Prawda... jedyny wyjatek (i tu tez sie zgodze bardzo głupi)Infernal Puppet pisze:No, chyba że jestes high elfem, te maja durnowaty zapis w AB że ich ASF działa niezależnie od broni, równierz great weaponów.....
8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
- Infernal Puppet
- Masakrator
Pół biedy ze jeden. Gorzej, że rozciaga się na dwie jednostki które już wcześniej były cokolwiek przesadzone .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Wiem, ale dla pewności jeszcze raz erratę przejrzałem ;]Lidder pisze:W dragonball droczyłem się tylkobigpasiak pisze:A gdzie pada taka nazwa?Dmtrij pisze:Ulitmate always strike first. even with great weapon.
Tak z czystej ciekawości.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
no dobra... a co z tymi rydwanami o ktore pytal Azgaroth - zna ktos odpowiedz bo sam jestem ciekawy?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Białe lwy i mistrzów miecza oczywiscie .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Nie takie oczywiste jednak.
A czołg to rydwan teraz.
A czołg to rydwan teraz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- The WariaX
- Falubaz
Zrobiłem sobie sparing 20 mistrzów miecza (5x4 FCG) na 24 saursów (6x4 FCG, spear), w ptk 330 na 318.
Przez to pie***** przerzuty na hita (rozumiem, że jest to w każdej rundzie walki?) wynik jakoś 3:1 dla MM.
Jak zmniejszyłem MM do 18 co by w pkt było równiej (6x3) było jeszcze gorzej dla jaszczurek... Ciekawa rzecz mi wyszła, że jednak bardziej opłaca się mieć HW i tarcze (dzięki temu osławiony parry save) niż włócznie.Pewnie żadna nowość dla połergamerów
Ech irytują mnie te HE...
Przez to pie***** przerzuty na hita (rozumiem, że jest to w każdej rundzie walki?) wynik jakoś 3:1 dla MM.
Jak zmniejszyłem MM do 18 co by w pkt było równiej (6x3) było jeszcze gorzej dla jaszczurek... Ciekawa rzecz mi wyszła, że jednak bardziej opłaca się mieć HW i tarcze (dzięki temu osławiony parry save) niż włócznie.Pewnie żadna nowość dla połergamerów
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
20SM kontra maruderzy Khorna w tej samej cenie->4 rundy walki klocka SM nie ma, marudy idą dalej... Nie takie straszne te elfiki...The WariaX pisze:Zrobiłem sobie sparing 20 mistrzów miecza (5x4 FCG) na 24 saursów (6x4 FCG, spear), w ptk 330 na 318.
spokojnie, dziś widziałem 40 spearelfów w jednym oddziale (CS Euro nie pozwolił wystawić 50), a jak takie duże klocki się sprawdzą to zaczną się pojawiać częściej.Dmtrij pisze:tylko nikt nie ma tyle figurek by wystawiac oddziały maruderów khorna o koszcie ponad 300 punktów:D:D:D
- The WariaX
- Falubaz
Sprawdzą na pewno, a wszystko dzięki zasadzie steadfast (czy jak to się pisze). Idzie taka szara masa nie do powstrzymania. Maruderzy mają jakiej wielkości podstawki? 20 na 20 czy te większe?jak takie duże klocki się sprawdzą to zaczną się pojawiać częściej
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
W RB jest napisane, że nieodparta siła ( dwie szóstki ) wiąże się z testem na miscast. Skoro książka powoduje, nieodpartą siłę na dublet a pandemonium miscast na każdy dublet to wydaje mi się, że najpierw testuje się czar na nieodpartą siłę a zaraz po jego rzuceniu miscast. Tak samo było chyba z hotekiem mrocznych elfów.Waldi pisze:Jak się ma Pandemonium z domeny tzeentcha do Book of Hoeth?
Kiedy wtedy będzie miscast?