścił się tam tylko mag i by nie było więcej niż 3'' wyjścia by mógł w razie czego wyjść i mieć duży kąt widzenia :mrgreen: ale nie gram na shamanach a jak ich mam to i tak nie czaruję więc kamyk zbędny jest

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

Jak najlepiej się sprawdzają minosy, z AHW, traczą czy GW?

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

z racji małej ilości ciężkiej kawalerii z AHW, tarcza jest im jak najbardziej zbędna bo różnicy w sejwie wielkiej nie robi,
za to 3 minoosy z dwurakami i muzykiem wydają się ciekawą opcją, problem w tym że od nich fajniejsze są 3 pumbagory.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Klops pisze:z racji małej ilości ciężkiej kawalerii z AHW, tarcza jest im jak najbardziej zbędna bo różnicy w sejwie wielkiej nie robi,
za to 3 minoosy z dwurakami i muzykiem wydają się ciekawą opcją, problem w tym że od nich fajniejsze są 3 pumbagory.
to zaperzy zawsze to wardna 6+ bo masz pary, dość kiepsko to wypadnie jak wygrają kombat bo dosrają frenzy a wtedy parry nie działa

GW vs AHW... z jednej strony GW jest lepsza bo ma się więcej S i na pewno wszystko będziemy ranić na 2+ a jak nie to na 3+ ( treemen ) no i na 6+ czołg ale z wym trudno coś zrobić... jak duża siła to dużo minusów do SV a to się przyda przy herosach i jakiejś kawalerii, ale jest o jeden A mniej, i a atakujemy ostatni... a 3I to nie tak mało jak się wydaje więc chyba jednak AHW jest lepszym rozwiązaniem... szczerze powiedziawszy nie testowałem GW w tej ed. jakoś byłem zadowolony z AHW... może zdarzy się czas że będę używał GW bo ostatnio testuję bestigory i jestem z nich bardzo zadowolony, 4T to dużo a 6S z hatem to naprawdę robi w rażenie w szczególności że hate może być co turę :twisted:

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Specjalna zdolność Bestigorów mówi, że przechwytują oni sztandary zniszczonych w walce przeciwników, a każdy taki sztandar dodaje im +1 do wyniku walki.

Czy będzie to miało odniesienie w scenariuszu B&G do ilości punktów jakie posiada armia ze sztandarów? Innymi czy moge tę pulę powiększać w trakcie gry?
Obrazek

Klops
Falubaz

Nie zabardzo.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Fortitude is equal to the current number of standards in the army...

Z jednej strony stan obecny, który nie precyzuje czy może się tylko utrzymywać i zmniejszać lecz nie powiększać; z drugiej liczba sztandarów a nie sztandarowych.
Obrazek

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Czy jest jakaś przeszkoda, żeby szamanista ze Skin of Men (Scout) jechał na rydwanie? Wiem, że scout nie może zaszarżować w 1 turze, ale rydwan trochę chroni przed ostrzałem. I mógłby coś wesołego wyczarować :D

Klops
Falubaz

tak, druga opcja to wstawienie go do harpii w scoucie

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Heros w latającej jednostce ... to o ile pamiętam nie do końca legalne :wink:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Klops
Falubaz

fakt, co nie zmienia faktu że jeszcze tak nie grałem, a rydwan jest kuszącą opcją tylko przeważnie nie ma na niego punktów, bo gorbull BSB i taki Szaman to już 500 punktów.

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Myślałem też nad szamanem-Scautem z Shadow. Rzuca cokolwiek i wraca do swoich, a na jego miejsce wskakuje pacjent ze Stone of Spite. Fajne, tylko mało realne w praktyce. Trzeba rzucić dwa czary, najlepiej IF żeby nie mógł dispelować. Ale jak pięknie pozamiatałoby magów :twisted:

Klops
Falubaz

fajne to jest kombo duży i mały z defem mały zna 6 ma scouta i power scrolla.

Awatar użytkownika
Dulix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dulix »

nowe bestie wyszły w styczniu tego roku a czy został stworzony plik do army buildera do tych nowych bestii ale jeszcze dla 7 edycji?
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Pytanko czy kupując batalion jest opcja złożenia ungorów z łukami??? czy w batalionie są tylko speary???
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ